Top 3 Home Cinema Sets

Top 3 Home cinema sets met Dolby Atmos

Met de komst van al die verschillende streaming services kun jij op commando de nieuwste films of series in de hoogste kwaliteit bekijken. Om echt van deze series te kunnen genieten en de kwaliteit echt te voelen, kom je er niet onderuit om een Home cinema set met Dolby Atmos aan te schaffen. In dit artikel maak je kennis met drie van deze sets. Zo krijg jij een goed beeld van welke Home Cinema set het beste jou past!

Wat is Dolby Atmos?

Voordat we een aantal home cinema sets gaan vergelijken is het handig om de betekenis van ‘Dolby Atmos’ te weten. Dolby Atmos is een nieuw surround formaat wat we voornamelijk kennen van bioscoopzalen. Echter is Dolby Atmos ook beschikbaar voor consumenten thuis. Dolby Atmos is een techniek waarbij de surroundgeluiden zeer realistisch zijn en staat voornamelijk bekend om de geluiden die boven de luisterpositie plaatsvinden. Denk aan regen op een dak.

Dolby Atmos is dus een vrij nieuwe technologie die consumenten nu thuis kunnen beleven. Wellicht overweeg je nu wel om een home cinema set met Dolby Atmos aan te schaffen, maar welke sets zijn momenteel de beste opties?

Top home cinema sets

Sony BDV-E2100 3D Blu-ray Home

Voor maar €230 heb jij de 5.1 Sony Home cinema set in je huis staan en kun jij nog meer genieten van jouw favoriete series! Deze set bestaat uit vier satellietspeakers en een subwoofer. Ook kun je deze Home cinema set aansluiten op je media player of je televisie, zodat je ook gebruik kunt maken van andere platformen of streamingdiensten.

Dit home cinema systeem van Sony beschikt over innovatieve functies zoals Bass Boost. Deze functie levert een krachtig geluid met extra bass dat de hele kamer overspoelt. Daarnaast werkt dit systeem van Sony erg gemakkelijk voor mensen die graag muziek afspelen op hun home cinema set. Zo kun je gemakkelijk muziek streamen vanaf al je devices en de muziek met ‘Digital Music Enhancer’ oppoetsen. 

Sony HT-RT3

De Sony HT - RT3 is een 3D 5.1 Home cinema set met drie losse boxen en een de laatste drie boxen in de vorm van een flat-box die onder de televisie gezet kan worden. De prijs van deze cinema set ligt op €204 en is daarnaast iets goedkoper dan de Sony BDV set. Dit komt doordat je minder losse boxen krijgt en dus ook een minder immersieve ervaring hebt.

Het totale vermogen van de set ligt op 600W, dit is wat minder dan die van de Sony BDV-E2100, deze set heeft een vermogen van 1000W. Verder bieden de twee sets dezelfde voordelen wat betreft het gemakkelijk streamen van muziek en het verbinden van verschillende devices met de home cinema sets. Wie dus een groter geluid wilt kiest voor de Sony BDV-E2100.

Harman Kardon BDS 635

De Harman Kardon BDS 635 is een zeer uitgebreid systeem van de beste kwaliteit. De boxen zijn 5.1 surround en de set komt met 6 losse boxen die naar wens kunnen worden geplaatst in het huis. Bij deze set hoort een Blu-ray speler en een 3D surround instelling, zodat jouw beleving nog dieper wordt. Deze set is één van de beste op de markt en daar betaal je ook iets meer voor.

Wat speciaal is aan deze set van Harman Kardon is dat de driver van de subwoofer naar beneden is gericht. Doordat de bastrillingen hierdoor in aanraking komen met de vloer van een woning klinkt de bas nog beter. Ook ondersteund de home cinema set 4K videoresolutie en 3D beelden waardoor deze home cinema set helemaal future proof is.

Hoe bekostig je de home cinema set?

Aan een home cinema systeem kan een pittig prijskaartje hangen. Heb je geen spaargeld, dan bieden winkels je vaak een mogelijkheid om te kopen op afbetaling. Laat ik kort zijn; de rentes van dit voor leningen zijn met gemiddeld 14% enorm hoog. Een alternatief voor dit soort leningen zijn persoonlijke leningen die je zelf online kan bereken en aanvragen. De rentes van deze leningen beginnen tegenwoordig vanaf 3,9% en dat scheelt nogal met de gemiddelde 14% die winkeliers aanbieden. 

Heb je besloten om geld te lenen in plaats van te sparen? Let dan wel op dat geld lenen altijd geld kost. 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina