Bannen Way, The

Totaalbeoordeling:

6
DVD

Bannen Way, The (DVD)
Samenvatting

Neal Bannen (Mark Gannt) zit dik in de problemen. Hij heeft een enorme gokschuld openstaan bij een criminele geldschieter genaamd Sonny (Sky Carr). De betalingstermijn is zojuist verstreken en Bannen krijgt nog één week de tijd om het bedrag bij elkaar te krijgen. Met een bezoekje aan het casino hoopt Neal het bedrag bijeen te gokken, maar hij komt totaal blut naar buiten. Echter is dit maar een kleinigheid, want zijn problemen worden alleen maar groter. De oom van Neal “Mr. B.” is een bekend zakenman. Een maffia-zakenman dan wel te verstaan en Neal wordt gevraagd om voor hem een klusje op te knappen. Dit komt Neal eigenlijk best goed uit, want dat zou betekenen dat zijn financiële problemen in één klap zijn opgelost. Ware het niet dat Neal op het punt staat om in de gevangenis te belanden vanwege eerdere aanvaringen met de wet. Maar laat nu net de lokale sheriff de vader zijn van Neal. Hij wil Neal nog wel een laatste kans geven, maar moet dan wel Mr. B. verraden. Kiest hij voor zijn vader, dan heeft hij nog steeds schulden en is zijn leven niet zeker. Maar kiest hij voor Mr. B. dan is hij wel van zijn schulden verlost, maar wacht hem een jarenlange gevangenisstraf. Een onmogelijke keuze...

Commentaar

The Bannen Way is een tv/web-serie geschreven, geregisseerd en geproduceerd door nieuwkomer Jesse Warren. Deze is gemaakt voor het online streaming kanaal crackle.com van Sony Pictures Entertainment. Iedere aflevering duurde ongeveer vijf tot acht minuten en zijn van december 2009 tot januari 2010 “uitgezonden”. Er zijn in totaal zestien afleveringen gemaakt en deze zijn samengevoegd tot een film van 89 minuten. The Bannen Way wordt neergezet als een actiekomedie. Echter daar gaat het meteen fout, want verder dan een kleine glimlach kom je niet als kijker. De humor is wel aanwezig, maar komt nergens erg goed op gang. Ook de wat meer serieuze scènes in deze film missen diepgang en overtuiging. Toch is het niet alleen maar negatief wat de klok slaat, want The Bannen Way kent ook zeker een aantal positieve kenmerken. En dat begint al meteen met de manier waarop het verhaal gepresenteerd wordt. Het verhaal wordt als het ware verteld door Neal Bannen en hij omschrijft waarom en hoe hij in bepaalde situaties terecht is gekomen. Neal doet dingen op zijn eigenwijze manier. Hij houdt niet van geweld en al helemaal niet van wapens. Door deze manier van leven, “The Bannen Way”, is het uitermate lastig om zowel op het rechte pad als op het verkeerde pad te blijven. Dit maakt het verhaal van The Bannen Way uitermate interessant en krijgt hierdoor een paar serieuze plotwendingen. Neal Bannen wordt gespeeld door Mark Gannt. Mark heeft behoorlijk wat ervaring met bijrollen in voornamelijk tv-series, maar een echte doorbraak als acteur bleef tot nu toe uit. Dat kan wel eens snel gaan veranderen, want het acteerwerk van Gannt is van goede kwaliteit en hij heeft daarnaast een erg markante uitstraling. Gannt wordt omringd door vele bekende acteurs en actrices. Zo hebben we daar de allrounder Michael Ironside als de vader en sheriff van Neal. Maar ook Robert Forster (Heroes) als Mr. B. en Vanessa Marcil (Las Vegas) als de mooie dievegge Madison. Als The Bannen Way in de bioscoop was uitgekomen dan was deze vrijwel zeker geflopt. De scènes zijn erg kort en wisselen te snel tussen actie en dialoog. Daarnaast heb je het gevoel dat je flinke stukken verhaal mist. Dit geeft de kijker een erg onrustig en incompleet gevoel. Pas als je weet dat deze “film” eigenlijk bestaat uit zestien losse afleveringen, vallen de stukjes op zijn plaats. Het neerzetten van een tv-serie als een film is niet nieuw, maar pakt zelden goed uit. Het is voor de kijker een ware achtbaan die begint op de top. Hoe je daar bent gekomen is onbekend, maar je gaat met een noodgang naar beneden. Want er gebeurt gewoon te veel en te snel achter elkaar. Verwacht geen bloedstollende actiescènes of verbluffende special effects en ook diepgaande dialogen kun je vergeten. The Bannen Way voelt niet aan als een tv-serie, maar ook niet als een volwaardige film. Toch is het uiteindelijke resultaat zeker niet slecht en eigenlijk best vermakelijk.

The Bannen Way wordt uitsluitend uitgegeven op DVD.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2010
Speelduur: 89 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609664775

Extra's

  • Getting behind the Bannen way.

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Bannen Way is digitaal opgenomen met een beeldverhouding van 1.78:1 en is het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De beeldkwaliteit van deze DVD is fantastisch. Opgenomen met de inmiddels legendarische digitale Red One-camera is het bronmateriaal van uitstekende kwaliteit. De print ziet er ontzettend schoon en bijna steriel uit. Het beeld is messcherp en de detaillering in de close-ups is enorm. Grain is uiteraard negens aanwezig en ook beeldruis ontbreekt totaal. Dat dit laatste ontbreekt kan eigenlijk maar één ding betekenen. De donkere opnames zijn bij een goed verlichte set gemaakt en achteraf donkerder gemaakt. Dat verklaart ook dat er in de schaduwen van deze donkere scènes minder details zichtbaar zijn. Toch is dit geen echte tekortkoming, maar is volgens de regisseur Jesse Warren opzettelijk gedaan. Hierdoor ontstaat een ietwat cartoonachtige look. Om toch een niet al te kille uitstraling te krijgen heeft men ervoor gekozen om een warme kleur over de film te leggen. Artefacten zijn nauwelijks aanwezig, maar er is wel gebruik gemaakt van lichte egde enhancement. Maar ook dit is minimaal en is bij normaal kijken niet zichtbaar. Al met al een uitzonderlijk goede DVD-transfer.

Geluidskwaliteit

The Bannen Way is voorzien van een Engelse Dolby Digital 5.1-soundtrack (384 kb/s). Daarnaast is er ook nog een Duitse, Spaanse, Franse en Italiaanse soundtrack aanwezig. Alle eveneens in Dolby Digital 5.1 (384 kb/s). De nadruk van de soundtrack richt zich voornamelijk op de voorkant, waar de dialogen netjes en helder uit het middenkanaal komen. De muziek en geluidseffecten zijn vooral te horen in de stereokanalen en hebben een warme klank. De surrounds worden nagenoeg niet gebruikt en blijven ook tijdens de actiescènes verdacht zwijgzaam. Dat is overigens erg jammer, want dat had het geluidbeeld veel ruimtelijker en levendiger kunnen maken. Het LFE-kanaal doet gelukkig wel vrolijk mee en is goed aanwezig tijdens de muziek en actiescènes. Al met al een nette soundtrack, maar imponeert nergens.

Extra's

The Bannen Way is voorzien van slechts één extra welke bestaat uit zes kleinere “making of’s”. Deze zijn voorzien van een Dolby Digital 2.0 geluidstrack (192 kbit/s).

Behind The Bannen Way

The Assasins (6 min.)
Hier ontmoeten we Autumn Reeser, Brittany Ishibashi en Brianne Davis welke de rol spelen van de assasins in The Bannen Way. Vooral het verschil in acteren tussen een film en een webisode wordt hier besproken.

The Babes (4 min.)
Mini-interview met April Rose en Briana Lane over het maken van de vele humoristische seksscènes in deze film.

The Girl (4 min.)
Vanessa Marcil vertelt over de rol van Madison in deze film en de relatie met de hoofdrolspeler.

The Man (4 min.)
Wie is Neal Bannen en wat maakt hem tot een aparte persoonlijkheid? Mark Gannt vertelt hoe hij zich voorbereidt op die rol. Ook is hier wat behind the scenes footage te zien.

The Style (4 min.)
Zoals de titel al verraadt gaat het hier over de speciale stijl van The Bannen Way. Diverse personen vertellen hier hoe de “Bannen Way”-stijl tot stand is gekomen.

The Vision (4 min.)
Regiseur Jesse Warren vertelt hier hoe de transformatie van zestien webisodes naar een film in zijn werk gaat en welke problemen hij daarbij tegenkwam.

Conclusie

Het leven van oplichter, gokker en dief Neal Bannen gaat niet over rozen. Niet alleen wil de eigenaar van een geleend bedrag zijn geld terugzien, maar ook moet hij tegen zijn zin in een klusje opknappen voor zijn criminele oom. Daarnaast moet hij om een gevangenisstraf te ontlopen diezelfde oom verraden en achter de tralies proberen te krijgen. Neal zal moeten kiezen tussen goed en kwaad. Een onmogelijke keuze... The Bannen Way is van oorsprong geen film, maar is een tv/web-serie die bestaat uit zestien kleine afleveringen. Doordat deze afleveringen min of meer aan elkaar zijn geplakt komt het verhaal erg gehaast en ruw over. The Bannen Way voelt als een mix tussen een tv-serie en een goedkope film, maar is ondanks het wat gehaaste verhaal toch best vermakelijk. Het acteerwerk is mede door de keuze voor bekende acteurs solide en maakt het verhaal interessant om te blijven volgen. De beeldkwaliteit is subliem en ook op de geluidskwaliteit is weinig aan te merken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.