TOUCH ME NOT en POSOKI verschijnen op 23 juli op DVD

Vanaf 23 juli op DVD via Remain In Light

Op 23 juli verschijnen twee films van Contact Film via distributeur Remain in Light op DVD. TOUCH ME NOT, van de Roemeense regisseuse Adina Pintilie gaat over de zoektocht van drie personages naar intimiteit. Zelf speelt ze daar ook een rol in. POSOKI (aka Directions) is een Bulgaarse film over taxichauffeurs, die 's nachts bijzonderheden meemaken.

TOUCH ME NOT

Touch Me Not DVDEen filmmaker en haar personages wagen zich aan een persoonlijke zoektocht naar het begrip van en de emotie bij intimiteit. Op de diffuse grens tussen realiteit en fictie volgt Touch Me Not de emotioneel geladen verkenningstochten van Laura, Tomas en Christian, en biedt de film een diep empathisch inzicht in hun leven. Verlangend naar intimiteit, maar tegelijk ook beperkt door angsten en weerstand, werken ze aan het verkennen en overwinnen van oude patronen, afweermechanismen en taboes. Ze proberen de grenzen te verleggen om zich vrijer te kunnen bewegen, zowel fysiek als psychisch. De een wil intimiteit, maar durft zich niet over te geven. Een ander geeft zich helemaal, maar botst soms met de afwerende houding van mensen in de omgeving. En weer een ander klampt zich teveel vast aan herinneringen, maar probeert zich wel langzaam open te stellen.

Touch Me Not kijkt naar hoe we intimiteit kunnen vinden op de meest onverwachte manieren, hoe we van iemand anders kunnen houden zonder onszelf te verliezen, hoe we toestaan dat we aangeraakt kunnen worden door onszelf de ruimte te geven. De film was de winnaar van de Gouden Beer op het Berlin International Film Festival 2018.

Regie: Adina Pintilie
Cast: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann

Genre: Drama
Speelduur: 125 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 16

 

POSOKI

Posoki DVDPosoki (Aka Directions) is een mozaïekfilm die de levens van enkele Bulgaarse taxichauffeurs en hun passagiers gedurende een dag en een nacht in de straten van Sofia door elkaar weeft. Eén van hen is Misho, een zakenman die diep in de schulden zit en als taxichauffeur bijklust om rond te komen. Een ontmoeting met zijn bankier Popov, die zijn zaak in beslag dreigt te nemen, drijft hem tot een wanhoopsdaad. Het incident is ook over de radio te horen bij de andere taxichauffeurs. Allemaal trachten ze met veel goede wil de eindjes aan elkaar te knopen en streven ze naar een betere toekomst. De afzonderlijke ‘aktes’ werden gefilmd met een mobiele camera, wat zorgt voor een extra dosis spanning en waarachtigheid. Samen vormen ze een aangrijpend portret van het hedendaagse Bulgarije, een land getekend door vreugde, pijn, misère en hoop.

Regie: Stephan Komandarev
Cast: Anna Komandareva, Vassil Vasilev–Zuek, Ivan Barnev

Genre: Drama
Speelduur: 103 min
Taal: Bulgaars
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina