Zo deel je jouw Netflix-abonnement

Zo deel je jouw Netflix-abonnement

Netflix is ongekend populair geworden de afgelopen jaren. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Tegenwoordig hebben 3,6 miljoen Nederlanders een abonnement op de streamingdienst. Wil jij alle nieuwste films en series kijken maar zo min mogelijk betalen voor jouw Netflix-abonnement? Lees verder hoe je jouw abonnement kunt delen.

Netflix

Verschillende soorten abonnementen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende abonnementen, van sim only tot een Spotify-abonnement of een leenfiets. Die kleine bedragen per maand gaan je toch wel in de portemonnee voelen wanneer je deze bij elkaar optelt. Gelukkig kun je gemakkelijk besparen op je Netflix-abonnement. Allereerst heb je de keuze uit verschillende abonnementen: het basis-, standaard en premium abonnement. Voor het basis abonnement betaal je €7,99 en kun je op één apparaat naar jouw favoriete series kijken. Het standaard abonnement van €10,99 maakt het mogelijk om op twee schermen tegelijkertijd series te kijken en je krijgt toegang tot HD. Het premium abonnement kost €13,99 en laat je op vier verschillende schermen gebruik maken van Netflix. Het abonnement dat je uitkiest heeft dus invloed op het aantal schermen waarop je op hetzelfde moment naar Netflix kunt kijken. Alleen het standaard en het premium abonnement is dus geschikt om te delen, omdat je daarbij met meerdere gebruikers op één account kunt.

Maar €3,50 per maand

Het lijkt of het basisabonnement de goedkoopste optie is, omdat je voor €7,99 per maand onbeperkt series kijkt. Het is echter nog voordeliger om een abonnement te nemen dat je met meerdere personen kunt delen. Het premium abonnement lijkt het duurst, maar je kunt deze met drie familieleden of vrienden delen. De kosten komen per persoon per maand dan neer op slechts €3,50. Het is heel eenvoudig om andere mensen toe te voegen. Log in op je account en klik op 'profiel toevoegen'. Je hoeft alleen maar de naam van het nieuwe account in te vullen en eventueel een plaatje toe te voegen. Hier lees je hoe je andere Netflix instelling aanpast.

Meerdere huishoudens

De abonnementen die gedeeld kunnen worden door meerdere mensen, zijn bedoeld voor mensen die binnen één huishouden wonen. Veel abonnementen worden echter gedeeld door mensen die niet samenwonen. Netflix is hier echter strenger op gaan controleren nadat ze de data hebben gecheckt en zagen dat dit veel voorkomt. De streamingdienst heeft namelijk een stuk meer concurrentie gekregen van onder andere Disney+ en Apple TV. Het is niet illegaal om een Netflix-account te delen tussen verschillende huishoudens, maar het is niet de bedoeling. Vooralsnog treedt Netflix hier echter niet streng tegenop. Ze sturen je een waarschuwing als duidelijk wordt dat je jouw abonnement deelt met personen buiten je eigen huishouden. Daarna kunnen ze tijdelijk je account stopzetten. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een boete.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina