Supra HDMI AOC - Actieve Optische Kabel

Het Zweedse kabelmerk Supra heeft een nieuwe actieve HDMI-kabel op de markt gebracht die tot wel honderd meter lengte kan overbruggen. Een reguliere HDMI-kabel met koperen geleiders kan een dergelijke afstand niet overbruggen zonder problemen en Supra heeft daar wat op gevonden. Supra’s nieuwe kabel heeft namelijk helemaal geen koperen geleiders meer, maar is voorzien van glasvezel. Omzetting van het elektrische signaal naar een optisch signaal en vice versa vindt plaats in de connectoren van de kabel.

Supra HDMI AOC: HDMI-anders

Consumenten willen steeds vaker beeld over langere afstanden transporteren. Om de steeds hogere eisen hiervoor waar te kunnen maken, heeft de Zweedse kabelfabrikant Supra een Active Optical HDMI Cable gemaakt. Deze is in staat om UltraHD 4K60p resolutie inclusief volledige HDR support tot wel honderd meter zonder problemen te transporteren.

Door toepassing van actieve connectoren op een glasvezelkabel, kan een enorme lengte gehaald worden. De voeding komt uit het HDMI-signaal zelf en wordt in de connector aan de bron kant omgezet naar een lichtsignaal en aan de ontvangende kant weer terug naar een traditioneel HDMI-signaal. De kabel is daarbij ook geschikt voor ARC en voldoet aan de nieuwste specificaties.

Feitelijk is de HDMI AOC van Supra een optische kabel die in te zetten is als reguliere HDMI-kabel. In tegenstelling tot koperen kabels of andere metalen, heeft een optische kabel een veel grotere bandbreedte en is de laatste ook niet storingsgevoelig waardoor er geen beschermende mantel tegen elektrische of magnetische invloeden nodig is. Nog een voordeel van een optische kabel is de dat deze totaal niet zorgt voor geleiding van onbedoelde elektrische signalen tussen de apparaten onderling wat voor hinderlijke storingen kan zorgen.

Supra HDMI AOC: Prijs en Beschikbaarheid

De Supra HDMI AOC kabels zullen in de loop van juli 2018 in verschillende lengtes, tot maximaal honderd meter, op de Nederlandse markt verschijnen. De prijzen zijn op dit moment niet bekend. Deze zullen op den duur te vinden zijn op de website van Viertron, de Nederlandse importeur van Supra.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina