Pittige Tijden – Deel 2

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Pittige Tijden – Deel 2 (DVD)
Samenvatting

“Het is mij, Robert!”, “Ik ben L-L-L-L-Laura”, Ik ben Rik en ik wil op m'n Moooootor rijden”. Wie is opgegroeid tijdens de jaren ’90 kent deze uitspraken vast en zeker. Ze zijn afkomstig uit de RTL 4 serie, Pittige Tijden. Deze serie was een onderdeel van het programma Telekids en was elke zaterdagochtend te zien op de zender. Dit tweede deel bevat meer afleveringen van de bekende persiflage en fans van de show kunnen weer naar hartenlust herinneringen ophalen aan de optredens van Carlo Boszhard en Irene Moors.

Commentaar

Tegelijk met het verschijnen van deel één van Pittige Tijden op DVD, is ook het hier besproken tweede deel verkrijgbaar. Deze keer zijn er 11 afleveringen te vinden op de schijf en dit staat weer garant voor veel leuke momenten en improvisaties van vooral Carlo Boszhard. Hij en Irene Moors spelen bijna alle rollen en worden in elke aflevering bijgestaan door een bekende gast. Vrijwel alle bekende karakters uit Goede Tijden, Slechte Tijden passeren de revue, zoals Jessica, Rik, Arnie, Roos, Linda, Robert, Ludo en Meta. Zoals gezegd worden de twee elke aflevering bijgestaan door een bekende gast die ook een rol voor zijn rekening neemt. Soms is dit een acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden en deze nemen dan dezelfde rol voor hun rekening. Deze keer komen onder andere Wik Jongsma (Meneer Harmsen uit GTST), René Froger, Patty Brard, Gordon, Peter Timofeeff en Katja Schuurman voorbij. Mensen die bekend zijn met Pittige Tijden weten wat ze kunnen verwachten en dit is vooral onzinnige grappen en improvisaties. De serie werd namelijk live opgevoerd tijdens de uitzending van Telekids en daarom ging er nog wel eens het één en ander fout. Dit is dan ook de voornaamste reden om te lachen aangezien de show wel iets van zijn glans verloren heeft over de jaren. De meeste van de mensen die opgegroeid zijn met de serie zijn nu toch een stuk ouder en het is dan ook vooral leuk om de afleveringen te bekijken uit nostalgisch oogpunt.
In de recensie van het eerste deel maakten we melding van een fout op de cover. Na het bekijken van dit tweede deel lijken de covers in orde, maar zijn waarschijnlijk de verkeerde afleveringen op het verkeerde deel terecht gekomen. De afleveringen op dit tweede deel behoren namelijk tot de eerste reeks afleveringen en die van het eerste deel tot de latere.

Filmspecs

Regisseur

Diversen

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 120 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932027037

Extra's

  • Audiocommentaar
  • Pittige Liedjes
  • Pittige Preview
  • Pittig Deuntje
  • Pittige Repetities
  • Bonus Aflevering
  • Pittige Momenten

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals te lezen is in onze recensie van het eerste deel van Pittige Tijden is de kwaliteit van het beeld nog heel behoorlijk. De afleveringen staan in het formaat 1.33:1 op de DVD, het standaard televisieformaat van de jaren ’90. Het beeld is mooi scherp en bevat redelijk wat detail. De kleuren vallen op door hun felheid en goede verzadiging. Ook zwartniveau, contrast en schaduwdetail zijn ruim voldoende, zeker gezien de leeftijd van de beelden en de manier waarop alles geschoten is. Qua artefacten is alleen beeldruis aanwezig, maar niet in die mate dat het storend wordt.
De afleveringen duren gemiddeld 9 minuten en daarom is er geen hoofdstukverdeling aanwezig. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het originele Nederlandse geluid staat in Dolby Digital 2.0 formaat (224 kb/s) op de DVD. De tracks maken niet veel indruk qua dynamiek, maar dit is grotendeels te wijten aan de serie zelf. Het geluid bestaat voornamelijk uit dialoog en soms wat gelach wat achter de schermen vandaan komt. De dialogen zijn prima te volgen en het gehele geluid klinkt mooi helder. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Tracks die niet veel indruk maken maar doen wat ze moet doen en daarvoor meer dan voldoende presteren.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Audiocommentaar
De eerste aflevering op de DVD is te bekijken met een commentaar van Carlo Boszhard en Irene Moors. De gast in deze aflevering is Wik Jongsma die Govert Harmsen speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden. Carlo en Irene vertellen wat over de aflevering, onder andere dat het de allereerste aflevering is van Pittige Tijden.

Pittig Deuntje (3 min.)
Een soort videoclip waarin de personages uit de serie delen van verschillende nummers ten gehore brengen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Pittige Repetities (1 min.)
Hoewel er veel zaken fout gingen tijdens de uitzending van de live gespeelde afleveringen en er veel geïmproviseerd werd, waren er toch altijd een soort van repetities voorafgaand aan de uitzending. Hier zien we wat beelden van een repetitie en een vergelijking met de uiteindelijke uitzending.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Bonus Aflevering (9 min.)
Een extra aflevering waarin de vroeg overleden Sylvia Millecam haar opwachting maakt. De aflevering is bovendien te bekijken met commentaar van Carlo en Irene en zij vertellen dat ze het een hele bijzondere aflevering vinden door de medewerking van Millecam en dat hij daarom bij de extra’s te vinden is.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Pittige Liedjes (3 min.)
Hier zijn enkele korte liedjes te bekijken die werden opgevoerd in sommige afleveringen. We zien onder andere Carlo Boszhard als Sally Spectra en Arnie voorbij komen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Pittige Momenten(2 min.)
Een compilatie van enkele leuke momenten die in de serie te zien zijn geweest.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Pittige Preview (31 sec.)
Een korte vooruitblik op afleveringen die binnenkort verschijnen op DVD.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Conclusie

Het tweede deel van Pittige Tijden bevat meer afleveringen van de populaire serie en persiflage op Goede Tijden, Slechte Tijden. Carlo Boszhard en Irene Moors zetten weer veel gedenkwaardige types neer en veel zaken gaan weer fout. Net als bij het eerste deel zijn de afleveringen vooral leuk uit nostalgisch oogpunt voor mensen die met de serie zijn opgegroeid. Ook de vele improvisaties zijn leuk om naar te kijken. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en ook zijn er enkele extra’s aanwezig. Onder andere een extra aflevering, wat liedjes en een audiocommentaar van Carlo en Irene.

Laatste reacties

Samba-boy  |  10-11-2012

Een aantal sterren hebben geen toestemming gegeven om op de dvd te komen. Maar staan de afleveringen die wel uitgebracht worden nu wel of niet in de volgorde da...
Lees meer >

Hugo R  |  17-11-2007

Ik vond dit op tv altijd wel lachen, maar niet iets voor mij om op dvd te hebben. Voornamelijk ook omdat sinds die tijd Carlo mij een beetje is gaan tegenstaan,...
Lees meer >

Digi-gek  |  17-11-2007

Ik heb deze DVDs ook aangeschafd maar bij mij kloppen de DVD covers gewoon. Mijn deel 1 bevat dus ook de eerste reeks afleveringen en deel 2 de reeks daarna. Mi...
Lees meer >

Mich€l  |  16-11-2007

De afleveringen van Pittige Tijden staan gewoon in chronologische volgorde, alleen missen ertussen dus wel afleveringen. Het verhaal is dus gewoon te volgen. He...
Lees meer >

Puts  |  16-11-2007

Ik dacht, even tien jaar terug denken, dat ze op een eiland zaten en daar Patty Brard als de Bora-Bora-indiaan tegenkwamen. De volgende aflevering kwam Gordon a...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  16-11-2007

Ze hebben volgens mij sowieso een fout gemaakt door de verkeerde afleveringen op het verkeerde te zetten. Op dit tweede deel is namelijk de allereerste afleveri...
Lees meer >

Khonnor  |  16-11-2007

Een aantal sterren hebben geen toestemming gegeven om op de dvd te komen. Maar staan de afleveringen die wel uitgebracht worden nu wel of niet in de volgorde da...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.