LEK

Recensent:
Eric van Ballegoie
26-01-2000

Totaalbeoordeling:

6.2
DVD

LEK (DVD)
Samenvatting

In LEK speelt speelt Cas Jansen de jonge politieagent Eddy. Eddy is jong en ambitieus en zijn plannen zijn om hogerop te komen door te solliciteren naar een baan bij de recherche. Zijn leven verandert echter wanneer de CID hem vraag om een afspraak te maken met Jack, een oude vriend van Eddy. Jack zit diep in de onderwereld en de CID hoopt via Jack een groot netwerk op te rollen. Ongewild wordt Eddy tussenpersoon tussen Jack en de CID. Wanneer de tips van Jack steeds net niet uitkomen verdenkt Eddy iemand binnen het politiekorps ervan aan de verkeerde kant de staan en de informatie door te spelen. Wanneer hij laat weten zijn collega's niet te vertrouwen wordt zijn positie onhoudbaar en bovendien wordt hij zelf verdacht omgekocht te zijn. Eddy moet nu alles op alles zetten om zijn onschuld te bewijzen en zijn baan en gezin te behouden.

Commentaar

LEK is een echt een zeer goede film, en niet alleen voor Nederlandse standaarden. LEK bewijst dat het wel degelijk is om in een klein land als Nederland goede en grootste films te maken. Het acteerwerk is over het algemeen erg goed en dat geldt ook voor het verhaal en de regie van Jean van de Velde. Het is echt jammer dat LEK geen groter succes is geworden in de bioscoop. Deze film is zeker de moeite waard en verdient een plaats in de kast van de filmliefhebber.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 103 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045200732

Extra's

  • Trailer
  • Cast & Crew Info

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld staat anamorf in het originele 2.35:1 formaat op de DVD. De kwaliteit van het beeld is over het algemeen goed, alleen heeft de DVD last van vegerigheid als gevolg van digitale beeldruisonderdrukking. Vlakken waarin kleurverschillen klein zijn komen hierdoor wat vegerig over en ook bij snelle bewegingen verliest het beeld scherpte. De beeldruisonderdrukking is met name in gezichten te zien, in sommige scenes duidelijk, in andere minder.
De kwaliteit van het beeld is verder goed. De kleurbalans is goed al heeft het beeld over het algemeen een koele (blauwe) kleur. De scherpte van het beeld is goed mits het beeld niet sterk beweegt. Beeldruis in minimaal, maar dat komt door de digitale onderdrukking. Over het algemeen redelijk beeld, jammer van de ruisonderdrukking die ervoor zorgt dat het beeld geen hogere beoordeling krijgt.

Geluidskwaliteit

Het geluid op de DVD is van Dolby Digital 2.0 formaat met Surround informatie. Met een Dolby ProLogic decoder komen de stemmen keurig netjes uit het centerkanaal en de muziek en effecten komen in stereo uit de voorkanalen. Het achterkanaal wordt redelijk gebruikt voor het weergeven van geluidseffecten, maar wat surround informatie betreft is dit geen top DVD. Verantwoordelijk voor het geluid is onder andere Peter Flamman (bekend van o.a. "Ik ook van jou", "delivery", "shades", "abeltje", "all stars", "kleine teun") en de muziek is dan ook lekker door de film heen gemixt en komt goed uit de verf. Over het algemeen lekker geluid, maar niet echt heel erg bijzonder.

Extra's

Hier laat RCV toch wel wat liggen. De meeste RCV DVD's staan vol met extra's, maar juist deze Nederlandse productie komt er nogal berooid vanaf. Naast een trailer van de film zelf krijgen we alleen geschreven informatie over cast en crew. Er jammer dat we geen 'R-Roll' of 'Making Of' krijgen bij deze DVD.

Conclusie

LEK is een zeer goede film en een product waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De door RCV uitgebrachte DVD is in orde, maar niet echt een topper. Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat het beeld wat vegerig overkomt en het geluid is van Dolby Digital 2.0 formaat. Toch zeker een aanrader, sowieso om een keer te huren.

Laatste reacties

KingMustafa  |  21-10-2012

Deze film heeft mij inderdaad ook positief verrast! Het einde is helaas 'mager'. Weet iemand hoe dat 'suspense'-nummer heet dat afgespeeld wordt op het laatste...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  05-10-2012

Blijkbaar komt er een heruitgave en dit keer op Blu-ray. http://www.bol.com/nl/p/lek/1002004013118220/ Yeah!!! Eindelijk!! Dat zou geweldig zijn, heb af...
Lees meer >

Pieter V  |  05-10-2012

Blijkbaar komt er een heruitgave en dit keer op Blu-ray. http://www.bol.com/nl/p/lek/1002004013118220/
Lees meer >

Tarkus  |  05-10-2011

Niet echt een film die in mijn smaak viel, ondanks de sterke rol van Victor Löw. Vind de film nogal slordig gemaakt, de vertolkingen zijn wel goed, maar het sce...
Lees meer >

Albie  |  26-09-2006

Vette film dit! M'n vriendin kreeg de film gratis bij een paar flacons shampoo :)
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  22-10-2004

Prachtige film: Haverman:"Dit leven gaat voorbij" <gasbrander onsteekt>... Die openingsscene is gewoon echt wreed. Deze krijgt van mij two thumbs up!
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  05-03-2004

Wat een ZUIG-film!!! Waar was de ondertiteling die je nodig had om er iets van te kunnen volgen? :x In het menu... :rolleyes: Niet gezien.
Lees meer >

scheur  |  05-03-2004

Hiervoor hoef je als Nederlander niet voor te schamen!!!! Beter dan al die Costa en Volle Maan zuigzooi!!!!! :twisted:
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  04-03-2004

Wat een ZUIG-film!!! Waar was de ondertiteling die je nodig had om er iets van te kunnen volgen? :x In het menu... :rolleyes:
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  04-03-2004

Deze film heeft mij echt zeer positief verrast. Zeer goede film met uitstekend acteerwerk. De dvd is een beetje wat je van een NL productie kan verwachten, maar...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  26-06-2003

Wat een ZUIG-film!!! Waar was de ondertiteling die je nodig had om er iets van te kunnen volgen? :x
Lees meer >

DTS freak  |  13-11-2002

HELEMAAL NIX DIE FILM
Lees meer >

HiddeV  |  23-07-2002

Ik heb alleen de film gezien maar het is een goede film, het bewijst dan hier ook af en toe nog weleens een goede film gemaakt word. Goed acteer werk van Cas Ja...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:2
4.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 118
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.