Scorpion King 3: Battle for Redemption, The


Scorpion King 3: Battle for Redemption, The (Blu-ray)
Samenvatting

Er is een einde gekomen aan het machtige rijk van Mathayus (Victor Webster) en zijn koningin is bezweken aan de pest. Hij is nu weer een doodnormale huurling. Ondertussen is King Horus (Ron Perlman) verwikkeld in een dodelijke strijd met zijn kwade broer Talus (Billy Zane). Talus heeft de oorlog verklaard jegens het rijk van King Ramusan (Temuera Morrison). Ramusan is de bewaker van het mystieke Boek der Doden. Met dit boek in zijn bezit, kan Talus de wereld veroveren met een leger van spookkrijgers. Horus huurt huurt Mathayus in om Ramusan te beschermen en Talus te verslaan. Om dit te kunnen doen moet Mathayus samen optrekken met de onbeschaafde Duitse barbaar Olaf (Bolin Christoper). Zal het hen lukken de nietsontziende Talus tijdig te stoppen?

Commentaar

Rond het millennium waren de Mummy-films een groot succes. Misschien niet van hetzelfde niveau als de echte avonturierklassiekers, maar vermakelijk zonder meer. De originele The Scorpion King (2002) was hier een spin-off van en deed weinig onder voor de rest. In 2008 was er een vrij abominabele prequel en deze trend zet zich voort met deze sequel: The Scorpion King 3: Battle for Redemption. We hopen dat onze regisserende landgenoot Roel Reiné, productiemaatschappij Universal en acteerveteranen als Ron Perlman en Billy Zane vergeven zullen worden voor dit werkelijk onkijkbare resultaat. Als je je beseft dat het totale budget naar schatting rond de vijf miljoen lag, dan mag het nog een wonder heten dat et Reiné überhaupt is gelukt een film te produceren die hier en daar nog redelijk grootschalig aanvoelt. De haarscherpe definitie van Blu-ray legt het gebrek aan productiewaarde echter pijnlijk bloot. Er zijn vooral veel bestaande locaties in Thailand gebruikt, zoals oude tempelcomplexen. De geografie in het verhaal ontbeert dan ook alle logica. Het Midden-Oosten sfeertje uit de voorgaande delen keert nog maar sporadisch terug. Daarnaast zien we elementen van India, het verre Oosten en natuurlijk Zuidoost Azië, waar dus daadwerkelijk gefilmd is. Er is een duidelijk gebrek aan figuranten en rekwisieten op de sets en de computergegeneerde effecten zijn al even gebrekkig. Het verhaal is niet te volgen en de dialogen zijn tenenkrommend. Om een voorbeeld te noemen: “What mortal dares to waken the warrior of the books?”, “It is I: Lord Talus who summons thee back to earth to do battle.” Neem het totale gebrek aan acteertalent waarmee de heer Zane dit uitkraamt en je hebt een resultaat zo slecht dat het zelfs niet meer grappig is. Maar Ron Perlman speelt er toch in hoor ik je zeggen. Op de cover staat aangegeven dat hij een hoofdrol vervult. Helaas is exact het tegenovergestelde het geval. Hij verschijnt heel kort in het begin en einde van de film. Zelfs op die schaarse momenten weet hij niet te overtuigen en is het duidelijk dat hij alleen voor de camera staat voor een extra zakcentje en een gratis reisje naar Thailand. Als zou je The Scorpion King 3 acht keer versneld zou kijken of de helft van de speelduur zou slapen, het is nog steeds een totale verspilling van je tijd.

Scorpion King 3 is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder volgt de bespreking van de BD-uitgave.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regio: 2
Jaar: 2012
Speelduur: 105 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 2.0 - Engels
 • DTS 5.1 - Duits
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Japans
 • DTS 5.1 - Spaans
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582873122

Extra's

 • Audiocommentaar
 • Verwijderde en verlengde scènes
 • Komische Fragmenten
 • Montage van verwijderde shots
 • Zwaarden en schorpioenen: Een Making-Of
 • Voorbereiding op de strijd

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Scorpion King 3 heeft het originele 1.78:1 beeldformaat. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaags disk.

Laten we beginnen met de positieve kant. Deze presentatie is haarscherp. Dit geldt al voor de overzichtsshots. In de close-ups is de detaillering helemaal ijzersterk. Defecten schitteren eveneens door afwezigheid, uitgezonderd sporadische missertjes rondom de speciale effecten. Maar dit heeft eerder met de inherente kwaliteit van deze effecten te maken, dan met de transfer. Jammer genoeg kan deze technische accuratesse niet verhullen dat we hier te maken hebben met een low-budget wanproduct. Het uiterlijk van het beeld is namelijk bijzonder uitgewassen. Kleuren missen kracht en het contrast is eveneens gebrekkig. Ook het zwartniveau is eerder een vorm van grijs te noemen. Esthetisch gezien is het dus nog steeds niet fijn om naar te kijken. Dit heeft voornamelijk te maken met gebreken in de bron. Het eindresultaat kan echter nooit beter zijn dan de bron en daarmee weet deze transfer van The Scorpion King 3 niet echt te schitteren.

Geluidskwaliteit

Deze Blu-ray Disc van The Scorpion King 3 is voorzien van een DTS HD MA 5.1-track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. De trend van het beeld zet zich voort bij de audiopresentatie. Technisch gezien is het een en ander best goed in orde, maar het voelt niet aan alsof het met liefde gemaakt is. De directionele effecten zijn er wel maar voelen gekunsteld aan. Het LFE kanaal wordt het ene moment niet en het andere moment weer wel goed ingezet. Hetzelfde geldt voor de dialogen. In de meeste disks die we beoordelen zijn er doorgaans weinig problemen met de dialogen. Hier verdrinken ze helaas nogal eens in al het actiegeweld. Op andere momenten is het weer wel in orde. Dit maakt deze track moeilijk om te beoordelen. Als er een duidelijk bevinding is dan is de rode draad wel dat er sprake is van veel inconsistentie. Alles overziende klinkt het geheel voornamelijk nogal goedkoop.

Extra's

De film komt verpakt in een standaard keepcase. Er zijn een aantal extra’s te bewonderen, die allemaal in HD-resolutie met Dolby Digital 2.0 audio en Nederlandse ondertiteling zijn.

Audiocommentaar
Regisseur Roel Reiné gaat hier vooral in op de uitdagingen die gepaard gaan met het maken van een grote film met een dergelijk klein budget. Vanuit dat oogpunt is het de moeite waard door de geïnteresseerden in het proces achter de schermen bij het maken van een film.

Verwijderde en verlengde scènes (13 min.)
Hier zijn een zestal verwijderde scènes te bekijken. Ze hebben dezelfde beeldkwaliteit als de hoofdfilm.

Montage van verwijderde shots (4 min.)
Idem als hierboven, enkel betreft het hier shots in plaats van hele scènes.

Komische fragmenten (2 min.)
Zoals de titel al doet vermoeden een korte compilatie van grappen en grollen op de set.

Zwaarden en schorpioenen: Een Making-Of (13 min.)
Een kort promotionele featurette over het maken van de film.

Voorbereiding op de strijd (6 min.)
Een kort filmpje waarin je wat shots van op de set ziet. Er wordt kort ingegaan op de vechtstijlen en praktische effecten die gebruikt worden.

Conclusie

Mathayus is terug in Scorpion King 3 en wordt alweer door de derde acteur in drie films vertolkt. Het verhaal is te verwarrend voor worden maar heeft iets te maken met het verslaan van het kwaad. De film moest het doen met een minuscuul budget en dit is terug te zien in werkelijk alle aspecten van het eindresultaat. Het geheel een kijkbeurt gunnen is een grote verspilling van je tijd. De gebreken in de productie zijn ook zichtbaar in de beeld- en geluidskwaliteit, die beide niet optimaal zijn. Er zijn op deze Blu-ray Disc-uitgave een aantal extra’s opgenomen, waarvan het audiocommentaar nog de meest interessante is.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

alainke  |  05-05-2012

Heb de film bekeken en het gelaten voor wat het is ......zeker de minste van gans de trilogie.
Lees meer >

De_Hollander  |  03-05-2012

Zeer slechte film ik kon hem niet uitkijken, het was een martelgang. Het acteren was ook slecht.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  25-04-2012

In het ledenmagazine van VERS staat een interview met Reine en zijn samenwerking en verstandhouding tov studios. Wel grappig om te lezen hoe dat systeem dus wer...
Lees meer >

Westi  |  25-04-2012

Klinkt echt als een juweeltje. Heeft Roel Reiné na dat Steven Seagal-vehikel en die direct-to-video sequels nou nog niet genoeg krediet opgebouwd voor een volwa...
Lees meer >

De_Hollander  |  11-04-2012

Idd een zeer slechte film, ik kon hem nog niet eens uitkijken.
Lees meer >

jurgen42u  |  05-04-2012

Ik denk dat de Cash-cow wel bij alle films een probleem zijn. Kijk maar naar MI4, IJ4, TM3, TT4, R4,... De ene misbaksel na de andere, desondanks blijven dit we...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  05-04-2012

Klinkt echt als een juweeltje. Heeft Roel Reiné na dat Steven Seagal-vehikel en die direct-to-video sequels nou nog niet genoeg krediet opgebouwd voor een volwa...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
1

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:1
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:5
3.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 20
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.