Vice (2015)

Recensent:
Patrick van den Hul
21-07-2015

Totaalbeoordeling:

3.2
Blu-ray

Vice (2015) (Blu-ray)
Samenvatting

Stel je voor. Een plek waar je meest wilde fantasieën werkelijk worden. Waar je al je lusten mag botvieren, waar je geweld mag gebruiken. En als kers op de taart: je wordt niet gestraft. In het futuristische resort Vice is dit mogelijk. Eigenaar Julian (Bruce Willis) heeft een heel gebied laten bouwen waarin gasten grof geld betalen om te mogen doen wat ze willen. Ze doen dit met robots die in alles levensecht lijken. Ze zijn niet van echte mensen te onderscheiden. Niet iedereen is even groot voorstander van deze uitvinding. Rechercheur Roy (Thomas Jane) gelooft dat iemand die geweld pleegt in Vice, dat daarna ook daarbuiten zal doen. En dat het gespuis naar de stad trekt. Maar zijn bazen willen er niets van weten, omdat Vice veel geld in het laatje brengt voor de stad. Maar als op een dag een van de robots herinneringen heeft die ze niet zou mogen hebben, blijkt al snel hoe fragiel alles is. Julian moet nu heel snel ingrijpen om te voorkomen dat zijn hele imperium instort.

Commentaar

Als Bruce Willis erin speelt dan moet het wel goed zijn toch? Mis, helaas. Vice is een zelfs met de allerbeste wil van de wereld niet meer dan een doorsnee film te noemen. En als je echt kritisch bent, dan komen termen als ‘volledig mislukt’ al snel bovendrijven. Het uitgangspunt voor het verhaal is intrigerend en voer voor diepgang en filosofische discussies. Maar niets van dat alles. Er is alleen maar sprake van actie, bijna vanaf de eerste minuut tot de 92e, wanneer dit festijn alweer afgelopen is. Dat hoeft niet erg te zijn, als de actie maar goed is. Helaas is dit ook niet het geval. Het is feitelijk een grote doorlopende achtervolging met veel geschiet. Maar het is niet goed in beeld gebracht en niet spannend genoeg. Ook acteert bijna niemand overtuigend en de productiewaarden van de film zijn zo laag dat je het gevoel krijgt dat het hele budget is opgegaan aan het salaris van de heer Willis. Hierdoor is het moeilijk om betrokken te raken bij de film. De inhoud weet niets te bieden en de actie kan ook niet boeien. Laat je niet lokken door de grote naam op de cover van Vice, deze film kun je beter links laten liggen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Regio: B
Jaar: 2015
Speelduur: 92 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080i
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Bridge Entertainment
EAN: 8711983443174

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave Vice heeft een beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080i/25fps resolutie. Dit betekent dat het beeld interlaced is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 25 beelden per seconde is (niet de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de inmiddels wat oudbollige MPEG-2 video-codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een enkellaagse 25 GB disk.

Het beeld op deze BD-uitgave van Vice is, door het gebruik van de MPEG 2-codec, redelijk zwaar gecomprimeerd en dat is helaas te merken. Over de kleuren is ook weinig goed te zeggen, want alles is donker en grauw en met een soort blauwe waas bedekt. Over het algemeen is het beeld wel scherp genoeg, maar niet gestoken scherp zoals je van een recente blu-ray mag verwachten. Van echte defecten is gelukkig geen sprake.

Geluidskwaliteit

Deze BD-uitgave van Vice bevat een DTS-HD Master 5.1-track (16it/48kHz) in de originele Engelse taal. De film heeft veel potentie voor een geluidstrack die indruk zou kunnen maken, maar benut dit niet echt. Er wordt veel geschoten en dat komt met volume uit je speakers, maar er is weinig dynamiek en eveneens weinig nuance. Het is nogal een ‘platte’ track. Dialogen zijn altijd goed verstaanbaar. Er is niet echt iets mis mee, maar er is ook niet echt iets goed aan.

Extra's

Deze uitgave bevat in het geheel geen extra’s.

Conclusie

Julian heeft een plek gebouwd waar ieder zijn wildste fantasie werkelijkheid wordt. Levensechte robots helpen bij deze droom. Maar wanneer een van hen niet goed functioneert, doet dit het hele imperium wankelen. Vice is een futuristische actiefilm met veel potentie in het verhaal, maar dit komt er niet uit en ook de actie stelt helaas teleur. Daarmee heeft de film weinig te bieden. De beeld- en geluidskwaliteit van deze BD-uitgave zijn wel voldoende, maar ook niet meer dan dat. Er zijn geen extra’s inbegrepen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Bridge Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Proteon  |  14-08-2015

great concept but very weak script, one time watch and not as bad as everyone says it is. it felt like a good but very cheap movie.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  28-07-2015

Excuus, dit had al aangepast moeten zijn. Dat Anamorf is iets wat wij zelf ook vinden, maar helaas laat onze software die wijziging niet toe. Maar het staat wel...
Lees meer >

zetmoon  |  28-07-2015

"Het High Definition beeld heeft een 1080i/25fps resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelhei...
Lees meer >

rogue  |  22-07-2015

Je bent nog mild met je 4 :). Ik snap alleen deze zin in de recensie niet: "Als Bruce Willis erin speelt dan moet het wel goed zijn toch?". Dit gaat toch al tij...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
2.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.