End of the F***ing World - Seizoen 1, The

Recensent:
Laurens van der Molen
10-01-2018

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

End of the F***ing World - Seizoen 1, The (Streaming)
Samenvatting

De 17-jarige James (Alex Lawther) is erg op zichzelf en vreest dat hij een psychopaat is. Op jonge leeftijd stak hij zijn hand in het frituurvet, puur om iets te voelen. Op school observeert hij iedereen op zoek naar de perfecte persoon om te vermoorden. Zijn ogen vallen op de 17-jarige Alyssa (Jessica Barden). Alyssa is helemaal klaar met hoe nep iedereen is en heeft voor zichzelf besloten dat ze samen met James haar leven wil ontvluchten, omdat ze denkt dat hij wel echt is. James vindt het prima, want als ze alleen zijn, is het immers makkelijker om haar te vermoorden. De twee stelen de auto van de vader van James en gaan ervandoor. Maar tijdens hun ontsnapping voelt James sinds heel lange tijd weer wat. Zou dit door Alyssa komen en wat heeft dit voor gevolgen voor zijn plan?

Commentaar

The End of the F***ing World is van oorsprong een Britse serie, aangekocht door Netflix  als Netflix Original om wereldwijd te verspreiden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel uit 2011, geschreven door Charles Forsman, die ook nauw betrokken is bij de serie en het script voor drie van de episodes heeft geschreven. De serie bestaat uit acht episodes van ieder ongeveer 20 minuten. De vrij korte speelduur zorgt ervoor dat de serie heerlijk wegkijkt, het verhaal erg gestroomlijnd is en geen opvulling bevat. Het is dan ook erg moeilijk om de serie niet in één keer door te kijken op het moment dat je er mee begint. De twee hoofdrolspelers zijn uitstekend en dragen de serie met z’n tweeën. Er is een erg sterke chemie tussen de twee en Alex Lawther laat erg mooi zien wat voor invloed Alyssa op zijn karakter heeft en hoe ongemakkelijk liefde kan zijn.  Ook Jessica Barden laat erg goed de emoties van Alyssa zien, terwijl haar karakter het grootste deel van de tijd erg droog is. De interne dialogen van de twee, die wij als kijkers wel horen, helpen hier erg goed bij. De overige cast is ook goed, maar vervult vooral bijrollen. James en Alyssa voelen aan als een jonge Bonnie en Clyde en hun motivaties worden gedurende de acht episodes uitstekend uitgewerkt. Als kijker moet je wel tegen een stootje kunnen, want de serie bevat aardig wat gescheld en geweld. Laat dit je echter niet afschrikken, want dit is absoluut niet de hoofdzaak van de serie. Dat is de relatie tussen James en Alyssa, wat ze voor elkaar kunnen betekenen en hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Iedereen die van Britse donkere komedies houdt kan deze serie zeker een kans geven. Of er een tweede seizoen komt is onduidelijk, de serie eindigt waar de graphic novel eindigt, dus er is geen bronmateriaal meer. Dit betekende in het verleden echter niet dat een nieuw seizoen niet mogelijk is. De tijd zal het leren, persoonlijk ben ik echter van mening dat het verhaal afgerond is.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Komedie, Televisie
Jaar: 2018
Speelduur: 160 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

In de nieuwe Netflix Original serie The End of the F***ing World lopen de 17-jarige James en Alyssa samen weg van huis. Wat Alyssa niet weet van James is dat hij van plan is haar te vermoorden. De serie bestaat uit acht episodes van twintig minuten en kijkt heerlijk weg. Het verhaal loopt goed en bevat geen opvulling. De twee hoofdrolspelers zijn uitstekend en stelen de show. De serie bevat wel aardig wat gescheld en geweld, dus als kijker moet je hier wel tegen kunnen. De serie draait hier echter niet om, die draait namelijk om de relatie tussen Alyssa en James en hun ontwikkelingen. Liefhebbers van Britse donkere humor kunnen deze serie met een gerust hart proberen en zullen waarschijnlijk alle acht de episodes in één keer doorkijken.

Laatste reacties

Oakey  |  23-01-2018

Ik vond dit een erg originele en boeiende serie; eigenlijk een lange film, want de afleveringen zijn kort.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Seks
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.