2 Fast 2 Furious

Totaalbeoordeling:

4.6
DVD

2 Fast 2 Furious (DVD)
Samenvatting

Ex-agent Brian O\'Conner (Paul Walker) moet zelf op de vlucht voor de politie nadat hij een verdachte opzettelijk heeft laten gaan. Hij houdt zich schuil in het wereldje van de illegale straatraces waar hij zijn geldt weet ter verdienen met het winnen van races. Hij wordt echter opgepakt na een race en wordt gedwongen om undercover voor de FBI te werken, anders wacht hem de gevangenis. Door deze speling van het lot wordt Brian weer partners met een oude vriend van hem, Roman Pierce (Tyrese) die in ruil voor het undercoverwerk wordt verlost van zijn elektronische huisarrest. De twee gaan dus tegen wil en dank aan de slag om zo van hun strafblad af te komen. Dat verandert echter al snel als ze hun bedrijfsauto\'s te zien krijgen. Brian krijgt de beschikking over een Lancer EVO VII terwijl Roman een Mitsubishi Eclipse Spyder mag rijden. Deze auto\'s hebben ze nodig omdat een grote drugdealer in Miami, Verone, op zoek is naar chauffeurs die transporten voor hem kunnen verzorgen. Al snel krijgen ze de baan en is aan hen de taak om samen met de mooie Monica Fuentes (Eva Mendes) te zorgen dat Verone gepakt kan worden.

Commentaar

Fast 2Furious is het vervolg op de zeer succesvolle actiefilm The Fast And The Furious. Hoofdrolspeler Paul Walker keerde terug voor de tweede film, Vin Diesel bedankte waardoor er een script werd geschreven waarin zijn personage niet meer voorkwam. 2Fast 2Furious gaat weliswaar verder waar het eerste deel stopte, maar het verhaal en ook de toon van de film is heel anders. Dit komt niet in de laatste plaats doordat het tweede deel werd geregisseerd door John Singleton, die eerder onder andere tekende voor de regie van Boys in the Hood. In deze tweede film draait het veel minder om de auto\'s dan in de eerste film, zo ontbreken de karakteristieke quarter-mile races in deze film en draait het geheel wat meer om het verhaal dan om de auto\'s. Dat verhaal is overigens redelijk, maar niet meer dan dat. In een film in dit genre kunnen we uiteraard rekenen om flinke plotgaten en grote onwaarschijnlijkheden. Als we die op de koop toenemen is 2Fast 2Furious best een leuke film met mooi mensen, mooie auto\'s en veel actie. Een popcornfilm pur-sang.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 103 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582063288

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Audiocommentaar
 • Bloopers
 • Achter de schermen
 • Inside 2Fast 2Furious
 • Driving School
 • Spotlights
 • Een snelle auto sneller maken
 • Overladen Stunts
 • Muziek maken met Ludachris

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van 2Fast 2Furious staat in het originele 2.35:1 formaat op de DVD en is uiteraard anamorf uitgevoerd. Op de kwaliteit van de transfer valt helaas wel wat aan te merken. Scherpte en contrast zijn uitstekend maar edge enhancement is helaas wel een zichtbaar probleem. Hier en daar zijn ook wat MPEG-foutjes en lichte filmgrain zichtbaar. Deze kleine probleempjes mogen echter niet verhinderen dat we hier met een prima transfer te maken hebben die een ruime voldoende scoort.

Geluidskwaliteit

Het geluid op de DVD van 2Fast 2Furious wordt ten gehore gebracht middels een Dolby Digital 5.1 track met een bitrate van 384 kb/s. De kwaliteit van het geluid is uitstekend. De dynamiek is uitstekend en zoals we bij een film in dit genre mogen verwachten kunnen we genieten van een 5.1 mix met uitstekende kanaalscheiding en gebruik van alle kanalen. De surroundkanalen worden tijdens de racescènes actief aangestuurd en ook de subwoofer wordt prima gebruikt ter ondersteuning van de visuele beleving. Toch hadden we graag een DTS-track gezien die iets meer \'frisheid\' had kunnen brengen. Toch al met al prima geluid!

Extra's

2Fast 2Furious heeft een aparte menustructuur waarbij je in het hoofdmenu kan kiezen uit de auto\'s van Brian, Rome en Suki. Vervolgens kom je in een \'persoonlijk\' menu van één van deze karakters terecht waar extra\'s zijn te vinden die zijn toespitst op dat specifieke karakter. Bovendien is er vanuit elke van die drie menu\'s een link naar een pagina met de \'algemene\' extra\'s, die overigens wel geheel in de stijl van het gekozen personage is vormgegeven.

Persoonlijke Menu\'s

Spotlight op Paul Walker / Tyrese / Devon Aoki
In elke van de drie menu\'s komen dezelfde elementen terug, elke keer van toepassing op het specifieke karakter. In een filmpje van iets meer dan twee minuten komen cast en crewleden aan het woord om een en ander over de acteur in kwestie vertellen.

De Rit
Paul Walker\'s karakter, Brian, rijdt in deze film in een Mitsubishi Lancer Evo VII en in zijn filmpje wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze en andere auto\'s uit de film. Het filmpje duurt ruim vier minuten en zal vooral bij autoliefhebbers zeker in de smaak vallen. Bij deze karakters van Tyrese en Devon wordt respectievelijk aandacht besteedt aan de Mitsubishi Eclipse Spyder en de Honda S2000.

Rijschool
Een aantal van de stunts in deze film zijn gedaan de acteurs zelf en in deze filmpjes van twee en een halve minuut krijgen we te zien hoe ze met verschillende auto\'s bij een speciale raceschool aan het oefenen zijn.

Algemene Extra\'s Menu\'s

Naast de hierboven besproken \'persoonlijke\' extra-menu\'s zijn er ook een aantal extra features die in de menu\'s van alle drie de karakters voorkomen.

Achter de schermen van 2Fast 2Furious
De tien minuten die dit filmpje duurt worden gebruikt om cast en crew te laten vertellen over de film en over de samenwerking tijdens de productie. Een redelijk standaard filmpje met een hoog reclamegehalte dus, maar niet vervelend.

Regisseurscommentaar met John Singleton
Net als bij de eerste film mag ook bij de tweede film het regisseurscommentaar niet ontbreken. John Singleton praat aan één stuk door en geeft zodoende veel interessante) informatie over dat wat we op het scherm zien.

Deleted Scenes
Uiteraard zijn er ook bij deze films scènes of delen van scènes die geknipt zijn uit de uiteindelijke film. John Singleton legt ons voor elke getoonde scène uit wat er te gebeuren staat en waarom de bewuste scène het uiteindelijk niet gehaald heeft. Dit onderdeel duurt in totaal zes minuten.

Bloopers
Dat er tijdens de opnames het nodige misgang zal niemand verbazen. In twee en een halve minuut krijgen we hier een overzichtje van een aantal van de hoogtepunten op dat gebied.

Een snelle importauto te slim af zijn.
In drie minuten doet de technical advisor van de film uit de doeken hoe ze met 50.000 Dollar een al snelle EVO VII weten om te toveren tot een nog veel mooiere auto met bijna 500 pk. Wederom een leuk filmpje voor autoliefhebbers, al is het wel wat erg aan de korte kant.

Overladen Stunts
Om de vorige film te overtreffen had 2Fast 2Furious de nodige spectaculaire stunts nodig. In dit filmpje van bijna zes minuten zien we hoe de stunt aan het eind van de film tot stand is gekomen, erg leuk om te zien!

Muziek maken met Ludacris
De titelsong van de film \'Act A Fool\', had uiteraard een videoclip nodig en vrijwel de complete cast heeft daaraan meegewerkt. Uiteraard willen wij graag weten hoe dat er aan toe is gegaan, en dat is toevallig precies wat dit onderdeel van vier minuten laat zien!

Conclusie

2Fast 2Furious is een spectaculaire actiefilm die goed is voor prettig popcornvermaak. Verwacht geen diepgaand plot of verpletterende acteerprestaties, maar wel een film met mooie auto\'s, mooie sets. het nodige vrouwelijk schoon en natuurlijk veel actie.
De DVD van 2Fast 2Furious is een mooi product geworden met goed beeld en geluid en een leuke hoeveelheid extra\'s. Vooral voor liefhebbers van snelle auto\'s is dit een DVD die niet gemist mag worden.

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  25-09-2006

Voor 2,50 een hele leuke film, heb me geen minuut verveeld!
Lees meer >

Chris Taylor  |  18-10-2004

vond deel 1 een stuk beter, mede doordat dat een originele film was, dit is echt een slap vervolg...vond de karakters in deel 1 ook een stuk stoerder...toch bes...
Lees meer >

ric versteeg  |  17-10-2004

dit is echt een film voor auto liefhebbers en dat ben ik wel dus ik vindt het wel een leuke aardige film maar meer ook nie maar kan me voorstellen dat een hoop ...
Lees meer >

Movie_G  |  20-09-2004

er is geen verhaal zo als in the fast maar zeker een must voor mensen die van autos houden .. en natuurlijk the fast ook hebben 8)
Lees meer >

Tom L.  |  19-09-2004

Ik heb deze dvd. Vind het een best vermakelijke film. Als je zoekt naar een verhaal, dan raad ik je af deze film te kopen. De dvd uitgave is in mijn ogen ni...
Lees meer >

RVX  |  13-09-2004

Ik vond dit niet eens zo'n heel slechte film. Naar mijn mening zelfs beter dan deel 1 maar dat komt misschien omdat ik van The Fast and The Furious, mede door D...
Lees meer >

Leon van Voornveld  |  06-08-2004

8) Alleen kijken voor wat car-tuning ideetjes; niet voor het ijzersterke verhaal! :wink:
Lees meer >

G Thang  |  16-07-2004

Film: 8 Inhoud: 6 Amusementswaarde: 10 DVD op zich: 8 leuke extra's maar op zich pfff :?
Lees meer >

TheGodfather  |  29-06-2004

Hier kan ik me opzich wel in vinden en je dus niet geheel ongelijk geven. Echter is deel 1 van een geheel ander caliber en niet te vergelijken met deel 2. Ja ...
Lees meer >

Rickje  |  29-06-2004

Buttfilm!!!!! :evil: :evil: heb me best geergerd hoor. kbedoel kwist wel dat t geen beste film zou zijn, maar dat t zo erg was... Vertel dan WAAROM die fi...
Lees meer >

TheGodfather  |  28-06-2004

Buttfilm!!!!! :evil: :evil: heb me best geergerd hoor. kbedoel kwist wel dat t geen beste film zou zijn, maar dat t zo erg was... Vertel dan WAAROM die fi...
Lees meer >

Rickje  |  28-06-2004

Buttfilm!!!!! :evil: :evil: heb me best geergerd hoor. kbedoel kwist wel dat t geen beste film zou zijn, maar dat t zo erg was... Vertel dan WAAROM die fi...
Lees meer >

TheGodfather  |  27-06-2004

Buttfilm!!!!! :evil: :evil: heb me best geergerd hoor. kbedoel kwist wel dat t geen beste film zou zijn, maar dat t zo erg was...
Lees meer >

pretorian22  |  15-06-2004

ik vind deel 1 inderdaad stukken beter vooral door vin diesel......echt stoere sfeer inderdaad maar deel 2 vind ik toch ook geen slechte film al haalt ie het ni...
Lees meer >

Wizz-Art  |  14-06-2004

Deel 1 vond ik stukken beter, maar deze was ook best lekker. Ze waren allebei evengoed of niet :roll: Nee als ik moest kiezen dan vind ik deel 1 beter da...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
3.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 187
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.