Judas Priest - Rising in the East

Recensent:
Ludo Keeris
28-02-2006

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Judas Priest - Rising in the East (DVD)
Samenvatting

Judas Priest – Rising in the East is een registratie van een concert dat Judas Priest in mei van 2005 gaf in het beroemde Budokantheater in Tokyo. Een concert in het teken van de wereldtournee van de Angel of Retribution CD, de eerste met zanger Rob Halford na een afwezigheid van 12 jaar.

Tracklist
1. The Hellion
2. Electric Eye
3. Metal Gods
4. Riding On The Wind
5. The Ripper
6. A Touch Of Evil
7. Judas Rising
8. Revolution
9. Hot Rockin\'
10. Breaking The Law
11. I\'m A Rocker
12. Diamonds And Rust
13. Worth Fighting For
14. Deal With The Devil
15. Beyond The Realms Of Death
16. Turbo Lover
17. Hellrider
18. Victim Of Changes
19. Exciter
20. Painkiller
21. Hell Bent For Leather
22. Living After Midnight
23. You\'ve Got Another Thing Comin\'

Commentaar

”Are you ready? ARE YOU READY?” Rob Halford schudt alle metalcliché’s zo uit z’n mouw. The Priest is back! Na een afwezigheid van 12 jaar is de zanger weer terug op het oude nest, tot veel genoegen van de fans. Inmiddels zijn de heren ook 12 jaar ouder geworden en dat toont zich wel een beetje. Het is allemaal wat gezapiger dan 15 jaar geleden. De nummers worden nét allemaal wat langzamer gespeeld dan het origineel. En Rob Halford sjokt kromgebogen over het podium, alsof z’n zwaar bespijkerde jas ‘m teveel is geworden. Maar verder door het concert heen straalt de band steeds meer energie uit. Het Japanse publiek gaat uit z’n dak, soms letterlijk tot tranen toe geroerd. Judas Priest weet nog steeds een show neer te zetten. Verdwijntrucs van Rob Halford en hij heeft meer verkleedpartijen dan Madonna. En ook de traditionele Harley Davidson wordt niet vergeten tijdens Hell Bent For Leather. Ook nog steeds leuk blijft het intro van Breaking the Law. Halford haalt z’n hoge uithalen na al die jaren nog steeds, maar het lijkt er soms op dat hij er veel moeite voor moet doen. De gitaartandem van K.K. Downing en Glenn Tipton staat nog als een huis. Heavy metal nummers waar solo’s inzitten, kom daar tegenwoordig nog maar ‘ns om!
Van de meest recente CD Angel of Retribution worden vijf nummers gespeeld, de rest zijn allemaal oude tracks uit de eerste periode met Halford als zanger. Nummers van de CD’s met Tim “Ripper” Owens zijn niet vertegenwoordigd. Het oudere repertoire doet het nog het best bij het publiek en waarom ook niet? Breaking the Law, I’m A Rocker en You’ve Got Another Thing Coming zijn rasechte klassiekers. Judas Priest voorziet in 2006 nog steeds in een behoefte en dat weet de band maar al te goed. Ze kunnen dan ook nog zeker een aantal jaren mee.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 119 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Warner Music
EAN: 603497050420

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert staat in 1.33:1 op de DVD. De DVD heeft de regiocode 2,3,4,5 meegekregen en daarom heeft Warner Music gekozen om de DVD in NTSC formaat uit te brengen. Wees dus zeker, voordat je tot aanschaf overgaat, dat je in staat bent om NTSC weer te geven!
Het NTSC formaat heeft minder beeldlijnen dan PAL en dat geeft een iets mindere scherpte. Ook is hierdoor af en toe aliasing zichtbaar. De kleuren zijn door het gebruik van de lichtshow met vlagen heel verzadigd. Vooral het rood knalt er soms uit. Het diepe zwart ontbreekt, maar verder is het een heel behoorlijke beeldkwaliteit.
Opvallend aan het beeld is dat er regelmatig met split-screens wordt gewerkt. Dit wordt regelmatig toegepast bij de gitaristen Tipton en Downing als ze een twinsolo hebben. Maar ook een split-screen met 3 schermen komt af en toe voor. Deze split-screens hebben dan een 1.78:1 niet anamorf beeldformaat.
Elk nummer heeft z’n eigen hoofdstuk, dus 23 in totaal. Ondertiteling heeft de DVD niet.

Geluidskwaliteit

De DVD heeft 3 geluidssporen. Een Dolby Digital 5.1 (448 kb/s), een DTS en een ongecomprimeerd PCM (1536 kb/s) spoor. Er zijn een paar dingen die opvallen. Het DTS spoor klinkt een stuk doffer dan het Dolby Digital 5.1 spoor. Ook heeft het een iets mindere dynamiek. Het stereobeeld van het Dolby Digital 5.1 als van het DTS spoor klinkt prima, hoewel de gitaar van Glenn Tipton -op het rechterkanaal- iets zachter in de mix staat dan het linkerkanaal van K.K. Downing. Het publiek staat stevig in de achterkanalen. De stem van Rob Halford en de bas van Ian Hill komen netjes uit het midden en de drums van Scott Travis maken gebruik van alle voorkanalen. Het probleem van het rechterkanaal doet zich ook voor op het PCM-spoor. En daar zit meer niet helemaal lekker: het publiek zit ook meer in het linkerkanaal dan het rechterkanaal, maar het meest storende is nog wel dat in het begin en op het eind van het concert de zang van Rob Halford meer in het linkerkanaal zit. Halverwege het concert zit hij wel ‘keurig’ in het midden, dus het is een vreemde mix. Het rechterkanaal bevat ook iets minder laag, wat duidelijk hoorbaar is bij de bass-drums. Het is niet duidelijk of dit een productiefout is of een niet helemaal geslaagde mix.
Mijn voorkeur gaat in ieder geval uit naar het Dolby Digital 5.1 spoor.

Extra's

Het menu van de DVD is geanimeerd en heeft, net als het concert, een beeldverhouding van 1.33:1. Het geluid is een PCM track (1536 kb/s) en bevat het begin van Living After Midnight. Extra’s heeft de DVD niet.

Conclusie

In mei 2005 gaf Judas Priest een concert in de beroemde Budokanzaal in Tokyo, Japan. Afgezien van het feit dat de nummers nét iets trager worden gespeeld dan het origineel geeft ‘The Priest’ een goede show weg. Veel oude klassiekers komen voorbij en er worden vijf nummers van de meest recente CD Angel of Retribution gespeeld.
Het concert staat in NTSC formaat op de DVD en dat heeft enige consequenties voor de beeldkwaliteit. Die is redelijk goed, maar niet optimaal. Verder is deze DVD een goed voorbeeld dat een DTS spoor niet per definitie beter is dan een Dolby Digital 5.1 spoor. Het PCM spoor heeft een paar eigenaardigheidjes in de mix. Extra’s heeft de DVD niet en dat is jammer. Zeker na een zo lange afwezigheid van zanger Rob Halford was een interview zeker op z’n plaats geweest.
Fans van Judas Priest kunnen deze DVD zondermeer aanschaffen, maar weet wel zeker dat je NTSC kunt weergeven.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Music.

Lees meer

Laatste reacties

kruspe  |  05-03-2006

ik ga hem ook maar eens snel halen!!! trouwens..Judas Priest: Electric Eye is ook een erg gave dvd!!
Lees meer >

Meulie  |  04-03-2006

Heb deze ook aangeschaft.
Lees meer >

Colonel Mortimer  |  28-02-2006

Eindelijk! The Priest rules :twisted:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Digital Theater Systems PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 27
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.