X-Files, The: Fight The Future

Recensent:
Paul Ranft
30-10-2000

Totaalbeoordeling:

8.8
DVD

X-Files, The: Fight The Future (DVD)
Samenvatting

The X-Files is bekend vanwege de populaire TV serie waarin de twee FBI agenten Mulder en Scully op zoek zijn naar de waarheid achter de vermoedde samenzweringspraktijken van de Amerikaanse overheid over het bestaan en de ontkenning van buitenaards leven op aarde. Hoewel de film op zichzelf staat sluit deze aan bij de TV serie. We zien bijvoorbeeld een aantal oude bekenden terug zoals bijvoorbeeld “Smoking Man”, ”Skinner“ en “The Lone Gunmen “. Fox Mulder doet samen met Dana Scully onderzoek naar een aanslag op een overheidsgebouw. Het onderzoek leidt naar de vondst van een onbekend virus dat in de loop der tijd is gemuteerd in een buitenaards biologisch wezen. Scully raakt besmet met het virus en wordt door het mysterieuze Syndicaat ontvoerd. Mulder wordt getipt over de verblijfplaats van Scully en komt in het bezit van een vaccin. Uiteindelijk belanden ze in Antartica, waar het grootste mysterie van allemaal verborgen ligt.

Commentaar

The X-Files Movie levert een spannend verhaal, waarin de gebeurtenissen elkaar in een rap tempo opvolgen. De film, die vol met speciale effecten zit, weet de kijker van begin tot eind te boeien en houd je op het puntje van je stoel.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Science fiction, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 118 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626000778

Extra's

  • Audio Commentaar
  • Making Of
  • PC Friendly

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het verdient de voorkeur om deze DVD te bekijken op een breedbeeld TV gezien de aspect ratio van 2.40:1. Gelukkig is deze anamorf opgenomen wat extra beeldlijnen met zich meebrengt. In het eerste gedeelte van de film zijn lichte beeldtrillingen waar te nemen. Beeldruis en edge enhancement zijn niet of nauwelijks waarneembaar. De kleuren zijn heel natuurlijk van aard. Ook over de beeldscherpte en contrast niets dan goeds te melden. De DVD is voorzien van o.a. Nederlandse ondertiteling die uit te schakelen is.

Geluidskwaliteit

Er zijn 4 audio tracks (waarvan 1 een audio commentaar spoor is) op de DVD opgenomen. Uiteraard gaat de voorkeur uit naar de Engelse DD 5.1 track. Zoals verwacht mag worden bij een film van dit genre is het geluid dik in orde. De mix is soms melodieus van aard en is mede verantwoordelijk voor de opbouw van de spanning in de film. Het geluid uit de front kanalen geeft een prachtig stereobeeld en is perfect in harmonie met het video. Regelmatig wordt het effect kanaal in split-surround aangestuurd. Het laag gaat in sommige passages ver onder de 50 Hz en zorgt voor een uitmuntende ambiance.

Extra's

De extra’s op deze DVD zijn meer dan goed te noemen. Bijzonder informatief is de aparte audio mono track (Engels) die met de gehele film “meeloopt”. De regisseur en Chris Carter voorzien de getoonde beelden van allerlei commentaar in de vorm van achtergrondinformatie m.b.t. de opnames en de personages in de film. Naast de trailer is een 27 minuten durende special van “The Making Of “ op de DVD aangebracht. Hierin zijn interviews met de acteurs opgenomen en toont de kijker een blik achter de schermen op de filmset. Indien de DVD op de computer wordt afgespeeld, wordt bij de eerste keer dat de DVD wordt opgestart gevraagd of de PC Friendly software geïnstalleerd dient te worden. PC Friendly is een stukje software waarmee rechtstreeks de DVD bekeken kan worden en waarmee veelal de mogelijkheid wordt geboden om naar speciale internetsites te gaan.

Conclusie

Met recht mag deze DVD “Special Edition” genoemd worden. De kwaliteit van het video, audio, de extra’s en een goede speelfilm rechtvaardigen een bezoek aan de videotheek om deze DVD te huren. Echter, als je een fan van The X-Files bent mag deze DVD niet aan de collectie ontbreken. Dus aanschaffen is verplicht!

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Tarkus  |  26-04-2012

Puike film, die alle personages uit de reeks aan bod laat komen, maar toch een verhaal op zich is, zodat je niet perse de reeks hoeft gezien te hebben om het ve...
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  23-07-2005

Hij is hier bij de FRS 9,99 en 3 voor 25 euro,
Lees meer >

Fritsz  |  10-06-2005

Nu 6.99 euro bij de FRS :D
Lees meer >

Sneaker  |  11-03-2004

Topfilm. Heb hem laatst aan mijn collectie toegevoegd en het is echt een geweldige film. Nu alle seizoensboxen nog.
Lees meer >

expo  |  02-05-2003

Hey, bedankt ! had zo'n vermoeden, maar je weet maar nooit ;)
Lees meer >

Werner  |  01-05-2003

weet iemand me even te vertellen wanneer deze film in de serie past, of m.a.w. na welk seizoen moet deze film bekeken worden om in 'lijn' te blijven ? De fil...
Lees meer >

expo  |  30-04-2003

weet iemand me even te vertellen wanneer deze film in de serie past, of m.a.w. na welk seizoen moet deze film bekeken worden om in 'lijn' te blijven ?
Lees meer >

Oudgebruiker3  |  10-04-2003

Mag ik vragen waar je hem voor zo'n zacht prijsje gekocht hebt? :lol: probeer play.com 'ns.
Lees meer >

koolenboer  |  10-04-2003

Mag ik vragen waar je hem voor zo'n zacht prijsje gekocht hebt? :lol:
Lees meer >

Henk Heideveld  |  01-02-2002

Kwam hem voor een zacht prijsje tegen. Zo, die zit dus ook in mijn collectie. (€14)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
8.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 480
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.