Baby Driver

Recensent:
Rogier Burghout
22-11-2017

Totaalbeoordeling:

6.8
Blu-ray

Baby Driver (Blu-ray)
Samenvatting

Baby (Ansel Elgort) is de beste chauffeur in heel Atlanta en werkt voor een criminele groep onder de leiding van Doc (Kevin Spacey). Deze bende voert diverse overvallen uit in de stad en Baby zorgt er altijd voor dat iedereen aan de politie kan ontsnappen. Baby is erg schuchter en leeft op de muziek die hij op zijn iPod hoort. Hij heeft namelijk een continue piep in zijn oren, veroorzaakt door een auto-ongeluk toen hij klein was. Zijn leven doet hij op het ritme van de muziek en spreekt verder niet veel, maar is altijd oplettend en weet altijd elk detail van de overval op te noemen vanuit de voorbespreking door Doc. De andere leden, Bats (Jamie Foxx), Buddy (John Hamm) en Darling (Ezia Gonzalez) vinden Bay maar een merkwaardige jongen en eigenlijk vertrouwen ze hem ook niet echt. Baby wil alleen maar genoeg werken om zijn schuld af te betalen aan Doc en dan er vandoor te gaan. Maar als deze schuld is afbetaald en Baby een meisje ontmoet genaamd Debora (Lily James) en met haar de wijde wereld in wil trekken, gaat Doc toch Baby dusdanig dwingen dat hij voor hem blijft rijden. En de druk is hoger dan ooit, want de politie zit de bende  op de hielen en Doc heeft de beste rijder nodig. Maar Baby moet je niet onder druk zetten, want hij weet altijd een uitweg te vinden. Baby zet alles-op-alles om te kunnen vluchten met Debora, maar de bende zit op zijn hielen. Zullen ze hem inhalen, of weet hij ze toch af te kunnen schudden?

Commentaar

Filmmaker en regisseur Edgar Wright is de laatste jaren vooral in het nieuws geweest door zijn betrokkenheid bij en vertrek van de productie van Ant Man. Na zijn vertrek kon hij zich weer gaan richten op een passieproject en dat was Baby Driver. De film heeft een zeer bekend uitgangspunt (het zogenaamde “one last job”) en heeft daarbij ook veel bekende elementen, zoals afwijkend maar interessant gedrag van de hoofdpersoon, wantrouwen van zijn collega’s en uiteraard de drang naar een ander leven en de persoon ontmoeten waarmee hij dit kan bereiken. En uiteraard de onbegrensde liefde voor een dame waarvoor de man alles doet. Deze bekende elementen zijn met een vernieuwend sausje overgoten, namelijk dat bijna alles zich afspeelt op de ritme van muziek. Dit geeft een verfrissende kijk op de zaken en ook geeft dit het geheel een swingende en soepele sfeer. Ook heeft regisseur Wright ervoor gekozen om alle stunts te filmen met praktische effecten en is daarbij (bijna) geen computer aan te pas gekomen. Dit geeft realisme en uiteraard meer spanning. De film wordt gedragen door Ansel Elgort en hij weet binnen zijn rol en karakter een mooie ontwikkeling te creëren die wel wat diepgang geeft. De rest van de cast doet zijn best maar de karakters die ze spelen zijn toch wat karikaturaal (wellicht bewust gedaan). Het geeft goed de verschillen en contrast weer tussen de wereld van Bay en de crew van Doc. Spacey speelt zijn rol prima (wellicht voorlopig de laatste grote rol die hij gespeeld heeft, gezien al het recente nieuws rondom zijn persoon) en weet goed de balans te vinden tussen nietsontziende gangsterbaas en soort van surrogaatvader van Baby. De film is erg leuk om te zien en de uitvoering van het speelse concept met muziek is zeker verfrissend en weer eens iets nieuws. Helaas is het verhaal wat té voorspelbaar en de emotionele ontwikkeling van Baby te vlak om echt van een topfilm te spreken die veel herkijkwaarde heeft. Wel is deze film in een wereld van sequels, prequels, sidequels en reboots een welkome afwisseling en zeker de moeite waard.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Misdaad
Regio: A, B, C
Jaar: 2017
Speelduur: 113 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Duits
 • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Picture Home Entertainment
EAN: 8712609606881

Extra's

 • Meer dan 20 minuten verlengde en verwijderde scènes
 • Devil behind the wheel: Wilde achtervolgingen
 • Mozart in a Go-Kart: Ansel achter het stuur
 • Animatics
 • Find something Funky on there: De Choreografie
 • I Need a Killer Track: De Muziek
 • That's My Baby: Edgar Wright
 • Meet your new gang: Doc's Bende
 • Rehearsels & Pre-Production
 • Audiocommentaar met schrijver/regisseur Edgar Wright
 • Audiocommentaar met regisseur Edgar Wright en cinematograaf Bill Pope
 • Music Video
 • Promo's and More

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Baby Driver is in de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.39:1 op Blu-ray Disc gezet. De beeldtransfer is gedaan via een AVC-codering. De kwaliteit is goed voor een recente productie, maar als geheel toch een beetje vlak. Veelgebruikte kleuren zoals rood, geel en blauw komen scherp over, maar hadden toch wat meer “leven” kunnen krijgen. Huidtonen zijn soms een beetje bleek, en bij donkere scènes kan wat extra grain tevoorschijn komen. Contrast en detaillering zijn op zich prima, maar kan bij wijde shots soms een beetje onscherp worden. Op zich een prima score, maar de transfer mist net even die extra zet naar een topscore.

Geluidskwaliteit

Baby Driver krijgt een DTS-HD MA 5.1-audiotrack mee op Blu-ray Disc die het thema van de  film zeker eer aandoet. De nadruk ligt op muziek en alle kanalen worden aangewend als Baby weer eens een swingend nummer uit zijn iPod opzet. Spreiding is erg goed van de muziek en ook de combinatie en afwisseling met dialogen en andere geluidseffecten is erg goed. De nadruk ligt op de voorste kanalen als de muziek uitstaat en bij rustige scènes en de surroundkanalen gaan zeker open als dat nodig is. Een sterke audiotrack die hoge ogen gooit.

Extra's

Baby Driver krijgt op Blu-ray Disc een divers pakket aan extra's mee. Alles is in 1080p HD en is Nederlands ondertiteld.

Meer dan 20 minuten verlengde en verwijderde scènes (20 min)
Nauwelijks een halve minuut langer durende aaneenschakeling van scènes die de uiteindelijke versie niet gehaald hebben.

Devil behind the wheel: Wilde achtervolgingen (7 min)
Een interessante featurette over het maken van de wilde achtervolgingen in de film.

Mozart in a Go-Kart: Ansel achter het stuur (6 min)
Hier zie je hoe Ansel Elgort oefent om zijn eigen stunts uit te kunnen voeren.

Animatics (36 min)
Hier zie je gedetailleerde geanimeerde scènes als voorbereiding op het filmen ervan. Een soort geanimeerde storyboards.

Find something Funky on there: De Choreografie (6 min)
Meer achtergronden achter hoe de muziek invloed heeft gehad op het maken van de film.

I Need a Killer Track: De Muziek (7 min)
Een featurette die ingaat op de muziekkeuzes van de hoofdpersoon in de film.

That's My Baby: Edgar Wright (9 min)
Achtergrondinformatie over de regisseur en zijn werk.

Meet your new gang: Doc's Bende (11 min)
Een featurette over de bende van Doc.

Rehearsels & Pre-Production (17 min)
Een collectie aan auditie- en oefenopnames van verschillende scènes in de film.

Audiocommentaar met schrijver/regisseur Edgar Wright
De regisseur vertelt honderuit over alle facetten van de productie in dit enthousiaste audiocommentaar.

Audiocommentaar met regisseur Edgar Wright en cinematograaf Bill Pope
De twee bespreken een hoop facetten, vooral het complexe filmschema en het filmen van de ingewikelde scènes.

Music Video (4 min)
De muziekvideo van Mint Royale: "Blue Song".

Promo's and More (21 min)
Een collectie aan diverse trailers en TV-spots.

Conclusie

Baby (Ansel Elgort) is de beste chaffeur die een criminele bende zich maar kan wensen. Maar Baby heeft een goed hart en wordt verliefd op een meisje uit de buitenwereld. Deze combinatie kan niet slagen en Baby moet alles-op-alles zetten om de bende te ontvluchten. De Blu-ray Disc van Baby Driver heeft een redelijke beeldtransfer, een zeer solide audiotrack en een brede collectie aan extra's.

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  18-06-2020

Heb de film zojuist op Blu-ray gezien, en had daar gezien de vele positieve recensies, iets meer van verwacht. Kon bovendien maar niet wennen aan Jon Hamm in zi...
Lees meer >

Richard B.  |  25-11-2017

De eerste helft was slaapverwekkend maar de tweede helft was amusanter. Evengoed een matige film met veel te veel dingen die we allang in andere actiefilms gezi...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
5.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots