Ginger Snaps

Totaalbeoordeling:

2.5
DVD

Ginger Snaps (DVD)
Samenvatting

Ginger, 16 jaar (Katharine Isabelle) en Brigitte, 14 jaar (Emily Perkins) zijn twee zusters en alles behalve normale tieners. Ze zijn gefascineerd door de dood en zelfmoord. Ze fotograferen zichzelf in allerlei verschillende zelfmoord houdingen. Volgens Ginger zou zelfmoord de ultieme uiting zijn van lak hebben aan alles. Op school zijn ze ook niet al te geliefd, ze hebben een hekel aan alles en iedereen, worden door hun omgeving met de nek aangekeken en… ze hebben nog nooit gemenstrueerd. Dat alles verandert wanneer Ginger op een nacht door een wild beest wordt aangevallen. Het monster dat haar aanvalt wordt door een auto doodgereden. Brigitte brengt haar gewonde en bloedende zuster naar huis. Thuis blijkt vreemd genoeg dat de wonden al aan het helen zijn. Langzamerhand voltrekt zich een transformatie bij Ginger. Ze begint jongens te verleiden, ze wordt seksueel actief en haar lichaam ondergaat vreemde veranderingen. Volgens de vrij bekrompen moeder Pamela (Mimi Rogers) komen deze verandering doordat Ginger nu eindelijk een vrouw gaat worden. Maar Brigitte en Ginger weten dat het wat anders is, want Ginger begint wolfachtige kenmerken te vertonen. Ook kan Ginger haar moordlust niet langer onderdrukken. Brigitte ziet het gevaar van de ‘nieuwe’ Ginger en probeert haar zus te redden voordat ze volledig doordraait.

Commentaar

Zo op het eerste gezicht is Ginger Snaps de zoveelste teenager horror B-film. Maar schijnt bedriegt. Want regisseur en schrijver John Fawcett heeft een andere benadering gekozen. In de film wordt meer ingegaan op de zich langzaam voltrekkende veranderingen bij Ginger en wat dit betekent voor de hechte relatie tussen de twee zussen. De hechtheid van die relatie wordt nog eens benadrukt door het grote contrast tussen de beide zussen en de keurig nette omgeving die op een persiflageachtige wijze is neergezet. De keurige buurt waarin de beide opstandige meiden wonen wordt gekenmerkt door keurige tuintjes allemaal voorzien van keurige schuttingen. En de moeder, een zeer goed spelende Mimi Rogers, is een typisch voorbeeld van een degelijke ouderwetse en betuttelende huismoeder. De actrices Katharine Isabelle en Emily Perkins, beide vrij onbekende actrices zetten een uitstekende acteerprestatie neer. Hoewel onbekende actrices? Alle drie de dames, Rogers, Isabelle en Perkins, hebben meegespeeld in het vijfde seizoen van X-Files. Waarvan de opnames in Canada hebben plaats gevonden. Ginger Snaps is een Canadese film.
De op de hoes aangegeven speeltijd van 108 minuten is de tijdsduur van de bioscoopfilm. Als gevolg van de 4% PAL-speedup is de speelduur van deze film op de DVD 104 minuten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 104 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8715664005088

Extra's

  • Biografieën en filmografieën
  • Bioscoop trailer
  • The Making of Ginger Snaps
  • Story about the Werewolf

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat met de originele beeldverhouding van 1.78:1 anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is zeer goed. Kleuren zien er goed uit, vooral het bloedrood is bloedrood. Ook de scherpte is prima. Het beeld heeft een aparte behandeling ondergaan om het contrast te verhogen. Hierdoor is het detailniveau in de donkere scènes iets minder. Contrast en zwartniveau zijn goed. Filmgrain is nauwelijks aanwezig. Verder zijn geen beeldfouten aanwezig. Ook is de film vrij van beschadigingen of andere ongerechtigheden.
De film is verdeeld in 12 tracks. De ondertiteling (wit) staat goed geplaatst in het beeld. De DVD is van het type DVD-5, dus een enkellaagse DVD, waardoor er geen laagwisseling is.

Geluidskwaliteit

De Engelse soundtrack is in Dolby Digital 2.0 (bitrate 192 kb/s) op de DVD gezet. En hier gaat het dus volledig fout. Zo goed als het beeld is, zo slecht is het geluid. Want ten eerste is het buitengewoon jammer dat we niet de originele Dolby Digital 5.1 track op deze DVD aantreffen (die wel beschikbaar is op regio 1 uitgave, de UK versie, de Duitse versie en de regio 4 versie in Australië). Maar dan blijkt dat het linker en rechterkanaal van de DD2.0 ook nog eens verwisseld zijn. Waardoor zich een volkomen onjuist geluidsbeeld ontpopt.
Via de Pro-Logic decoder blijkt de soundtrack, alhoewel niet surround geflagged, toch zeer ruimtelijk te zijn. Met name in de nachtelijke spannende scènes geeft de soundtrack ook in de achterkanalen activiteit. Hoe mooi en zoveel beter was het geweest in DD5.1! Het frequentiebereik is, zoals te verwachten bij Pro-Logic, erg beperkt. Vooral het laag ontbreekt. De gebruikte muziek klinkt hierdoor iets blikkerig.
De stemmen zijn goed te volgen en komen bij Pro-Logic netjes uit het centerkanaal.

Extra's

De 4x3 menuschermen zijn statische plaatjes, met achtergrondmuziek. De extra’s zijn vrij standaard en bieden niet zoveel. Ook hier het grote gemis t.o.v. de extra’s die op de regio 1 versie worden geboden, zoals een tweetal commentaartracks. De extra’s zijn:

‘Theartical Trailer’, in 4x3 standaard beeldformaat met DD2.0 - 192 Kb/s geluid. De standaard bioscooptrailer van bijna 2 minuten. Nederlands ondertiteld.

‘Making Of’,in 4x3 standaard beeldformaat met DD2.0 - 192 Kb/s geluid. Een 9 minuten durende promotionele featurette met beelden achter de schermen, filmfragmenten en interviewfragmenten. Nederlands ondertiteld.

‘About The Werewolf’, een vijftal Nederlandstalige tekstschermen in 4x3 standaard beeldformaat met informatie over de weerwolf. Zonder geluid.

‘Photo Gallery’, tien promotiefoto’s gepresenteerd in een 4x3 beeldkader, zonder geluid.

Conclusie

Ginger Snaps is een verrassend goede film waarin de hechte relatie tussen twee zussen centraal staat in het veranderingsproces naar een weerwolf van één van beide. De hoofdrolspeelsters leveren hierbij een uitstekende acteerprestatie.
De beeldkwaliteit is uitstekend, maar de geluidskwaliteit is zeer teleurstellend. In tegenstelling tot andere releases, krijgen wij geen Dolby Digital 5.1 track, maar slechts een DD2.0 track. Hierbij zijn ook nog eens de beide audiokanalen van plaats verwisseld. Schande!
De extra’s zijn wat mager met slechts een korte promotionele featurette, een bioscooptrailer en enkele tekstschermen over het fenomeen weerwolf. Een goede film, maar een teleurstellende release.

Laatste reacties

Sam Van Ghelder  |  12-12-2003

Een geweldige film, maar een matige release. Wie een regiovrije DVD-speler heeft, gaat beter voor de Canadese versie: goed geluid, beter beeld en veel meer extr...
Lees meer >

Harry B.  |  25-07-2003

Geweldige film, 1 van de betere films in het horror-genre van de afgelopen jaren. En dat geluid.......tja typisch nederlands toch?
Lees meer >

PueRToRiCaNLaTiNa  |  02-05-2003

Vond het een goeie film. Is ook 1 van mijn lievelingsfilms. Vond de film een aparte en leuke sfeer hebben, het acteerwerk was ook niet slecht!
Lees meer >

kaptein Pikaard  |  21-04-2002

heb de film bekeken en moet zeggen dat er veel betere weerwolf films zijn,een beetje jatwerk van andere films o.a. carrie zit er wel in maar al met al is het we...
Lees meer >

mischa  |  20-04-2002

Hee! Ik vond het best een leuke film. Weer eens wat anders Bovendien ligtie voor 33 piek (geen idee wat dat in Euro's in) bij de Frie Rekkert Sjop! En voor d...
Lees meer >

Marco  |  19-04-2002

Met DD2.0 wil toch niemand zo'n DVD? Tja de R4 versie is DD5.1, dus die (PAL) soundmix is er wel.
Lees meer >

Rolf  |  17-04-2002

Met DD2.0 wil toch niemand zo'n DVD?
Lees meer >

SuperDre  |  17-04-2002

Daar ben ik het nou mee eens, als ze nou eens echte quality managers hadden, dan zou zoiets nooit gebeuren, maarja dat kost geld... (Uiteindelijk kost het geld ...
Lees meer >

El SalvaCeppie  |  17-04-2002

Kun je iets specifieker in je frustatie zijn? En wie bedoel je met 'heren management'. Ben niet gefrustreerd hoor, wilde alleen ff een punt maken mbt de be...
Lees meer >

anton  |  17-04-2002

Ik heb deze film gekeken en ik moet eerlijk toegeven dat ik de film niet echt goed vondt. Het is een leuke B-film maar om nou te zeggen ik schaf hem aan gaat we...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  17-04-2002

Tsjonge jonge jonge! Dit is weer eens niet te geloven..:confused:.. Een geval van discriminatie zou ik zeggen...:mad: Wat beweegt de heren van het 'manageme...
Lees meer >

El SalvaCeppie  |  17-04-2002

Tsjonge jonge jonge! Dit is weer eens niet te geloven..:confused:.. Een geval van discriminatie zou ik zeggen...:mad: Wat beweegt de heren van het 'managemen...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:2
Extra's:5
2.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 145
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.