Deadpool


Deadpool (Blu-ray)
Samenvatting

Wade Wilson (Ryan Reynolds) is een voormalig lid van de Special Forces, maar tegenwoordig houdt hij zich bezig met het opkomen voor de medemens. In z'n vrije tijd bezoekt hij het café van zijn vriend Weasel (T.J. Miller), waar voornamelijk stoere mannen komen. Daar ontmoet hij ook Vanessa (Morena Baccarin), een prostituee waar hij smoorverliefd op wordt. De liefde is wederzijds en het tweetal heeft een heerlijke tijd samen. Totdat bij Wade kanker wordt geconstateerd. Hij wordt door de artsen al opgegeven, maar een man, die zich Ajax laat noemen (Ed Skrein), zegt hem te kunnen genezen. Wade heeft geen keus en ondergaat de behandeling, anders gaat hij dood. Er zijn wel een paar bijwerkingen; zijn uiterlijk heeft er erg onder te lijden en hij geneest bijzonder snel van zijn verwondingen. Wade is helemaal niet blij met zijn nieuwe uiterlijk en heeft zich tot doel gesteld om Ajax te vinden om zijn oude gedaante weer terug te krijgen. Hij krijgt daarbij hulp van zijn X-Men-vrienden Colossus en Negasonic Teenage Warhead.

Commentaar

Deadpool is de zoveelste film gebaseerd op de Marvel Comic's en alweer de achtste X-Men-film. Dit keer is Tim Miller de regisseur, waarbij Deadpool diens eerste grote speelfilm is. Miller is afkomstig uit de special effects-hoek, dus je kunt je voorstellen dat dit in deze film dik in orde is. Deadpool als film heeft duidelijk een ander karakter dan de andere Marvel-creaties. Als karakter verscheen Wade Wilson/Deadpool al een keer in X-Men Origins: Wolverine, toen ook gespeeld door Ryan Reynolds. Maar nu werd het tijd voor zijn eigen film. Een film die teruggrijpt naar de transformatie van Wade Wilson naar Deadpool. Dit is duidelijk een introductiefilm om het karakter van Deadpool aan het grote publiek voor te stellen. Ondertussen is hij bezig met zijn queeste om zijn maker te vinden. Het verhaal is flinterdun en dient voornamelijk als kapstok om Wade/Deadpool z'n oneliners op het publiek los te laten. En dat zijn er nogal wat, want Wade/Deadpool praat graag. Hij is de badass van de X-Men-familie, vooral door zijn taalgebruik. Hij neemt geen blad voor de mond en de f*cks zijn alom aanwezig. Hij wordt daarom ook niet door ieder X-Men-figuur gewaardeerd. Alleen Colossus en Negasonic Teenage Warhead steunen hem in zijn missie.
Tot zover de introductie van deze film als onderdeel van het Marvel-universum. Maar hoe staat deze film eigenlijk op zichzelf? Deadpool is op een bepaalde manier conventioneel, maar toch ook een vreemde eend in de bijt. Het conventionele element is vooral gelegen in de grote hoeveelheid actie en de grote nadruk op het gebruik van special effects. Het gebruik van immer krachtiger wordende computers om de meest groteske en fantasierijke taferelen in beeld te brengen is een rode draad in vrijwel alle stripboekverfilmingen. Ook in het Deadpool ziet dit er goed uit, maar het begint danig te vervelen. Waarom dan toch ook een vreemde eend in de bijt? Er zit heel veel humor in de film. Zodanig veel dat je dit gerust ook een komedie zou kunnen noemen. De humor is van een bepaald soort dat je moet liggen, maar als dat zo is dan zal je je er goed mee kunnen vermaken. Het is vooral allemaal cynisch en grofgebekt. Dit maakt Deadpool tot een film die het nét even anders doet dan alle genregenoten en daardoor een stuk meer genietbaar wordt. Het is dan ook het leukst om deze film in gezelschap te kijken om onder het genot van een hapje en een drankje je lachspieren te trainen. Daarbij is niets zo persoonlijk als humor, maar als het bij je past is dit wel verfrissend.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2016
Speelduur: 108 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
 • DTS 2.0 - Engels
 • DTS 5.1 - Duits
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Japans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626091257

Extra's

 • Verwijderde / verlengde scènes
 • Bloopers
 • Van strip tot scherm… Tot scherm
 • Galerij
 • Deadpools plezierzak

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Deadpool heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

De beeldkwaliteit is bijna feilloos te noemen. Onder goede omstandigheden is het beeld perfect. De scherpte en detaillering zijn zonder meer indrukwekkend te noemen. Wel is het zo dat het grote gebruik van special effects bij digitale achtergronden soms leidt tot een wat zachter beeld. Maar dit lijkt eerder een eigenschap van de bron dan dat dit aan deze BD-uitgave te wijten is. Ook zijn sommige scènes die binnen zijn iets minder goed belicht, maar het schaduwdetail blijft wel ruim voldoende. De kleuren en het contrast zijn treffend en zorgen samen met eerder genoemde scherpte en detaillering voor een heel krachtig beeld.

Geluidskwaliteit

Deadpool wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Deze audiotrack neemt bepaald geen rol in op de achtergrond. De film zit vol met heftige actie en die komt met volledige kracht en dynamiek uit al je speakers. Op momenten dat het even rustiger is, is er ook nog sprake van subtiele achtergrondeffecten. De dialoog krijgt op dat moment wel een passende prioritering. Bij elke film, maar zeker bij een film vol actie als deze, is een sterke audio van belang. Deze Deadpool BD-uitgave voldoet zonder meer aan die verwachtingen en verdient de volle punten. De enige reden dat we hier toch van afzien is dat er op de Nederlandse UHD BD een Dolby Atmostrack aanwezig is. 

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder omschreven. Ze zijn in HD beeldkwaliteit, hebben Dolby Digital 2.0 (192kb/s) audio en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Audiocommentaren
Er zijn 2 audiocommentaren bijgevoegd in Dolby Digital 2.0-formaat. Het eerste commentaar is door hoofdrolspeler Ryan Reynolds en schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick. Een luchtig, maar behoorlijk informatief audiocommentaar waar Reynolds geregeld persoonlijke inzichten geeft. Het tweede commentaar is door regisseur Tim Miller en stripboekauteur Rob Liefeld. Iets afstandelijker, maar net zo informatief. Fijn is ook dat de commentaren Nederlands ondertiteld zijn.

Verwijderde / verlengde scènes (19 min.)
Een aantal verwijderde scènes met optioneel commentaar door de regisseur Tim Miller.

Bloopers (6 min.)
De obligate bloopers.

Van strip tot scherm… Tot scherm (80 min.)
Dit is eigenlijk de extra waar het allemaal om draait. Het is verdeeld in vijf onderdelen en we krijgen veel informatie over van alles nog wat omtrent het maken van de film. Van het verhaal, tot de personages en de special effects.

Galerij
Een collectie afbeeldingen.

Deadpools plezierzak (24 min.)
Deze bestaat wederom uit een aantal afbeeldingen en een aantal losse video’s waaronder een interview met Ryan Reynolds.

Conclusie

Wade Wilson zijn leven wordt op zijn kop gezet wanneer wij hem kanker wordt geconstateerd. Dankzij een zeer onconventionele en rigoureuze behandeling blijft hij in leven, maar dit is niet zonder bijwerkingen. Vanaf dat moment gaat Wade door het leven als Deadpool. Deadpool is de zoveelste film in een lange rij van superheldenfilms, maar doet het net even anders. De grove en cynische humor voert de boventoon en maakt dit tot een luchtige film waarin veel te lachen valt. Daarnaast zijn de actie en special effects dik in orde. De beeld- en geluidskwaliteit zijn uitstekend. Daarnaast is er een redelijk compleet pakket aan extra’s inbegrepen.

 

Laatste reacties

rogue  |  01-07-2016

Blade is toch aardig mainstream ;-) Nee, ook niet. Er was zelfs een miniserie bij het MAX label van Marvel waar gewaarschuwd werd voor 'explicit content' ;)......
Lees meer >

Hombre  |  01-07-2016

Omdat het de eerste keer dat de R-rating in een mainstream universe van Marvel (die van de X-men) wordt gebruikt. The Punisher, Daredevil, Jessica Jones, vallen...
Lees meer >

jeroeni  |  01-07-2016

Gisteren gezien. Net als Ant-Man is dit een verrassend goede superheldenfilm die net even wat anders is dan de rest.(y)
Lees meer >

rogue  |  01-07-2016

Omdat het de eerste keer dat de R-rating in een mainstream universe van Marvel (die van de X-men) wordt gebruikt. The Punisher, Daredevil, Jessica Jones, vallen...
Lees meer >

Hombre  |  01-07-2016

Nog scherper gesteld: de R-rated humor en R-rated geweld in de film maken het een vreemde gemuteerde eend in de X-men bijt. Is dat zo .... Waarom is toch ider...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  01-07-2016

Goed commentaar, nog even een tikvoutje wegwerken en het staat dan weer netjes;) Bij de conclusie: Deadpool is de zoveelste film in een lange rij van superhel...
Lees meer >

Michael Hamers  |  24-06-2016

Wat het écht de vreemde eend in de bijt maakt, is de R-rating van de film, niet de humor, imo. Nog scherper gesteld: de R-rated humor en R-rated geweld in de f...
Lees meer >

rogue  |  24-06-2016

Wat het écht de vreemde eend in de bijt maakt, is de R-rating van de film, niet de humor, imo.
Lees meer >

Roger B.  |  24-06-2016

Fijn dat de bespreking van het geluid nu aangepast is:Nu nog bij The Revenant.
Lees meer >

Pieter V  |  24-06-2016

Zelfde geldt voor The Revenant. Met Spectre hadden we dezelfde discussie.
Lees meer >

Roger B.  |  24-06-2016

Heeft gewoon dts hd master 7.1.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
8.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.