Sucker Punch


Sucker Punch (Blu-ray)
Samenvatting

Een jong meisje, in het verhaal alleen bekend als ‘Baby Doll’ (Emily Browning) wordt in een instituut voor geesteszieken geplaatst door haar stiefvader. Deze heeft haar mishandeld en misbruikt en probeert dit nu in de doofpot te stoppen. Ze is zo mogelijk op een nog ergere plaats terecht gekomen want het instituut blijkt in feite een façade te zijn voor een bordeel voor de rijken. De baas Blue Jones (Oscar Isaac) behandelt zijn ‘meisjes’ niet bepaald humaan. Dr. Vera Gorski (Carla Gugino) lijkt al weinig beter te zijn. Gelukkig vindt Baby Doll nieuwe vriendinnen in de dames Sweet Pea (Abbie Cornish), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens) en Amber (Jamie Chung). Samen zetten ze een ambitieus ontsnappingsplan op touw. Dit moet gereed zijn voordat de ‘High Roller’ (Jon Hamm) ten tonele verschijnt. Hij wil namelijk meer van Baby Doll dan ze bereid is te geven. Voordat er ontsnapt kan worden zijn er echter een aantal hulpmiddelen nodig. Een kaart om de weg naar buiten te vinden, vuur om brand te stichten als afleiding, een sleutel om door alle deuren te komen, een mes als wapen en een nog niet bekend vijfde benodigdheid. Met de uitvoering van dit plan brengen de meiden hun levens in gevaar. Lukt het ze om het heelhuids te voltooien?

Commentaar

Zack Snyder is een regisseur die zijn sporen inmiddels verdiend heeft met een remake van Dawn of the Dead, gevolgd door de epische zwaarden en sandalenfilm 300 en daarna de ambitieuze stripbookverfilming Watchmen. De laatste productie van Snyder was de animatiefilm Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole. . Deze films hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Ze zijn namelijk gebaseerd op ander werk, respectievelijk een eerdere film, stripboeken en een fantasierijk kinderboek. Sucker Punch is daarmee de eerste film van Snyder die op een origineel script gebaseerd is. Dit neemt echter niet weg dat de invloeden vanuit andere films talrijk en vaak overduidelijk zijn. Variërend van Inception en Alice in Wonderland in de verhaallijn als geheel tot invloeden uit onder andere Star Wars en Lord of the Rings in de droomsequenties. Deze droomscènes vormen het meest aantrekkelijk aspect van de film. Het is namelijk een vrijbrief voor actie met hoofdletters. Alle registers worden opengetrokken voor zoveel mogelijk indrukwekkende actie, voorzien van overtuigende CGI. De visuele flair van Snyder komt hierin optimaal tot uiting en maakt deze delen simpelweg een genot om naar te kijken. Het is daarom zonde dat het gedeelte in de echte wereld veel minder weet te boeien. De intentie van de film is geweest om de vrouwelijke hoofdspelers als geëmancipeerd neer te zetten, maar dit werkt compleet averechts. De dames zijn gedurende de hele film schaars gekleed en het ‘dansen’ als metafoor voor de werkelijke zaken die in het bordeel gebeuren is weinig smaakvol. De plot bestaat voornamelijk uit het najagen van de benodigde voorwerpen om te kunnen ontsnappen. Dit is een kunstmatig en gemakkelijke manier om de film voort te drijven. Logica en samenhang tussen de verschillende verhaallijnen ontbreekt. Dit wordt versterkt door de opeenvolging van grote plot twists in de laatste akte. Deze zijn te vergezocht en zullen iedereen behalve de grootste Snyder fanaten teleurstellen. Het blijkt keer op keer dat alleen vorm onvoldoende grond is voor een goede film. Naast de verwarrende plot zijn de personages van bordkarton. Alleen over Baby Doll komt je meer te weten. Oscar Isaac als de baas van het bordeel levert een werkelijk abominabele prestatie af. Zijn acteerwerk is dermate ondermaats dat het afleidt van de film. Sucker Punch is een onderhoudende film. Meer dan dat valt er helaas niet van te maken. De fantasierijke actiescènes laten een glimp zien van wat de film had kunnen zijn.

Sucker Punch is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder de recensie van de BD-uitgave. De recensie van de DVD-uitgave vind je hier.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regio: 2
Jaar: 2011
Speelduur: 128 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Japans
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888082317

Extra's

 • Maximum Movie Mode
 • Digital Copy
 • Extended Cut
 • Sucker Punch: Animated Shorts
 • Sucker Punch: Behind the Soundtrack

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave van Sucker Punch heeft het originele 2.35:1 beeldformaat. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc uitgave bestaat uit twee 50 GB dubbel-laagse disks.

Zoals we van Zack Snyder gewend zijn is het beeld hevig gestileerd. Van koude blauwe kleuren tot juist een warm pallet in de droomsequenties en donkere omgevingen met een groene of grijze waas en ingetogen kleuren in de ‘echte wereld’. De nuances in al deze filters worden perfect weergegeven. De presentatie van Sucker Punch is daarmee zeer gevarieerd en een lust voor het oog. Huidskleuren zijn realistisch. De donkere toon van veel scènes maakt dat er hier en daar detail verloren gaat, maar dit is een bewuste keuze van de regisseur geweest. Onvolkomenheden zijn vrijwel geheel afwezig, iets dat altijd een groot pluspunt is. Er is slechts een miniem puntje van kritiek. De fijne details in voornamelijk gezichten gaat soms wat verloren door alle digitale kleuraanpassingen en de grote hoeveelheden computer gegenereerde beelden. Dit is echter niet van een ernst zoals we die in andere voorbeelden van DNR (Digital Noise Reduction) hebben gezien.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk. Wil je de screenshots bekijken in Full HD-resolutie? Neem dan een Platinum Member account!

Geluidskwaliteit

Op disk 1 is enkel DTS-HD Master Audio 5.1 (24bit/48kHz) aanwezig in de originele Engelse taal. Op disk 2 twee is deze track ook aanwezig met dezelfde specificaties. Echter zijn er hier ook Dolby Digital 5.1 tracks (640kb/s) aanwezig in verschillende talen (Engels, Frans, Italiaans, Duits, Japans en Spaans).

Het beeld van deze BD-uitgave van Sucker Punch is allesbehalve slecht, maar de geluidspresentatie doet daar nog een paar schepjes bovenop. De kracht, het volume en de dynamiek is enorm. Het is daarmee van absoluut referentieniveau en geschikt om je geluidsinstallatie mee te demonsteren. Op het gebruik van het LFE kanaal wordt allesbehalve ingehouden, wat bijdraagt aan het volume van het geheel. Hetzelfde kan gesteld worden voor de achterste speakers die vrijwel zonder uitzondering actief in werking zijn. De omvangrijke actiescènes faciliteren dit dan ook. Van exploderende gebouwen en vliegtuigen, tot grootste (vuur) gevechten en de extreme grote en zware wapens van de samurai krijgers, er is genoeg aanleiding voor veel volume. De mix is daarnaast zeer precies in het verdelen van de juiste geluiden over de juiste kanalen en dialogen zijn altijd kristalhelder. Er valt simpelweg helemaal niets aan te merken op deze losless presentatie.

Extra's

De BD-uitgave van Sucker Punch is voorzien van een kartonnen sleeve. De uitgave bestaat uit twee dubbel-laagse disks. Het is goed om te vermelden dat je disk 1 in de speler moet plaatsen voor de langere versie van de film en disk 2 voor de bioscoopversie.

Digital Copy
Bijgevoegd bij de Blu-ray zit een leaflet met daarop de volgende link: http://www.wbdigitalcopy.com/suckerpunch/nl. Met behulp van de unieke code die hier ook op staat, is het mogelijk om een digitale kopie van de film te downloaden (niet in HD). Daartoe moet je wel eerst een applicatie (‘Digital Copy Manager’) installeren. De kopie heeft een beperkte geldigheid, deze staat in de kleine lettertje op het leaflet.

BD-Live
Deze extra functioneert alleen als de speler waarin je de Blu-ray afspeelt actief in verbinding staat met internet. De laadtijd hiervan is aanzienlijk, dus je kunt gerust even koffie gaan halen. Vervolgens krijg je toegang tot (promotie)materiaal van verschillende Warner films. Voor wat betreft Sucker Punch is er een featurette beschikbaar over de soundtrack. Die staat overigens ook op disk 2, dus het is niet aan te raden om deze via dit menu te downloaden.

Disk 1

Extended Cut (128 min.)
Naast de reguliere versie van de film (110 min.) is er tevens langer durende versie van Sucker Punch beschikbaar. Deze heeft een speelduur van 128 min. De lange versie staat op disk 1 en de kort versie op disk 2. Een ander verschil is dat het geweld in deze versie opgeschroefd is ten opzichte van de bioscoop versie.

Play in maximum movie mode (128 min.)
Vanuit het special features menu kun je de film op deze manier afspelen. Tijdens de film wordt het beeld van de scène regelmatig verkleind en komen gelijktijdig de regisseur, de castleden of andere betrokkenen in beeld die wat vertellen over het maken van de film. Daarnaast vaak ook nog beelden van achter de schermen. Dit maakt het tot een dynamisch geheel en feitelijk een making of met een lengte gelijk aan die van de film.

Disk 2

Sucker Punch: Animated Shorts (11 min.)
Er zijn in totaal 4 geanimeerde korte films te bekijken: Feudal Warriors (3 min.), The Trenches (3 min.), Dragon (3 min.) en Distant Planet (3 min.). Ze kunnen afzonderlijk worden afgespeeld of allemaal achter elkaar wat een speelduur van 11 minuten oplevert. De audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Sucker Punch: Behind the Soundtrack (3 min.)
Een korte featurette over de soundtrack. De audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Conclusie

Baby Doll belandt van de regen in drup wanneer door haar abusievelijke stiefvader in een inrichting wordt geplaatst waar ze misschien nog wel slechter wordt behandeld. Gelukkig heeft ze een ontsnappingsplan paraat en krijgt ze daarbij hulp van medebewoonsters. Via een plotconstructie waarbij er wordt gedroomd, worden we getrakteerd op gevarieerde en grootste actiescènes die werkelijk een lust voor het oog zijn. Des te spijtiger is het dat de film op alle andere fronten jammerlijk faalt. De actie is echter genietbaar en wordt dat nog meer door de uitstekende beeld- en geluidspresentatie op deze Blu-ray uitgave. De extra’s lijken beperkt in hoeveelheid maar de maximum movie mode maakt dit goed. Hierin krijg je alle informatie die je maar zou kunnen wensen op een interactieve manier voorgeschoteld. Aan deze uitgave doe je niet snel een miskoop, of de film je zal aanspreken hangt af van de mate waarin je de talrijke minpunten van Sucker Punch kunt relativeren.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

smooth Ron  |  30-08-2013

Bedankt voor de info heren. Heb mijn bestelling geplaatst bij Amazon fr maar ga morgen toch voor alle zekerheid nog eens kijken in MM Antwerpen en / of Schoten ...
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  29-08-2013

Die in de Bluline reeks is inderdaad de bioscoopversie, maar de extended cut moet ook niet al te moeilijk te vinden zijn. Heb 'm dikwijls bij o.a. de Media Mark...
Lees meer >

WaymannDirector  |  29-08-2013

Ik wou vandaag deze film kopen in Saturn Antwerpen (in de bluline reeks) maar volgens mij was dit enkel de gewone bioscoop versie en stond de extended cut niet ...
Lees meer >

Pieter R.  |  29-08-2013

Ik wou vandaag deze film kopen in Saturn Antwerpen (in de bluline reeks) maar volgens mij was dit enkel de gewone bioscoop versie en stond de extended cut niet ...
Lees meer >

smooth Ron  |  29-08-2013

Ik wou vandaag deze film kopen in Saturn Antwerpen (in de bluline reeks) maar volgens mij was dit enkel de gewone bioscoop versie en stond de extended cut niet ...
Lees meer >

Rob van Gestel  |  16-12-2011

Tja, ik kan van de ene kant wel begrijpen dat veel kijkers hem niet geweldig vinden. Inderdaad een aantal clichés in deze film, of fragmenten dat je denkt: "hee...
Lees meer >

Richard B.  |  11-12-2011

Ik vond hem er visueel prachtig uitzien: zowel qua beeldkwaliteit van de Blu-ray als qua special effects. Tja, dat wel.. Maar de film zelf heeft niet veel om...
Lees meer >

Franklin1975  |  11-12-2011

Hoi heb de extended versie op bluray gekocht nou slechter kan niet ze geven aan 1920*1080 beeldpunten nou het is 1 en al punt niet om aan te zien weer 29 euro w...
Lees meer >

Pieter R.  |  11-12-2011

Pieter heeft gewoon het beeldformaat op automatisch of op zoom staan, daardoor mist hij dus stukken aan de zijkant van het beeld, dat is het nadeel van die opti...
Lees meer >

theregiment  |  11-12-2011

Hoi heb de extended versie op bluray gekocht nou slechter kan niet ze geven aan 1920*1080 beeldpunten nou het is 1 en al punt niet om aan te zien weer 29 euro w...
Lees meer >

bart22  |  11-12-2011

Hoi heb de extended versie op bluray gekocht nou slechter kan niet ze geven aan 1920*1080 beeldpunten nou het is 1 en al punt niet om aan te zien weer 29 euro w...
Lees meer >

Pieter V  |  11-12-2011

Hoi heb de extended versie op bluray gekocht nou slechter kan niet ze geven aan 1920*1080 beeldpunten nou het is 1 en al punt niet om aan te zien weer 29 euro w...
Lees meer >

The Saint  |  11-12-2011

Hoi heb de extended versie op bluray gekocht nou slechter kan niet ze geven aan 1920*1080 beeldpunten nou het is 1 en al punt niet om aan te zien weer 29 euro w...
Lees meer >

peptalk  |  11-12-2011

Pieter heeft gewoon het beeldformaat op automatisch of op zoom staan, daardoor mist hij dus stukken aan de zijkant van het beeld, dat is het nadeel van die opti...
Lees meer >

SuperDre  |  11-12-2011

Geen van beide. Ik heb een breedbeeld tv (een oude SCART-tv). en een BR die niets doet qua ondertitels verzetten. Gaat er mij alleen maar om dat bij mij alle su...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Discriminatie Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.