Ocean's Twelve (SE)

Recensent:
Marcel den Haan
30-05-2005

Totaalbeoordeling:

7.1
DVD

Ocean's Twelve (SE) (DVD)
Samenvatting

In de film Ocean\'s Eleven zagen we hoe Danny Ocean (George Clooney) samen met zijn mannen drie casino\'s beroofden die eigendom waren van Terry Benedict (Andy Garcia). Inmiddels zijn er enkele jaren verstreken en Ocean en zijn mannen zijn allemaal hun eigen weg gegaan. Dan blijkt ineens dat Benedict de hele affaire nog niet vergeten is en hij neemt contact op met de leden van de groep. Hij wil zijn geld terug en zelfs met rente. Ocean en zijn mannen hebben twee weken de tijd om 190 miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen, anders gebeuren er rare dingen. Snel komt de groep bij elkaar om uit te vogelen hoe ze in godsnaam het geld bij elkaar moeten krijgen. Naast de problemen met Benedict krijgen ze het ook nog aan de stok met een politieagente en een andere dief die zichzelf Nightfox noemt en graag wil bewijzen dat hij beter is dan Ocean en zijn mannen.

Commentaar

Ocean\'s Eleven uit 2001 was een monsterhit overal ter wereld en een hele leuke, grappige en ongecompliceerde film. Dit vervolg kan helaas niet tippen aan zijn voorganger. Alle acteurs uit het eerste deel zijn terug, maar het lijkt er soms op dat deze film is gemaakt zodat de acteurs zich een beetje konden uitleven terwijl ze moesten werken op enkele leuke locaties. Het is duidelijk dat ze het allemaal heel erg leuk vonden om de film te maken, want het plezier waarmee de acteurs spelen spat van het scherm. Waar gaat het dan fout zal je denken? Ten eerste is het script van dit deel veel minder van kwaliteit dan het origineel. De vele gaten in het plot zijn moeilijk te negeren en zijn soms gewoon lachwekkend en verder lijkt het verhaal nergens heen te gaan. Zo zijn bijvoorbeeld alle leden van de groep weer terug in de film, maar het merendeel heeft de gehele film niks te doen en lijken alleen als schermvulling rond te lopen. Ook heeft Steven Soderbergh ervoor gekozen om de film een soort documentaireachtige stijl mee te geven, door veel handgefilmde scènes in de film te stoppen. Dit zorgt voor een bijna constant bewegend beeld en dit kan na een tijdje af gaan leiden. Is er dan echt helemaal niks leuk aan deze film? Jawel, zo is de muziek bijvoorbeeld voortreffelijke gekozen en zoals gezegd werkt het plezier waarmee de acteurs hun rollen vertolken aanstekelijk. Ook is, zoals waarschijnlijk wel bekend, een deel van de film opgenomen in Nederland en het zien van het typische Hollandse straatbeeld, is ook erg leuk. Ocean\'s Twelve kan zich dus niet meten met zijn voorganger, maar zal voor de meeste mensen toch nog wel leuk genoeg zijn om een keer te bekijken. Verwacht niet éénzelfde soort film als het eerste deel, want dat is deze film zeker niet. Soderbergh gooit het in dit vervolg over een geheel andere boeg. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, maar in deze film werkt het in ieder geval niet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 120 min
Verpakking: Duo Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321932708158

Extra's

  • Trailer
  • Making Of
  • Weggelaten scènes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Ocean\'s Twelve heeft anamorf beeld in een formaat van 2.40:1. Zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze, ziet het beeld er goed uit. De kleuren zien er mooi natuurlijk uit en contrast, zwartniveau en scherpte zijn meer dan voldoende. In sommige scènes is wat filmgrain te zien en soms wat edge enhancement, maar gelukkig blijft dit allemaal beperkt tot een minimum. Een uitstekende transfer zoals we die wel vaker zien van Warner.
De film is ruim verdeeld in 36 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Qua geluid is er de keuze uit twee Dolby Digital tracks, een 5.1 track (384 kb/s) en een 2.0 track (192 kb/s). Ondanks de wat lage bitrate, klinkt de 5.1 track toch nog vrij goed. Dit heeft uiteraard ook te maken met het soort film. Veel explosies en schietpartijen zal je in deze niet zien. Het geluid klinkt mooi helder en zonder beschadigingen. Het geluid concentreert zich voornamelijk op de voorste kanalen. De surroundspeakers hebben weinig tot niks te doen bij deze film. De dialogen zijn duidelijk verstaanbaar en komen netjes uit de centerspeaker. De overige geluiden en de muziek worden door de frontspeakers weergegeven. Het LFE kanaal wordt vooral gebruikt ter ondersteuning van de muziek, dit ook door de soort film. Een goede track die niet uit je speakers knalt, maar voor een film zoals deze prima voldoet.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Warner heeft gekozen voor twee uitgaven voor deze film. De hier besproken 2 disc editie en een single disc uitgave met alleen de film. De hoeveelheid extra\'s valt, zeker voor een special edition, enigszins tegen en waarschijnlijk hadden deze extra\'s makkelijk op de eerste schijf gepast.
Vrijwel alle extra\'s zijn te vinden op de tweede schijf, op schijf 1 is alleen een trailer van de film te vinden (1 minuut 40, 2.40 anamorf beeld en Dolby Digital 2.0 geluid (192 kb/s).


Weggelaten Scenes (26 min.)
Een reeks weggelaten scènes, waarvan niet geheel duidelijk is hoeveel het er precies zijn aangezien het niet duidelijk is waar de ene scène ophoudt en de ander begint. De scènes worden achter elkaar afgespeeld en de mogelijkheid om scènes over te slaan is er niet.
Het beeld is 2.40:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

HBO First Look Special: Twelve Is The New Eleven (13 min.)
Een korte making of van de film, gemaakt door de Amerikaanse zender HBO. Verwacht geen uitgebreide studie van het maken van de film, maar meer wat beelden van achter de schermen en vooral ook acteurs die zeggen hoe leuk ze het wel niet hadden tijdens het maken van de film.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Ocean\'s Twelve is het vervolg op de succesvolle film uit 2001 en in deze film moeten Danny Ocean en zijn mannen het geld wat ze gepikt hebben van Terry Benedict weer terug zien te geven aan hem. Doen ze dit niet dan hangt er voor alle leden van de groep iets onplezierigs boven het hoofd. De beeld en geluidskwaliteit van de DVD zijn dik in orde, maar qua extra\'s valt het allemaal wat tegen. Dit vervolg kan niet tippen aan het origineel en dat heeft vooral te maken met het zwakke script. Voor de fans van het eerste deel valt er nog wel genoeg te genieten, maar houdt wel rekening met een ander soort film.

Laatste reacties

Richard B.  |  26-08-2008

Ik vond het ook wel een leuke film. Niet dat ie nou echt goed is (vooral Damon en Pitt lijken hun rollen opgetelefoneerd te hebben) maar het verhaal is wel amus...
Lees meer >

martini  |  29-07-2005

Leuk vervolg, maar deel 1 was beter. Niet zoveel actie maar wel goed verzonnen. Zonde om voor zulke extra's een tweede schijfje te maken, maar goed dit was niet...
Lees meer >

link1986  |  21-07-2005

Ik vond het een gave film, vooral het einde: haha
Lees meer >

zetmoon  |  17-07-2005

Dit had gewoon een 1-disc uitgave mèt extra's moeten zijn, net als de vorige film. Een 2-disc "special edition" versie slaat nergens op.
Lees meer >

TheGodfather  |  27-06-2005

SW geen verhaal aanwezig? welke versie heb jij dan gezien?? :roll:
Lees meer >

chimera01  |  27-06-2005

meer een oplichtingsfilm dan een feitelijke diefstal film. Eigenlijk beide. Het publiek dat hem in de bioscoop heeft gezien voelde zich zwaar opgelicht doo...
Lees meer >

Richard68  |  27-06-2005

meer een oplichtingsfilm dan een feitelijke diefstal film. Eigenlijk beide. Het publiek dat hem in de bioscoop heeft gezien voelde zich zwaar opgelicht doo...
Lees meer >

TheGodfather  |  27-06-2005

Goed tijdverdrijf, Hitchcock had zich ermee geamuseerd. 8) :roll: denk t niet
Lees meer >

chimera01  |  27-06-2005

Een plezante film over de wereld van de con artist, oplichter/dief, waarin er een hele charmante ploeg dieven aan de gang gaat. Dit keer met tegengewicht van e...
Lees meer >

Jeroen D  |  26-06-2005

Het eerste deel vond ik al niet geweldig, maar deze was echt om te huilen. In tijden niet zo'n slechte film gezien :(
Lees meer >

koentje.k  |  17-06-2005

Leuke muziek, en idd de acteurs hebben het naar hun zin dat kun je zien. Ik heb deze SE gisteren gekregen voor het slagen op school. Leuk om te hebben vind ik.
Lees meer >

martin  |  12-06-2005

Wat een matige film zeg!!
Lees meer >

--aj--  |  08-06-2005

super slechte film leuke acteurs maar verder niks :(
Lees meer >

Jibbe Stuijts  |  04-06-2005

Deze film heeft geen moment mijn aandacht kunnen vasthouden. Had er toch een behoorlijke tijd naar uit gekeken, maar was wel een van de grote tegenvallers voor ...
Lees meer >

Lennart H.  |  02-06-2005

Ik was ook in slaap gevallen. :( Enigste film waar ik ooit bij in slaap ben gevallen overigens.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
8.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 287
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.