CSI - A Bullet Runs Through It (LE)

Recensent:
Alexander de Mol
26-12-2006

Totaalbeoordeling:

6.2
DVD

CSI - A Bullet Runs Through It (LE) (DVD)
Samenvatting

Een wilde achtervolging door de straten van downtown Las Vegas eindigt in een heftig vuurgevecht. Hierbij komen niet alleen enkele verdachte drugscriminelen om het leven, maar ook een politieagent. Als de kruitdampen zijn opgetrokken, is de ravage enorm. De CSI’ers moeten zich door een lawine aan bewijsmateriaal heen zien te worstelen om erachter te komen wie er verantwoordelijk is voor de dood van de politieagent. Grissom is bang dat de agent het slachtoffer is geworden van een schot uit eigen gelederen. Brass’ collega Sofia Curtis maakt zich ernstig zorgen omdat ze denkt dat zij wel eens diegene kan zijn die het dodelijke schot heeft gelost op agent Bell. Ondertussen keert de plaatselijke bevolking in de achterstandswijken van Las Vegas, de hispanics, zich tegen de politie vanwege de dood van de criminelen. Zij hebben geen enkele boodschap aan de dood van de blanke agent. Onder die spanningsboog moet het team haar werk doen.

Commentaar

De openingsscène is indrukwekkend. Kogels vliegen over en weer. Jim Brass (Paul Guilfoyle) en Sofia Curtis (Louise Lombard) zijn betrokken bij het vuurgevecht waar een agent het leven laat. Beide acteurs zetten een goede acteerprestatie neer ten aanzien van de druk die ze voelen hangende het onderzoek naar de schietpartij.
Het gegeven van het neerschieten van een politieagent door iemand uit de CSI gelederen kennen we nog van CSI: NY – aflevering ‘On the Job’, waarin Danny Messer een undercover agent neerschoot.
De nadruk op deze dubbele aflevering A Bullet Runs Through It ligt minder op het forensisch onderzoekwerk en meer op ondervraging van betrokkenen. Hierdoor is het gevoelsmatig meer een aflevering uit een gewone politieserie dan uit de CSI-franchise. Neemt niet weg dat de dubbele aflevering uitstekend te pruimen is. Het is echter net even een andere twist. George Eads begint overigens zo langzamerhand wel een karikatuur van zichzelf te worden door zijn uiterlijke fratsen. In deze afleveringen heeft hij zichzelf een snor aangemeten die zo ontzettend fout is, beetje jaren ’70 pornoster, dat het weer grappig is. Zijn stylist houdt blijkbaar wel van wat gewaagde uitdossingen, want ik heb ‘m ook al met foute lokken gesignaleerd. Maar goed, laat ik verder niet Mike de Boer uithangen.
De verpakking is voorzien van een heus kogelgat, van een zwaar kaliber notabene. Wat opvalt is dat de verpakking het predikaat ‘Limited Edition’ heeft gekregen. Vanzelfsprekend associëren we een dergelijk label altijd met een exclusieve uitgave die op het gebied van beeld en geluid excelleert en waarbij er minstens een tweede disc aan te pas moet komen om de extra’s kwijt te kunnen. Hier lijkt de LE-aanduiding slechts te gelden voor de gelimiteerde oplage. De backcover maakt melding van een speelduur van 95 minuten. Onze stopwatch klokte toch echt maar zo’n 81 minuten opgeteld. De twee afleveringen (6.7 en 6.8) zijn onderdeel van seizoen zes en zullen deel gaan uitmaken van de nog te verschijnen boxset van het eerste deel van dat seizoen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 81 min
Verpakking: Slimline digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels (unwrapped)
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Indies Home Entertainment
EAN: 8714025509432

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Over het beeld van CSI is meestal weinig op te merken. Uiteraard is ook deze ‘A Bullet Runs Through It’-release hier geen uitzondering op. Goede kleurweergave Prachtige kleuren (los van de gemanipuleerde scènes), een uitstekende helderheid en een prima zwartniveau. De detaillering is, ook in de donkere scènes, prima te noemen. Het aspect ratio van het beeld op deze disc bedraagt 1.78:1. De ondertiteling is niet in het menu te selecteren. Deze staat standaard op ‘aan’. Uitschakelen van de ondertiteling is derhalve niet aan de orde. En dat blijft in onze beleving wel een minpunt. Maar daar is vanwege richtlijnen vanuit de States voor Indies niet veel aan te doen helaas.

Geluidskwaliteit

Net als bij de vorige losse CSI release, de CSI Crossover Special, treffen we op de schijf zowel een Dolby Digital 2.0 alsmede een Dolby Digital 5.1 Unwrapped track aan. Deze laatste is gebaseerd op het Dolby Digital 2.0 spoor. De keuze hiervoor is mij nog steeds een raadsel, al zal Alliance Atlantics hierin vermoedelijk weer de nodige vingers in de pap hebben. Vooral de openingsscène zou geprofiteerd kunnen hebben van een native Dolby Digital 5.1 track. Nu heb je toch het idee dat niet alles eruit gehaald wordt, maar dat kan ook tussen de oren zitten...

Extra's

Deze DVD uitgave bevat geen extra’s.

Conclusie

In de dubbele aflevering A Bullet Runs Through It van CSI komen tijdens een heftig vuurgevecht een aantal gangsters en een politieagent om het leven. Grissom vreest dat de agent het slachtoffer is van een schot uit eigen gelederen. De onderste steen moet boven komen om de nabestaanden van de agent duidelijkheid te verschaffen alsmede de lokale bevolking tot bedaren te brengen.
De beeldkwaliteit is goed te noemen. Voor het geluid hebben we de keuze uit een Dolby Digital 2.0 en een Dolby Digital 5.1 unwrapped track. Het geluid is goed, maar vooral de openingsscène zou garen kunnen spinnen bij een originele 5.1 track. Extra’s zijn in geen velden of wegen te bekennen.
De afleveringen zijn zeker genietbaar, maar wijken vanwege het onderwerp ietwat af van het bekende CSI-stramien. Sommigen zullen dit welkom vinden, anderen weer niet. Desondanks is het verstandig om te wachten op de release van het eerste deel van seizoen 6, die ongeveer net iets meer dan het dubbele moet gaan kosten van de prijs van deze uitgave. Daar heb je dan wel meer dan tien afleveringen voor. Het overenthousiaste predikaat ‘Limited Edition’ lijkt dan ook vooral te slaan op de tot 5.1 opgevoerde 2.0 track en de (afwezigheid van) extra’s.

Laatste reacties

wolfrolf  |  29-12-2006

Wat een flauwekul-release. Dit zijn gewoon aflevering 7 en 8 van seizoen 6 van CSI LV die tijdens de "November sweeps" werden uitgezonden in de USA vorig seizoe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.