Alias - Season 4

Totaalbeoordeling:

8.4
DVD

Alias - Season 4 (DVD)
Samenvatting

Sydney Bristow (Jennifer Garner) is werkzaam bij de CIA. Voorheen was ze werkzaam bij SD-6, een organisatie waarvan zij dacht dat het een onderdeel was van de CIA. Toen dit niet het geval bleek te zijn, bleef ze werken bij SD-6 als dubbelspion voor de CIA met als doel de organisatie te vernietigen. Zij kreeg hierbij hulp van haar vader Jack (Victor Garber) die ook al dubbelspion werkzaam was. Uiteindelijk lukte het om SD-6 op de knieën te krijgen en hierna gingen de werknemers aan de slag bij de echte CIA. Nu gaan ze gezamenlijk werken voor een afdeling van Black Ops, genaamd APO wat staat voor Authorized Personnel Only. De baas van deze divisie is niemand minder dan Arvin Sloane (Ron Rifkin), de oude baas van SD-6. Hij heeft een gratieovereenkomst met de regering afgesloten en mede dankzij zijn contacten in de criminele wereld, mag hij leiding geven aan APO. Sydney en ook haar collega Marcus Dixon (Carl Lumbly) hebben hier om persoonlijk redenen veel moeite mee en zij nemen dan ook alleen dienst om Sloane in de gaten te houden. De verdere gang van zaken wordt ook nog eens bemoeilijkt door het feit dat Sydney\'s halfzus ook nog eens werkzaam is bij APO.

Commentaar

Het vierde seizoen van Alias is er één die vergelijkbaar is qua opzet met de eerdere seizoenen. Vrijwel alle hoofdrolspelers keren terug en ook de opzet van de afleveringen blijft gelijk. Veel scènes dus waarin we Sydney en haar collega\'s ergens zien inbreken om een bepaald voorwerp te bemachtigen. Het derde seizoen was minder van kwaliteit dan de sterke eerste twee seizoenen en ook seizoen vier kan zich hiermee niet meten. Volgens veel mensen komt dit omdat bedenker en schrijver J.J. Abrams zich teveel bezig hield met zijn andere project, de serie Lost. De precieze reden doet er ook eigenlijk weinig toe, maar het vierde seizoen is er nog altijd één die op veel vlakken sterk genoemd kan worden. De fans van de show zullen zich in ieder geval niet vervelen. Bij Alias moest je als kijker al niet teveel letten op het niveau van realiteit, maar deze keer wordt er toch wel erg veel van de kijker gevraagd. Zo is de benoeming van Arvin Sloane als baas van de nieuwe geheime afdeling APO natuurlijk te bizar voor woorden. Zo zijn er wel meer zaken die in het echte leven nooit zouden gebeuren. Aan de ene kant is dit niet erg omdat het maar een serie is, maar het moet natuurlijk niet te gek worden. De ontwikkelingen binnen APO staan dus centraal dit seizoen, maar halverwege komt ook Rambaldi weer om de hoek kijken en ook dit staat weer garant voor enkele goede afleveringen. Verder is er een verhaallijn die gaat over Michael Vaughn die onderzoek doet naar de dood van zijn vader. De grootste vernieuwing dit seizoen is toch wel de toevoeging van de halfzus van Sydney, iets dat veel strubbelingen op de werkvloer met zich meebrengt. Zoals gezegd is dit vierde seizoen van Alias niet de sterkste tot nu toe, maar de mensen die de show tot nu toe gevolgd hebben zullen er genoeg plezier aan beleven.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 980 min
Verpakking: Duo Keep Case (3x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 8717418059491

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Featurettes
  • Audiocommentaar bij vier afleveringen
  • Promo Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als de voorgaande seizoenen werd ook het vierde seizoen uitgezonden in HDTV in Amerika. Ook het beeldformaat is gelijk gebleven, namelijk een 1.78:1 anamorf. Het beeld bevat veel detail en de scherpte is gedurende alle afleveringen dik in orde. De kleuren worden natuurlijk weergegeven en ogen goed verzadigd. Ook de donkere scènes zijn prima te volgen dankzij het goede schaduwdetail en contrast. Ook het zwartniveau is meer dan voldoende te noemen. Net als bij het derde seizoen is er op sommige momenten aardig wat filmgrain aanwezig en dan vooral tijdens de donkere scènes. Verder is edge enhancement af en toe zichtbaar. Een beeldkwaliteit die iets beter is dan het voorgaande seizoen, maar zich niet kan meten met die van het eerste seizoen.
De optionele ondertitels zijn duidelijk leesbaar, maar staan te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Bij de vorige seizoen viel het geluid bij de afleveringen nog wel eens tegen door de beperkte ruimtelijkheid van de Dolby Digital 5.1 tracks. Bij dit vierde seizoen is wat dat betreft veel verbeterd want deze keer wordt er prima gebruik gemaakt van alle aanwezige kanalen. De Dolby Digital 5.1 tracks (448 kb/s) klinken erg dynamisch en actief. De dialogen zijn prima te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de muziek en omgevingsgeluiden horen en ook hier een lekker dynamisch geluid met veel richting. De surroundspeakers worden vrij vaak aangestuurd voor het weergeven van muziek en effecten en dat zorgt ervoor dat de tracks lekker ruimtelijk klinken. Ook het LFE kanaal doet een duit in het zakje tijdens de actiescènes en ook als ondersteuning van de muziek. Het aanwezige laag klinkt goed gedoseerd. Beschadigingen zijn niet aanwezig, maar wel is er tijdens aflevering acht een korte dropout te horen, maar gelukkig is dit slechts éénmalig.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en bestaan uit animaties en beelden uit de serie. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 1 en 2

Alias Season 2 en 3 Promo (3 min.)
Na het invoeren van de eerste schijf in de speler zijn er korte trailers te zien van seizoen 2 en 3 van de serie.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Ook dit seizoen zijn er weer meerdere afleveringen te bekijken met een audiocommentaar van de makers. De commentaren zijn te vinden bij de volgende afleveringen op disc 1 en 2:
- A.P.O. - Deel 1 (Disc 1): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door J.J. Abrams, Jennifer Garner, Ken Olin en Sarah Caplan.
- A.P.O. - Deel 2 (Disc 1): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door J.J. Abrams, Jennifer Garner, Ken Olin en Sarah Caplan.
- Ice (Disc 1): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Jeff Melvoin, Drew Goddard en Jeffrey Bell.
- Nocturne (Disc 2): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Lawrence Trilling, Jeff Pinkner en Jesse Alexander.

Disc 6

Een Praatje Met Jennifer Garner (5 min.)
Hoofdrolspeelster Jennifer Garner en producent, schijver en regisseur van de serie Ken Olin hebben samen een gesprek over dit vierde seizoen en over het feit dat ze heeft getekend voor een vijfde seizoen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Even Voorstellen: Mia, het zusje van Syd (3 min.)
Actrice Mia Maestro is nieuw in de serie en speelt de halfzus van Sydney Bristow. Hier vertelt zij wat over haarzelf en over haar rol in de serie.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alias Bloopers (11 min.)
Zaken die misgingen tijdens de opnames. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Anatomie Van Een Scene (10 min.)
Twee scènes uit het vierde seizoen worden onder de loep genomen en de special effects mannen vertellen hoe deze scènes tot stand zijn gekomen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (11 min.)
Een aantal verwijderde scènes die los te bekijken zijn of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Draaiboek Van De Regisseur (13 min.)
Regisseur Jeffrey Bell van de aflevering Descent, vertelt hier wat er allemaal komt kijken bij het maken van een aflevering. Van het schrijven van het script, de voorbereidingen en opnames tot aan het afronden van de aflevering.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gastrollen Van Seizoen 4 (11 min.)
Alias staat bekend om zijn vele gastrollen van bekend acteurs en hier kunnen we zien welke acteurs er dit seizoen voorbij komen. Dit zijn trouwens minder aansprekende namen dan bij de voorgaande seizoenen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Wereld Van Marshall (17 min.)
Acteur Kevin Weisman speelt de rol van Marshall in de serie, de wat sullige technische specialist van de CIA. Hij leidt ons als kijkers rond op de set van de serie en neemt wat interviews af met andere leden van de cast.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Spy Cam Van Agent Weiss (6 min.)
Acteur Greg Grunberg speelt Agent Weiss in de serie en hij heeft een reeks foto\'s gemaakt van de set en de opnames. Middels een voice-over geeft hij commentaar op wat er op de foto\'s te zien is.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

In dit vierde seizoen van Alias kunnen we weer genieten van de verwikkelingen van Sydney Bristow en haar collega\'s bij de CIA. Aan het begin van het seizoen gaan ze allemaal werken voor een nieuwe afdeling van de Black Ops, APO. Hoofd van deze nieuwe afdeling is Arvin Sloane, iets waar Sydney en vooral ook Dixon niet blij mee zijn. Verder werkt ook de halfzus van Sydney bij deze afdeling wat uiteraard ook weer zorgt voor de nodige strubbelingen. Het vierde seizoen is qua niveau vergelijkbaar met het derde seizoen en hoewel wederom niet het niveau van de eerste twee seizoenen gehaald wordt, valt er voor de fans toch nog genoeg te genieten. De afleveringen hebben een goede beeldkwaliteit en ook qua geluid mogen we niet klagen. Als afsluiter zijn er enkele interessante extra\'s op de DVD\'s te vinden die een goede blik achter de schermen bieden.

Laatste reacties

TheGodfather  |  28-02-2006

Vond dit vierde seizoen beter dan het derde seizoen. Maar zoals in de recensie al wordt gezegd: de eerste 2 zijn nog steeds de beste, en dan met name het tweede...
Lees meer >

Werner  |  28-02-2006

Je hebt helemaal gelijk Werner, maar toen ik eenmaal aan het einde van het seizoen was met kijken, was ik het eigenlijk alweer vergeten. Jammer genoeg schi...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  28-02-2006

Is het jullie niet opgevallen dat er in aflevering 8 rond 5:30 een zéér storende geluidsfout zit? De dialoog tussen Sydney en Mia valt er enkele seconden gewoon...
Lees meer >

BuffyLover  |  28-02-2006

De eerste helft van dit seizoen vind ik wel gaan, het is niet per se slecht maar zeker ook niet van ouds goed. De laatste paar aflveringen daarin tegen zijn zee...
Lees meer >

Werner  |  28-02-2006

wellicht een nutteloze comment maar ik kan die kop van Jennifer Garner op een of ander manier niet uitstaan... Jij weet niet wat mooi is... Of je verwart na...
Lees meer >

Daniël V.  |  27-02-2006

Tot voor kort had ik nog helemaal niets van deze serie gezien, en ze staan al lang op mijn wishlist. Vorige week ben ik dan eindelijk aan de grote inhaalslag be...
Lees meer >

Daniel van Zandvliet  |  27-02-2006

Niet het beste seizoen, maar toch beter dan seizoen 3. Toch weer in een record tempo uitgekeken, de geluidsfout in die scene(waar sydney en Nadia aan een tafel...
Lees meer >

denizg  |  27-02-2006

wellicht een nutteloze comment maar ik kan die kop van Jennifer Garner op een of ander manier niet uitstaan... deze serie had bij mij dan ook kans :)
Lees meer >

HiddeV  |  27-02-2006

Is het jullie niet opgevallen dat er in aflevering 8 rond 5:30 een zéér storende geluidsfout zit? De dialoog tussen Sydney en Mia valt er enkele seconden gewoon...
Lees meer >

Burkie  |  27-02-2006

Ik zag toevallig wat voorstukjes van deze serie op de dvd van Lost en moet zeggen dat het me een goede serie leek! Misschien in de nabije toekomst maar eens aan...
Lees meer >

BuffyLover  |  27-02-2006

Ontzettend verslaved, top serie!
Lees meer >

olrik  |  27-02-2006

Hele goeie serie! ik heb nu paar afleveringen gezien van de Serie maar het is heel goed! Het werd ook wel een beetje langdradig seizoen 3. Top Serie! :D
Lees meer >

frank33_98  |  27-02-2006

ik heb ook deze reeks weer in een recordtempo uitgekeken @ Werner - er is me iets gelijkaardigs opgevallen, je hoort niet wat er gezegd wordt, maar de ondertit...
Lees meer >

DanielC  |  27-02-2006

Geweldige serie! Verder niets over te zeggen.. voor wie twijfelt: haal seizoen 1 en raak verslaafd!
Lees meer >

Werner  |  27-02-2006

Is het jullie niet opgevallen dat er in aflevering 8 rond 5:30 een zéér storende geluidsfout zit? De dialoog tussen Sydney en Mia valt er enkele seconden gewoon...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 82
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.