Bloodrayne: The Third Reich


Bloodrayne: The Third Reich (Blu-ray)
Samenvatting

De Tweede Wereldoorlog, 1943. Aan het oostfront, bij de afgrond van de Apocalyps, komen de verzetsstrijders Nathaniel (Brendan Fletcher), Vasyl (William Belli) en Magda (Annett Culp) in opstand tegen het Duitse leger. Maar onder leiding van de gewetenloze commandant Brandt (Michael Paré) houdt de Duitse stelling stand en wordt de doorgang van transportvoertuigen naar het concentratiekamp verzekerd, waar de psychotische kamparts (Clint Howard) gruwelijke experimenten op de gevangenen uitvoert. Zijn voorkeur gaat uit naar het opensnijden van vampieren. Rayne (Natassia Malthe) – half mens, half vampier – kiest de kant van de verzetsstrijders en raakt betrokken in een bloedig gevecht met de duivelse commandant Brandt. Maar Rayne heeft geen idee dat Brandt zichzelf met haar bloed heeft geïnfecteerd en een leger van ondoden tot leven aan het wekken is. Rayne en het verzet moeten de vampiertroepen uitschakelen voor de ondoden kunnen oprukken naar Berlijn om Hitler tot een onsterfelijke dictator te kronen.

Commentaar

Uwe Boll staat bekend – of liever gezegd berucht – om zijn abominabele films, meer specifiek meestal verfilmingen van (succesvolle) games of gamereeksen. Bloodrayne: The Third Reich is alweer de derde telg in de reeks. De illustere voorgangers waren Bloodrayne uit 2005 en Bloodrayne 2: Deliverance uit 2007. We waren destijds al niet te enthousiast over het tweede deel en schreven aan het einde van de recensie: “Misschien dat er revanche kan worden genomen met het op handen zijnde derde deel in de reeks, maar wij houden ons hart vast.” Noem het een vooruitziende blik of gewoon de voorspelbaarheid van ‘Dr. Boll’, maar deze angst was zeer gegrond. Bloodrayne: The Third Reich is weer een bewijs dat Uwe Boll de moderne versie van wijlen Ed Wood is. Wood staat onofficieel bekend als de slechtste regisseur aller tijden. In het begin van deze prent worden we nog enigszins op de het verkeerde been gezet. Een trein rijdt een vernietigingskamp binnen. De kleuren zijn passend grauw, de kostuums en omgevingen overtuigend. Tot zover dag 1 en 2. Daarna was het budget waarschijnlijk op en gaat het erg hard bergafwaarts. De actiescènes schitteren door afwezigheid en het handjevol momenten dat er wel wat gebeurt, is te lachwekkend om nog langer serieus te nemen. Deze zijn statisch in beeld gebracht en verloopt veel te traag. Het ontbreekt simpelweg aan spanning en spektakel. Het acteerwerk daarnaast is een recensie apart waard. Werkelijk niemand overtuigt. Het dieptepunt is Clint Howard die met een knap staaltje overacting als Doctor Mangler moet proberen een psychopathische kamparts als Mengele gestalte te geven. Dit valt niet geheel aan Howard te wijten, hij krijgt namelijk ook de meeste – en de slechtste – dialogen. Alle slechte punten van Bloodrayne: The Third Reich opsommen zou een boekwerk ter grootte van de Van Dale opleveren, maar één aspect is nog het vermelden waard. In de film zitten namelijk nogal grafische (lesbische) seksscènes die er werkelijk aan de haren bijgesleept zijn. Ze hebben totaal geen plaats in het verhaal en raken kant noch wal. Toch is er een pluspunt en een vrij groot pluspunt ook. De gehele speelduur klokt namelijk op net geen 76 minuten. Hierdoor is de film al afgelopen voor je ‘zoiets slechts heb ik nog nooit gezien’ kunt zeggen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2011
Speelduur: 76 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080i
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Duits
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Uitgever: Splendid Film
EAN: 4013549175036

Extra's

  • Trailers
  • Interview
  • Making-Of
  • Audiocommentaar with Uwe Boll

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave van Bloodrayne: The Third Reich heeft het originele 2.35:1 beeldformaat. Het High Definition beeld heeft een 1080i/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld interlaced is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse Blu-ray Disc.

Vergeleken met de film is het beeld van Bloodrayne: The Third Reich zo slecht nog niet. Het beeld maakt een rustige en filmische indruk. De scherpte is ruim voldoende. Er is wel sprake van wat lichte grain, maar dit past goed in de sfeer van het geheel. Kleine details in bijvoorbeeld kostuums en gezichten maar ook de omgevingen, zijn goed te onderscheiden. De kleuren zijn nogal grijs en grauw, maar dit ligt voornamelijk aan de keuzes bij het maken van de film en is niet te wijten aan de transfer. Het schaduwdetail is net voldoende, maar het had beter gekund. Dit geldt in meerdere mate voor het zwartniveau. De donkere kleuren hebben nogal eens een uitgewassen indruk. Het is geen transfer van topniveau, maar zeker een die meer dan voldoet.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk. Wil je de screenshots bekijken in Full HD-resolutie? Neem dan een Platinum Member account!

Geluidskwaliteit

Er kan uit twee tracks gekozen worden. Dit betreffen een DTS-HD Master Audio 5.1-tracks (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal en een nagesynchroniseerde versie in het Duits. Dit laatste is niet zo vreemd gezien de film door de Duitser Uwe Boll is gemaakt en een groot deel van de afzetmarkt zich daar bevindt. En onze oosterburen luisteren nu eenmaal niet graag naar een andere taal dan de eigen. In deze recensie wordt de Engelse audio beoordeeld. De Engelse track heeft voortdurend duidelijk te onderscheiden dialogen. De hoogtepunten van de track zijn tijdens de vuurgevechten. De kogels, explosies en andere effecten komen dan ruimtelijk uit alle speakers. Ook de subwoofer wordt effectief, maar met mate ingezet. Het geheel voelt echter wel wat vooropgezet en weinig natuurlijk. Al met al een prima track.

Extra's

Deze uitgave zit in een standaard verpakking. Op de disk zijn een aantal extra’s te vinden. Deze worden hieronder omschreven.

Audiocommentaar with Uwe Boll
Je kunt zeggen wat je wil van Uwe Boll, maar hij spreekt steevast audiocommentaren in die vol met interessante anekdotes zitten. In dit commentaar spreekt hij samen met schrijver Michael Nachoff over de series als geheel en de continuïteit tussen delen, het editen, de filmlocaties, de sets, de stijl van de film, het budget, digitaal filmen versus analoog, in Europa filmen versus in de VS, de uitdagingen die kwamen kijken bij het beperkte budget etc. Het audiocommentaar is daarmee paradoxaal misschien wel beter dan de film zelf. De audio is DTS 2.0 (384kb/s) en er is geen ondertiteling beschikbaar. Maar weest gerust, naast een Duits commentaar is het ook in het Engels ingesproken (inclusief Engels-Duits accent).

Making-Of (28 min.)
In deze making-of krijg je een kijkje achter de schermen waarbij je ruwe versies van scènes te zien krijgt en verschillende acteurs vertellen over hun rollen. Ook de unieke stijl van Boll komt aan bod en de niet te versmaden kritiek die hij doorgaans krijgt op zijn films. Het beeld heeft SD-kwaliteit. De audio is Dolby Digital 2.0 (224kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikaar.

Interview (6 min.)
Een kort en daarmee weinig krachtig interview met schrijver Michael Nachoff over de filmserie als geheel en het schrijfproces van dit derde deel. Het beeld heeft SD-kwaliteit. De audio is Dolby Digital 2.0 (224kb/s) en er is Nederlandse ondertiteling beschikaar.

Trailers
Hier zijn maar liefst aan achttal trailers te vinden.

Conclusie

Rayne neemt het in dit derde deel van de Bloodrayne reeks op tegen zombienazi’s. Wat kan er dan nog misgaan zou je zeggen? Uwe Boll staat weer aan het roer! Hij doet zijn naam als een van de slechtste regisseurs van dit moment weer eer aan en levert een werkelijk abominabele prent af met Bloodrayne: The Third Reich. Het bewijs dat ‘zo slecht dat het weer leuk wordt’ ook te ver doorgevoerd kan worden, waardoor zelfs deze vlieger niet meer opgaat. Dit staat in schril contrast met de BD-uitgave die prima verzorgd is. Het beeld en geluid zijn in orde en de extra’s zijn zo mogelijk interessant dan de film zelf.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Splendid Film.

Lees meer

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  15-09-2011

Knappe jongen als je dit bewust zo slecht kan maken...:)
Lees meer >

Marc T.  |  15-09-2011

Zou die man het met opzet doen? Of heeft hij misschien een psychische aandoening of iets dergelijks? Ik meen deze vragen overigens oprecht. Zou hij wel helemaal...
Lees meer >

master30  |  15-09-2011

Deel. 3 is slecht. Maar kijk eens Blubberella. Een kopie van deel 3 met een vette bitch in de hoofdrol
Lees meer >

Hayko de Boer  |  15-09-2011

Deel 1 vond ik vermakelijk, wat ik trouwens met meerdere Boll-films heb. Voor een grabbelbakprijs, ruil of dergelijks ga ik toch 2 en 3 eens halen. Als de...
Lees meer >

De_Hollander  |  15-09-2011

Heb hem toch bekeken, maar ja zoals ik verwachte een slechte film. Was een gedownloade. Hier ga ik dus echt geen geld aan uit geven.
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  14-09-2011

Het is knap dat Boll toch steeds geld wet los te peuteren van inversteerders. Hoe haalt hij ze in vredesnaam over? Blijkbaar is er markt genoeg voor mensen...
Lees meer >

hstadman  |  14-09-2011

In Amerika is veel aftrekbaar van de belasting voor bedrijven als ze ergens in investeren...;):lol:Ik wil deze filmreeks nu stiekum wel zien :P Het is knap d...
Lees meer >

Nyarlathotep  |  14-09-2011

Ik wil deze filmreeks nu stiekum wel zien :P Het is knap dat Boll toch steeds geld wet los te peuteren van inversteerders. Hoe haalt hij ze in vredesnaam over?...
Lees meer >

Jordy van Buel  |  14-09-2011

Slechter dan ooit :lol: wie koopt deze prul in vredesnaam? Zou het nog niet in de collectie willen al kreeg ik er geld bij!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
2

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:2
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
1.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 27
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.