Avenging Angelo

Recensent:
Arnold van Oostrum
24-09-2003

Totaalbeoordeling:

4.6
DVD

Avenging Angelo (DVD)
Samenvatting

Frankie Delano (Sylvester Stallone) is de beschermende rechterhand van maffiabaas Angelo Allighieri (Anthony Quinn). Wanneer zijn baas vermoord wordt door een oude vijand, vlucht de gewonde Frankie naar het huis van Angelo’s dochter Jennifer (Madeleine Stowe). Frankie is ervan overtuigd dat zij het volgende doelwit zal zijn. Er is echter een probleem; Jennifer weet niet dat de overleden Angelo haar vader was, omdat zij vrij snel na haar geboorte ter adoptie was afgestaan. Frankie heeft Angelo voor zijn dood beloofd om zijn enige dochter te beschermen. Met tegenzin laat Jennifer Angelo in haar leven toe. Na een mislukte aanslag op Jennifer in een warenhuis, begint de ernst van de situatie bij Jennifer door te dringen. Om in leven te blijven ziet ze maar één uitweg, haar vader wreken.

Commentaar

Sylvester Stallone raakt op leeftijd waardoor de rollen die hij nu speelt niet meer het bekende vechtwerk is. Nee, Stallone speelt nu de wat ‘rijpere’ rollen. En eerlijk gezegd, zijn rol van de beschermende bodyguard Frankie zet Stallone heel netjes neer. Anthony Quinn zet een erg mooie rol neer als Italiaanse maffiabaas Angelo, vergezeld van het zo bekende hese stemgeluid dat Italiaanse maffiabazen schijnen te hebben. Het hese stemgeluid had trouwens nog een andere reden. Quinn leed aan kanker in de keel en is tengevolge van de kanker overleden, nog voordat de film goed en wel gereed was. In de aftiteling is de nagedachtenis aan Quinn ook opgenomen. Ondanks zijn ziekte heeft Quinn van zijn korte rol in deze film weer iets moois gemaakt. Het toont wederom wat een groot acteur hij was in de vele rollen die hij heeft gespeeld. Madeleine Stowe speelt dat de rol van Jennifer die niet weet wat haar allemaal overkomt. En daar gaat de film een beetje in de fout. Stowe vervult haar rol met zeer hilarische momenten, soms zelfs wat overdreven. De luchtige toon en iets teveel komische momenten geeft duidelijk aan dat de film zichzelf niet echt serieus neemt. En dat laatst zit er net iets teveel in, anders was het een prima verhaal met evenzo prima script. Nu is de film direct in het videocircuit terecht gekomen, behoudens een bioscoopreleases in Italië en Spanje. Neemt niet weg dat het best een leuke film is om een keer te bekijken. Filmcomponist Bill Conti heeft de film van een erg leuke soundtrack voorzien, waarin een heel leuk aanstekelijk deuntje zit.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Bridge Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Silkstone Promo

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de originele beeldverhouding van 2.35:1 anamorf op deze DVD. De beeldkwaliteit is prima. Kleuren zien er goed en natuurlijk uit. Scherpte van het beeld en de detaillering zijn beide redelijk goed, met de kanttekening dat voor zo’n recente film scherpte en detaillering wel beter konden zijn. Het contrast en het zwartniveau zijn beide prima. De film is van zeer recente datum, de filmprint is vrij van ongerechtigheden. Filmgrain, edge enhancement, aliassing of andere ongerechtigheden zijn verder niet waargenomen.
De film is mager verdeeld in 6 chapter stops. De DVD is van het type DVD-5 (enkelzijdig, enkellaags), dus er is geen laagwisseling. De ondertiteling (wit) heeft een net zeer klein lettertype en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. De soundtrack klinkt uitstekend. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorste kanalen, met de surrounds die het geheel enige ruimtelijkheid geven. Het is een soundtrack die heel rustig en natuurlijk aandoet. De stereospreiding van de leuke muziek is mooi breed. Het hoog is goed gedetailleerd en het goed gedoseerde laag zit voornamelijk in de frontkanalen waarbij de subwoofer slechts incidenteel wordt aangesproken. Dialogen komen goed verstaanbaar uit de centerspeaker.

Extra's

De 4x3 standaard formaat menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. De commentaartrack van de regisseur die op de regio 1 release is opgenomen, staat helaas niet op deze uitgave. Als enig extra is een promotiefilmpje genaamd Silkstone Promo (2:57 minuten). Een promofilmpje van een nieuwe Nederlandse band. Wat dat te maken heeft met deze film, is niet duidelijk.

Conclusie

Sylvester Stallone als de rustige beschermengel van de dochter van een vermoorde maffiabaas. Probleem is dat de dochter niet weet wie haar vader was. De maffiabaas wordt gespeeld door Anthony Quinn, het was zijn laatste rol in een film.Quinn was ernstig ziek door keelkanker en overleed in 2001.
De beeldkwaliteit van deze uitgave is goed, ook de geluidskwaliteit is prima met een natuurlijk klinkende soundtrack. In relatie tot de film staan geen extra’s op deze schijf. Wel is een promotiefilmpje voor de nieuwe Nederlandse popgroep Silkstone te vinden. Wat dat met deze film heeft te maken is onduidelijk. Een aardige film om een keertje te bekijken.

Laatste reacties

Tarkus  |  16-02-2012

Als eerste, dit is geen actie-misdaadfilm, maar een misdaadkomedie of beter, een romantische komedie. Madeleine Stowe doet het aardig, maar Stallone in een kome...
Lees meer >

El SalvaCeppie  |  26-09-2003

:? zit effe naar die plaatjes te kijken en als ik die opgespoten lippen van madeleine stowe ziet, heb ik gegeten en gedronken.....bah !
Lees meer >

sylvesters  |  25-09-2003

:lol: ik ben al stallone fan sinds mijn 15 de jaar (ben nu 27) ik ben het met jullie eens ook ik vind de film wat aan de magere kant maar laten we eerlijk zij...
Lees meer >

sylvesters  |  25-09-2003

.vcvcv
Lees meer >

The Scratcher  |  24-09-2003

Had hem al eens gehuurd maar heb het niet klaar gekregen hem af te kijken. Wat een DRAAK en een miskleun van een film! :nono: Zie ook deze topic: http://ww...
Lees meer >

John Sital  |  24-09-2003

had hem gehuurd, vond de mix van actie en humor niet echt bepaald goed gelukt :shock:
Lees meer >

Fokkeyou  |  24-09-2003

Hij ligt al wel een tijdje in de verhuur. Verwacht geen Sly actie.
Lees meer >

Olivier Laemont  |  24-09-2003

Ben eigenlijk wel benieuwd naar deze.... Is die al uit? Ik lees 11 november op DVD-Home, 14 oktober op DVDkoopjes.com en 29 september bij FRS. Verkrijgbaar ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
3.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.