Paul Blart: Mall Cop

Totaalbeoordeling:

3.6
Blu-ray

Paul Blart: Mall Cop (Blu-ray)
Samenvatting

De gemoedelijke Paul Blart (Kevin James) droomt al zijn hele leven van een baan als agent. Het lukt hem echter maar niet om toegelaten te worden. En dus slijt hij zijn dagen als beveiligingsbeambte in een winkelcentrum. Waarmee niet gezegd is dat Paul zijn baan niet serieus neemt. In tegendeel, alhoewel iedereen lak heeft aan zijn “autoriteit”, meent Paul zelf dat zijn baan essentieel is om de veiligheid van het winkelend publiek te garanderen. Verrassend genoeg krijgt hij hierin nog gelijk ook, wanneer op de laatste vrijdag voor kerstmis het winkelcentrum wordt overvallen. Heeft Paul het in zich om de overvallers te stoppen?

Commentaar

De comedy Paul Blart: Mall Cop is een film uit 2009 die geregisseerd is door Steve Carr (Daddy Day Care, Dr. Dolittle 2). De opzet van de film, sul met hard van goud wordt held, doet sterk denken aan Chris Farley-comedy's als Black Sheep, Beverly Hills Ninja en Tommy Boy. Al heeft dat wellicht ook te maken met het forse formaat van hoofdrolspeler Kevin James (hier vooral bekend van de TV-serie King of Queens) en de slapstickachtige taferelen waar de dikkerd in terechtkomt. Paul Blart: Mall Cop bestaat grofweg uit twee delen. In de eerste helft van de film zie je Blart aan het werk in het winkelcentrum, waarbij hij in diverse grappig bedoelde situaties terechtkomt. Dit gedeelte is eigenlijk een soort aaneenschakeling van sketches. In de tweede helft, waarin het winkelcentrum overvallen wordt, komt er meer lijn in het verhaal. Blart trekt dan als een soort van zwaarlijvige John McClane ten strijde tegen de overvallers. Ook is er een vrouw in het spel, die uiteindelijk - wat een verrassing - valt voor de charmes van onze favoriete bewakingsagent. Het mag duidelijk zijn, Paul Blart: Mall Cop is een doorsnee niks-aan-de-hand-filmpje: voorspelbaar, vol ongeloofwaardigheden en met een flinterdun plot, maar het kijkt wel lekker weg. Kevin James is goed gecast als Blart en blijkt dan ook prima geschikt voor dik aangezette (no pun intended) rollen als dit. Op komisch gebied is de film vrij "hit-and-miss", tegenover iedere geslaagde grap staat een minder geslaagde. Daarmee is het geen echte komische topper en dus tevens geen prent die verplicht in de collectie thuishoort. Desondanks is Paul Blart: Mall Cop, als je een fan bent van Chris Farley-achtige comedy's, onderhoudend genoeg om een keer te huren.

Paul Blart: Mall Cop is te krijgen op DVD en Blu-ray Disc. Hieronder de recensie van de BD-uitgave, de recensie van de DVD-uitgave lees je hier.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie/Humor
Regio: A, B, C
Jaar: 2009
Speelduur: 91 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.85:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Catalaans
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby TrueHD 5.1 - Duits
 • Dolby TrueHD 5.1 - Engels
 • Dolby TrueHD 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609658248

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Trailers
 • Audiocommentaar
 • Featurettes
 • BD-Live
 • CineChat

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave van Paul Blart: Mall Cop heeft de oorspronkelijke beeldverhouding van 1.85:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). De BD-uitgave bestaat uit een 50GB dual layer disc. Voor de video-encoding is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec.

De BD-uitgaven van Sony stellen over het algemeen niet teleur op beeldgebied, en Paul Blart is daarop geen uitzondering. Het beeld oogt namelijk erg scherp en gedetailleerd, met een uitstekende kleurverzadiging. Andere pluspunten zijn het goede zwartniveau en het feit dat geen edge enhancement gebruikt is. Ook elke andere vorm van storende artefacting ontbreekt. Prima dus. Een kleine tekortkoming is dat het schaduwdetail wel ietsje beter had gekund. Maar aangezien de film zich grotendeels in goedverlichte omgevingen afspeelt, dit is niet zo’n groot probleem. Het resultaat van dit alles is dan ook een solide, prettig ogende transfer.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk.

Geluidskwaliteit

Het oorspronkelijke Engelstalige geluid van Paul Blart: Mall Cop is lossless op BD aanwezig, in het bekende Dolby TrueHD 5.1-formaat (16bit/48kHz). Voor een comedy - niet een genre dat bekend staat om het bieden van spectaculaire geluidsbelevingen - heeft de film een opvallend goede geluidskwaliteit. Onder meer de detaillering en helderheid van het geluid zijn boven verwachting, iets wat vooral opvalt bij de muziek. Ook de ruimtelijkheid is prima, met surroundspeakers die worden benut voor muziek, omgevingsgeluiden en (af en toe) directionele effecten. Het surroundgebruik is niet overdreven agressief, maar toch wordt op bepaalde momenten een mooi ruimtelijk geluidsbeeld neergezet. Tevens positief is dat de dialogen zonder problemen uit de centerspeaker komen. Dit alles resulteert in een goed klinkende HD-audiobeleving, die met recht - vergeef ons de woordspeling - een vette voldoende verdient.

Extra's

In het (pop-up) menu van deze BD-uitgave vind je een acceptabele hoeveelheid extra’s. Het materiaal heeft een resolutie van1080p/i en DD 2.0 geluid. Alle extra’s zijn Nederlands ondertiteld.

Audiocommentaar
Indien gewenst kun je de film bekijken met een gesproken toelichting van hoofdrolspeler Kevin James en producer Todd Garner. Beide heren halen herinneringen op aan de opnames, praten over crew en cast (ook over de verschillende gastrollen) en ook is er ruimte voor anekdotes. Geen erg productietechnisch commentaar, en soms is het allemaal wat droogjes, maar voor geïnteresseerden is de track vermakelijk genoeg om een keer te beluisteren.

Deleted Scenes (13 min)
In totaal tien scènes die de uiteindelijke film niet hebben gehaald. Een “play all”-optie is aanwezig.

Featurettes (50 min)
Onder deze optie vind je een elftal korte featurettes, waarin betrokkenen over de film praten. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn onder meer de casting, de stunts, het verhaal en hoe het was om in een winkelcentrum te filmen. Uiteraard kijk je ook mee bij de opnames. Ook hier is een “play all”-optie aanwezig.

Trailers
Promotrailers van andere uitgaven van Sony, plus een algemene trailer voor het Blu-ray Disc medium.

CineChat
Deze extra geeft je de mogelijkheid om tijdens het kijken van de film te chatten met andere kijkers. Er kan met maximaal vier mensen tegelijk gechat worden. Ook is er een kort filmpje aanwezig waarin uitleg wordt gegeven over deze optie. Voor deze extra is wel een BD Profile 2.0 speler nodig met internetverbinding.

BD-Live
Eveneens een optie waarvoor je een Profile 2.0 BD-speler nodig hebt met internetverbinding. Je krijgt dan, na enige tijd wachten, een menu te zien met diverse keuzen. Voor alle Blu-ray Disc titels van Sony Pictures is de BD-Live content op dit moment hetzelfde, namelijk promomateriaal van allerlei Sony titels.

Conclusie

De comedy Paul Blart: Mall Cop toont je een standaard “from zero to hero”-verhaal. Een zwaarlijvige beveiliger van een winkelcentrum krijgt de kans om zichzelf te bewijzen als het centrum wordt overvallen. Het resultaat is voorspelbaar en niet altijd even grappig, maar weet desondanks voldoende te vermaken. Dit laatste is onder meer te danken aan Kevin James, die goed overweg blijkt te kunnen met de slapstickachtige humor. De BD-uitgave van de film heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, en bevat bovendien een aardige hoeveelheid extra’s. Op technisch vlak zijn er dus geen grote tekortkomingen. Wil je Paul Blart graag in de collectie hebben, dan kun je deze uitgave gerust in huis halen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Dolby TrueHD 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:6
1.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.