Wild Things 3: Diamonds in the Rough

Recensent:
Arnold van Oostrum
01-06-2005

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Wild Things 3: Diamonds in the Rough (DVD)
Samenvatting

De 17-jarige Marie (Sarah Laine) is met haar stiefvader Jay (Brad Johnson) in een strijd gewikkeld om een erfenis van haar moeder bestaande uit twee kostbare diamanten met een waarde van vier miljoen dollar. Dan komt Elena (Sandra McCoy) in haar leven, die op een avond een aanklacht tegen Jay indient wegens verkrachting. Elena heeft echter een strafblad en staat onder begeleiding van Kirsten Richards (Dina Meyer). Kirsten was ooit ook zelf het slachtoffer van een verkrachting. Marie weet Jay ervan te overtuigen de diamanten af te staan, opdat Elena haar aanklacht laat vallen. Kirsten betrapt Elena op een leugen en gaat met politie-inspecteur Morrison (Linden Ahsby) op onderzoek uit.

Commentaar

Met Wild Things 3: Diamonds in the Rough doet regisseur Jay Lowi precies wat zijn collega Jack Perez deed met Wild Things 2; een kopiefilm van het origineel Wild Things uit 1998. Ook nu weer een verhaal dat draait om plotwendingen, de vraag wie nu wie oplicht en natuurlijk enkele licht erotisch getinte scènes. In tegenstelling tot Wild Things 2 is er dit keer ook weer sprake van een Sex Crime. De opbouw van het verhaal is wederom redelijk hetzelfde. Ook nu speelt de film zich af in Blue Bay in Florida. En uiteraard heeft ook deze film weer de erotisch getinte trioscène. Ook nu zijn de plotwendingen lang niet zo effectief als bij het origineel. De film mist spanning en ook het verrassingseffect is onvoldoende aanwezig. De film is gemaakt voor televisie, waarbij ook nu de cast bijna volledig onbekend is en in Amerika beter bekend zijn van Amerikaanse televisieproducties. Het niveau van acteren is vergelijkbaar met dat van een gemiddelde televisie productie. Niet echt geweldig dus. Actrice Dina Meyer ken je natuurlijk van de film Starship Troopers van regisseur Paul Verhoeven. In Star Trek Nemesis speelde zij de rol van commandant Donatra.
Evenals bij beide voorgaande films wordt ook nu weer tijdens de aftiteling korte scènes getoond die een toelichting vormen op enkele plotwendingen in de film.
Alhoewel de film op DVD is verschenen onder de naam Wild Things 3: Diamonds in the Rough, wordt bij de aftiteling in de film alleen de titel Wild Things 3 genoemd.

Naast het derde vervolg Wild Things 3: Diamonds in the Rough is in 2004 al het direct-to-video vervolg Wild Things 2 verschenen. Beide lijken erg op het veel betere origineel Wild Things uit 1998. Ter gelegenheid van de release van de hier besproken derde film heeft Sony Pictures Home Entertainment nu alle drie Wild Things speelfilms in een boxset uitgebracht.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Erotiek, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 83 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609763416

Extra's

  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1 anamorf op de DVD. Evenals bij Wild Things 2 heeft dit voor televisie gemaakte vervolg ook een goede kwaliteit beeld. De kleuren zien er ook nu weer goed verzadigd en zeer kleurrijk en ook natuurlijk uit. Scherpte en detaillering van het beeld zijn weer prima in orde. Er is licht edge enhancement toegepast. Tijdens de film is constant een lichte beeldruis waarneembaar. Af en toe is aliasing en moiré te zien.
De film is opgedeeld in 12 chapterstops. De DVD is enkellaags (DVD-5), dus geen laagwisseling in de film. De optionele Nederlandse ondertiteling staat goed geplaatst in beeld met een net en goed leesbaar lettertype.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is als een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 448 kb/s) op DVD gezet. Evenals de beeldkwaliteit, is ook op technisch vlak weinig op de soundtrack aan te merken. Het is een moderne soundtrack die effectief gebruik maakt van alle kanalen. Als totaal geeft dit een zeer goed klinkende ruimtelijke soundtrack. De muziek heeft een breed stereobeeld en klinkt dankzij de surrounds ook mooi ruimtelijk. Bij de diverse film- en ambiancegeluiden worden ook de surrounds gebruikt. De dynamiek van de soundtrack is goed. Het aanwezige LFE kanaal wordt af en toe aangesproken voor het diepste laag. Dialogen zijn prima te volgen en komen zoals gebruikelijk via de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statisch zonder achtergrondgeluid. Behalve enkele promotietrailers heeft deze release geen extra’s.

Trailers, met keuze uit vijf trailers voor andere Sony Picture Home Entertainment titels, waaronder Wild Things 2 en Wild Things 3.

Conclusie

De erotisch getinte thriller Wild Things 3: Diamonds in the Rough doet nog eens dunnetjes over wat met de films Wild Things uit 1998 en Wild Things 2 al eerder is vertoond. Een thriller met diverse plotwendingen en een licht erotische ondertoon. In dit verhaal wederom een seksmisdaad, waarbij ook nu weer alles anders is dan het lijkt. Evenals bij voorgaande films blijft het tot en met de laatste scène onduidelijk wat er precies aan de hand is. Ook nu weer enkele erotisch getinte scènes in de film. Ook is de ‘trioscène’ weer aanwezig, de scène waarmee het origineel zo bekend geworden is.
Op het technische vlak is weinig op de DVD aan te merken. De kwaliteit van beeld en geluid is dik in orde. Als extra alleen enkele promotietrailers van andere Sony Pictures Home Entertainment uitgaven.

Ter gelegenheid van de release van Wild Things 3: Diamonds in the Rough heeft Sony Pictures Home Entertainment nu alle drie Wild Things speelfilms in een boxset uitgebracht.

Laatste reacties

Constant  |  05-06-2005

Die dame op de cover ziet er anders wel erg mager uit. Wat zou ze slikken? ;) Ik kan hier nu een héél ranzig antwoord op geven... :twisted: Lijkt me eerder...
Lees meer >

rkrijger  |  03-06-2005

Ik kan hier nu een héél ranzig antwoord op geven... :twisted: Gelukkig doe je het niet. Ik denk dat er een behoorlijke markt voor dergelijke films is. Derge...
Lees meer >

Leijo  |  03-06-2005

Die dame op de cover ziet er anders wel erg mager uit. Wat zou ze slikken? ;) Ik kan hier nu een héél ranzig antwoord op geven... :twisted:
Lees meer >

Nathan Strik  |  02-06-2005

Die dame op de cover ziet er anders wel erg mager uit. Wat zou ze slikken? ;)
Lees meer >

rkrijger  |  02-06-2005

Het ziet er anders lekker uit...
Lees meer >

FrankGuthrie  |  02-06-2005

Ik denk dat deze film erg leuk is om te kijken op een film avondje samen met Torque en 2 Fast 2 Furious... Complete verspilling van je avond, maar goed... ...
Lees meer >

ofnoavail  |  01-06-2005

Ik denk dat deze film erg leuk is om te kijken op een film avondje samen met Torque en 2 Fast 2 Furious... Complete verspilling van je avond, maar goed...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  01-06-2005

Ik durf me echt niet aan deel 2 en deze te wagen.Deze delen zijn alleen maar voor ''eyecandy''gemaakt.Dit soort films moet je kijken als je echt maar dan ook ec...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 103
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.