Veronica Mars - Seizoen 2 (Afl. 2.1 – 2.12)

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Veronica Mars - Seizoen 2 (Afl. 2.1 – 2.12) (DVD)
Samenvatting

Veronica Mars (Kristen Bell) is een tienermeisje en woonachtig in het stadje Neptune in de staat Californië. Ze woont samen met haar vader en naast het schoolwerk houdt ze zich bezig met het oplossen van misdaden, mysteries en andere vreemde zaken. Zo loste ze al de moord op haar beste vriendin op en deden veel mensen een beroep op haar bijzonder goed ingestelde speurinstincten. Deze uitgave bevat de eerste twaalf afleveringen van het tweede seizoen, waarin we kennis maken met nieuwe personages en getuige zijn van een nieuw mysterie dat het kleine stadje in haar greep houdt.

Disc 1

Aflevering 2.1 – Normal Is the Watchword
Veronica heeft gezworen nooit meer mysteries op te lossen en probeert een normaal leven te leiden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want nog steeds vragen mensen om haar hulp. Eén hiervan is Wallace, een basketballer die na een positieve drugstest uit het team wordt gezet.

Aflevering 2.2 – Driver Ed
Een schoolbus vol jongeren is in zee gestort en niemand weet wat er precies gebeurd is. Een van de theorieën is dat de chauffeur zelfmoord heeft geleegd en zo de passagiers mee de dood in nam. Veronica onderzoekt de zaak om de dochter van de chauffeur duidelijkheid te geven.

Aflevering 2.3 – Cheatty Cheatty Bang Bang
Beaver roept de hulp van Veronica in om onderzoek te doen naar zijn stiefmoeder. Hij verdenkt namelijk dat zij zijn vader bedriegt met een andere man en dat ze hem zijn geld afhandig wil maken. De uitkomst is echter anders dan verwacht.

Aflevering 2.4 – Green-Eyed Monster
Veronica vermomt zich als een ordinair blondje om zo te testen of de man van een rijke dame vreemdgaat. Het busongeluk blijft haar echter bezighouden en Weevil komt met een aanwijzing over het ongeluk.

Disc 2

Aflevering 2.5 – Blast from the Past
De biologische vader van Wallace duikt op en Veronica vindt weer nieuwe aanwijzingen in de zaak van het busongeluk. Ook helpt ze Jackie om uit te vinden wie haar creditcard gestolen heeft.

Aflevering 2.6 – Rat Saw God
Abel Koontz, de veroordeelde moordenaar van Lilly Kane is terug en Veronica is geschokt als hij haar hulp vraagt. Hij wil dat Veronica zijn dochter opspoort en Logan wordt gearresteerd voor de moord op Felix en is herenigd met zijn vader.

Aflevering 2.7 – Nobody Puts Baby in a Corner
Veronica gaat undercover als babysitter om uit te vinden of een kind misbruikt wordt. De vader van Dick en Beaver is op de vlucht en nu hebben zij zeggenschap over zijn fortuin, dit tot afgrijzen van hun op geld beluste stiefmoeder.

Aflevering 2.8 – Ahoy, Mateys!
De ouders van een slachtoffer van het busongeluk worden lastiggevallen en Veronica probeert samen met Keith uit te vinden wie hiervoor verantwoordelijk is. Ook helpt ze Logan uit te vinden wie hem erin heeft laten lopen, maar hierdoor komt ze in aanraking met wat minder vriendelijke lui.

Commentaar

Disc 3

Aflevering 2.9 – My Mother, the Fiend
Voor de lessen seksuele voorlichting moet Veronica voor een babypop zorgen. Ook ontdekt ze informatie over haar moeder en ze vraagt zich af hoe goed ze haar moeder eigenlijk kent. Dit vraagt uiteraard om nader onderzoek.

Aflevering 2.10 – One Angry Veronica
Veronica wordt opgeroepen plaats te nemen in een jury en de zaak leidt tot verhitte discussies in de jurykamer. Ook ontdekt ze dat het stadje meer verdeeld is dan ze dacht. De sextapes van Lilly Kane en Aaron Echolls verdwijnen op mysterieuze wijze uit het politiebureau. Keith helpt Lamb deze terug te vinden.

Aflevering 2.11 – Donut Run
Duncan dumpt Veronica en verdwijnt met de baby van Meg. Wallace keert terug in Neptune en onthult al snel de ware reden. Weevil en Logan maken vorderingen in hun zaak.

Aflevering 2.12 – Rashard and Wallace Go to White Castle
De terugkeer van Wallace brengt hem al snel in de problemen als hij beschuldigd wordt van een misdaad in Chicago. Ook Logan staat nog steeds onder verdenking en wel voor de moord op Felix. Weevil roept de hulp in van Veronica om een verrader in zijn club te ontmaskeren.


Net als het eerste seizoen wordt het tweede seizoen van Veronica Mars in twee delen uitgebracht. In deze eerste uitgave kunnen we genieten van de eerste twaalf afleveringen en kunnen we zien hoe het verder gaat na het einde van seizoen één. Het genoemde eerste seizoen van de show was erg sterk met goed geschreven afleveringen en krachtige personages. Seizoen twee komt helaas iets minder goed uit de verf en de belangrijkste reden is dat de aandacht minder bij hoofdkarakter Veronica Mars ligt. In het vorige seizoen draaide vrijwel elke aflevering om haar en om de dingen die ze had meegemaakt en hoe ze daarmee omging. Hier krijgen we meer te zien van de inwoners van de stad en zijn de problemen veel meer verdeeld. Ook kan het hoofdmysterie van dit seizoen, de gecrashte bus met schoolkinderen, niet op tegen het mysterie van vorig seizoen, de moord op Lilly Kane. Al met al een minder begin voor de show, maar de fans zullen zich nog altijd goed vermaken. De afleveringen zijn nog altijd vermakelijk en bevatten weer die typische dialogen, die goed bedacht zijn. Laten we hopen op een sterk einde van het seizoen in de tweede uitgave.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 480 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Hongaars
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321906227173

Extra's

  • Additional Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze uitgave is te vergelijken met die van het eerste seizoen. Wederom staan de afleveringen anamorf op de schijven in het formaat 1.78:1. Ook hier zien we een nogal soft ogend beeld, met ook weer een detail dat voor een recente show zoals deze wat tegenvalt. De kleuren komen natuurlijk over en goed verzadigd. Vooral buitenscènes zien er prima uit. De donkere scènes laten een goed schaduwdetail zien en een prima zwartniveau. Ook het contrast is voldoende. Filmgrain is wederom aanwezig, variërend in grofte en hoeveelheid. Vooral donkere scènes laten veel grain zien. Verder zijn er geen artefacten aanwezig. Een beeldkwaliteit die we dus herkennen van seizoen één en in dat opzicht dus geen verrassingen.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij de afleveringen wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s), onder andere in de originele Engelse taal. De track klinkt prima en voldoet dan ook voor een show zoals deze. Het geluid bestaat namelijk vooral uit dialoog, aangevuld met muziek. Veel effecten of andere geluiden die voor enige ruimtelijkheid kunnen zorgen, zijn er nauwelijks. De dialogen klinken helder en zijn goed te volgen. De muziek klinkt ook goed, soms wat vlak door het ontbreken van een LFE kanaal. De hoofdkanalen bevatten wel genoeg laag om het geluid niet al te flets over te laten komen, maar duidelijk is wel dat dit formaat zijn beperkingen heeft. Er zijn verder geen beschadigingen of ruis aanwezig.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Op het gebied van extra’s heeft ook dit tweede seizoen niet veel vooruitgang gemaakt ten opzichte van het eerste. Wederom zijn er alleen enkele extra scènes te bekijken op de schijf van de betreffende afleveringen. Na het aanklikken van deze optie komen de scènes één voor één voorbij. De scènes worden weergegeven in 1.78:1 letterboxed formaat en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Deze uitgave bevat het eerste gedeelte van het tweede seizoen en daarom maar twaalf afleveringen. De show gaat verder waar het eerste seizoen ophield en een nieuw schooljaar is aangebroken voor Veronica en haar vrienden. Ze probeert een normaal leven te leiden, zonder mysteries en andere zaken, maar echt makkelijk blijkt dit niet. Het niveau van de afleveringen van deze uitgave is iets minder als die van het eerste seizoen, maar nog altijd genietbaar, vooral voor de fans. De aandacht ligt wat minder op het hoofdkarakter en meer op mensen in haar omgeving en de stad in het algemeen. De uitgave heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar de mindere punten van de uitgaven van het eerste seizoen, zijn ook hier weer aanwezig. Ook zijn er weer nauwelijks extra’s op de schijven te vinden. Fans van de show hebben lang gewacht op deze uitgave en zij zullen zich dan ook zeker vermaken met de afleveringen.

Laatste reacties

Ingmar B.  |  31-10-2008

Topserie! (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.