Sony introduceert de BRAVIA AG9 MASTER-series OLED TV in juni dit jaar

SONY BRAVIA AG9 MASTER-series OLED TV’s zijn binnenkort beschikbaar

Sony introduceert de stijlvolle en slank vormgegeven AG9-serie BRAVIA 4K HDR OLED Tv’s in een 55-, 65-, en 77-inch beeldformaat. Het 55 en 65-inch model is vanaf begin juni verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Het 77-inch model zal vanaf eind juni beschikbaar zijn.

Sony heeft begin dit jaar de nieuwe AG8 modellen voor de MASTER Series aangekondigd. Met de MASTER-series stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio. Mede dankzij een nauwkeurig productieproces en strenge kwaliteitscontrole door de engineers biedt de MASTER series de hoogst mogelijk beeldkwaliteit in een thuisopstelling. Om perfectie in beeld en geluid te garanderen is tevens de kennis over signaalverwerking en de knowhow van Sony Pictures Entertainment ingezet. Dit garandeert een zeer realistische beeldweergave zoals de maker het bedoeld heeft.

Sony Bravia AG9 Master Oled TV

AG9-serie (55”, 65” en 77”) BRAVIA OLED 4K HDR TV

De AG9 is het nieuwe vlaggenschip 4K HDR OLED TV van Sony. Dit nieuwe model produceert hoogwaardige 4K HDR beelden via de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie. Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor.

In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de AG9 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven, zoals de maker dit bedoeld heeft. De processor verbetert SD en HD content zodat deze 4K HDR content benaderen, tevens wordt 4K HDR content met optimale helderheid weergegeven.

De AG9 is uitgerust met het bekroonde Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd. Ook kunnen gebruikers de TV Centre speakermodus activeren om de TV op te nemen in een home-cinema setup.

De AG9 is dun vormgegeven en kan dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien is dit systeem flexibel in gebruik en heeft een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek.

Android TV & Google Assistant

De AG9 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma's of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store.

Deze modellen zijn uitgerust met een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Voor meer gebruiksvriendelijkheid heeft Sony een nieuwe slimme afstandsbediening bijgevoegd. Vooral het aansturen van randapparatuur, zoals kabel/satellietontvangers, Blu-ray-spelers en spelcomputers is eenvoudiger geworden. De afstandsbediening is voorzien van RF-functionaliteit zodat de tv kan worden bediend zonder erop te hoeven richten. Ook is de gebruikersinterface aangepast om favoriete apps en instellingen sneller te kunnen openen.

Beschikbaarheid en prijzen

De AG9-serie (55 en 65-inch) is vanaf begin juni beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:

 • KD-55AG9 € 2.999
 • KD-65AG8 € 4.099

Het 77-inch model (KD-77AG9) is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 9.499.

Specificaties MASTER Series AG9 4K HDR OLED-(55”, 65” en 77”-modellen)

 • Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based Super Resolution, Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.
 • Sony BRAVIA OLED TV met Pixel Contrast Booster en meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.
 • Acoustic Surface Audio+ technologie met twee acuatoren en twee krachtige subwoofers leveren een multidimensionale audio ervaring. De centrale-speakermodus biedt de mogelijkheid om de tv als centrale luidspreker te gebruiken in een thuisbioscoopervaring. De gedetailleerde beelden zorgen samen met Sony's Sound-from-Picture Reality voor een uitstekende audiovisuele prestatie.
 • Door het dunne muurbevestigingsontwerp is de AG9 als een schilderij tegen de muur te plaatsen en gaat hij moeiteloos op in het interieur.
 • Uitgerust met Netflix Calibrated Mode: speciaal ontwikkeld in samenwerking met Netflix. Om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring terwijl Dolby Atmos de kamer vult met een overdonderende surround sound.
 • Android TV met handsfree hulp van de Google Assistant. Vind wat je zoekt door simpelweg te praten tegen de tv. Vraag jouw Google Assistant om films, muziek en meer af te spelen
 • Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.
 • Een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv.

Sony Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina