Mission: Impossible II

Totaalbeoordeling:

3.9
DVD

Mission: Impossible II (DVD)
Samenvatting

Mission: Impossible 2 is het tweede deel van een serie films met speciaal agent Ethan Hunt (Tom Cruise) in de hoofdrol. Hunt krijgt de opdracht een dodelijk virus uit de handen te houden van een gedeserteerde collega, Sean Ambrose, Ambrose wil het hebben om de wereld af te persen door antistoffen duur te verkopen. Het virus, Chimera geheten, is 20 uur na infectie dodelijk en als voor die tijd geen tegengif wordt gegeven is de besmette persoon hopeloos verloren. Het tegengif met de naam \'Belerophon\' is in handen van Ambrose en wanneer hij ook het virus in handen krijgt is de wereld verloren. Hij zal het virus dan namelijk loslaten om vervolgens grof geld te verdienen aan het tegengif.
Om Ambrose op te sporen en zijn plannen te volgens krijgt Ethan Hunt hulp van dievegge Nyah Hall (Thandie Netwon). Zij is een ex-vriendin van Ambrose en kan het makkelijkst bij hem in de buurt komen zonder argwaan te wekken. Uiteindelijk blijkt dat alle registers opengetrokken moeten worden om Ambrose tot stoppen te brengen.

Commentaar

Met de Mission: Impossible films proberen de makers een James Bond achtige serie op poten te zetten, maar dan met meer harde actie en een modernere hoofdpersoon. Mission Impossible 2 is geregisseerd door actie-regisseur John Woo en zijn hand is duidelijk in de film terug te zien. Veel slow motion, zeer veel actie en de van hem bekende duiven ontbreken niet in deze film.
Over de kwaliteit van de film valt veel te zeggen: Op het eerste gezicht is het een en al actie-om-de-actie, en verheerlijking van Tom Cruise. Bekijk je de film meer als onderdeel van een (mogelijk) lange serie dan krijgt deze meer charme. Ethan Hunt is geen normaal mens maar een soort super spion die niet terug deinst voor zaken waar normale mensen niet over peinzen. Als je dat in je achterhoofd houdt is de film best het bekijken waard.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 118 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865555477

Extra's

  • PC Friendly
  • Behind the Mission
  • Mission Incredible
  • Impossible shots
  • Commentaar track
  • Muziek video Metallica
  • Alternatieve titels
  • Mission Improbable

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het originele beeldformaat van 2.35:1 wordt op deze DVD behouden en zoals we mogen verwachten is het beeld anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is goed tot zeer goed met diepe kleuren en een prima contrast. In een aantal scenes is lichte filmgrain waar te nemen, in andere is het beeld gewoon helemaal schoon. De scherpte van het beeld is uitstekend en de dieptewerking zeer goed. Al met al prima beeld. Het is overigens wel erg jammer dat de ondertiteling geel is en niet wit. Dit is in Amerika gebruikelijk, wij Nederlanders hebben liever gewoon wit.

Geluidskwaliteit

Zoals we moge verwachten van een aktie-spectakel van dit kaliber is ook het geluid tot in de puntjes verzorgt. De 5.1 kanaals Dolby Digital track heeft een verhoogde bitrate van 448 kbps en klink zeer indrukwekkend. De muziek bij de film is ronduit geweldig en de actie wordt bijgestaan door prima effecten. De surroundkanalen worden veel in stereo (split-surround) aangestuurd en met een Surround EX decoder komt er ook een mooi achter-center kanaal tevoorschijn. De subwoofer krijgt bij deze film flink wat werk voor zijn kiezen met bas die onder de 25 Hz doorgaat. Zeer goed geluid!

Extra's

Ook de extra\'s bij deze DVD zijn prima verzorgd. Om te beginnen krijgen we een commentaar track van regisseur John Woo. Woo verteld in zijn gebrekkige Engels best aardige dingen, maar echt een top-commentaartrack is het niet.
\'Behind the Mission\', een 14 minuten durende documentaire bevat vooral interviews met de makers en de acteurs van de film. De documentaire is aardig, maar verwacht geen kijkje-in-de-keuken.
\'Mission Incredible\' is in mijn ogen een aardigere documentaire, hier krijgen we namelijk te zien hoe een aantal van de stunts tot stand zijn gekomen. In bijna vijf minuten raast dit filmpje namelijk door alle stunts heen en laat zien hoe deze gemaakt zijn.
Bij \'Impossible Shots\' wordt dit nog verder doorgevoerd. Van 11 special effects scenes krijgen we hier een uitgebreide uitleg met beelden vanaf de sets en interviews met betrokken personen. Deze feature is heel aardig en zeker de moeite waard.
Vervolgens krijgen we de musicvideo \'I disappear\' van Metallica. Deze clip is 4:3 interlaced en voorzien van normaal 2.0 Dolby Digital geluid.
Voor de liefhebbers is er ook een alternatieve title-sequence welke een andere versie van de openingstitels laat zien.
\'Mission Improbable\' is ten slotte een gek filpje met een zogemaande stunt-double van Tom Cruise. Deze man, met de naam Tom Crooze, doet zo\'n beetje alles fout en irriteert iederen. Het filmpje dat gemaakt was voor de MTV Movie Awards gaat echt helemaal nergens over, maar het is best grappig.
Ten slotte is DVD ook \'PC Friendly\' wat wil zeggen dat er een DVD-ROM gedeelte op de DVD is wat alleen via een PC met DVD drive is uit te lezen. Hier krijgen we nog wat achtergrond informatie en foto\'s van de verschillende locaties. Uiteraard zijn ook de nodige links naar verschillende Mission Impossible websites niet vergeten.

Conclusie

Over de kwaliteit van Mission: Impossible 2 als film zijn de mening nogal verdeeld. Maar zeker is dat de film zeer veel actie, prima beeld en geweldig geluid bevat. De kwaliteit van de DVD is prima met over het algemeen gewoon goed beeld en geweldig geluid. De extra\'s zijn goed verzorgd. Dit is echt weer eens de DVD waarmee je je home theater aan je vrienden kunt showen! Dikke aanrader!

Laatste reacties

rkrijger  |  13-07-2005

Vermakelijke film, al neigt hij te vaak naar een te grote one-man-show van Tom Cruise :? En *dat*, Lex, ben ik wel een beetje met je eens...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  13-07-2005

Lekkere actiefilm. Deze film heeft mij goed vermaakt. Zeer zeker. Lekker film met voor de vrouwen lekkere mannen en voor de mannen lekkere vrouwen...Thandie ...
Lees meer >

rkrijger  |  13-07-2005

Ik vind hem ook cool al vind ik o.a.die motor scenes wel erg over the top gaan. Ja, inderdaad. Niet te serieus nemen. Dat doet de film zelf ook niet... Of bv...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-07-2005

Lekkere actiefilm. Deze film heeft mij goed vermaakt. Zeer zeker. Lekker film met voor de vrouwen lekkere mannen en voor de mannen lekkere vrouwen... Ik v...
Lees meer >

rkrijger  |  12-07-2005

Lekkere actiefilm. Deze film heeft mij goed vermaakt. Zeer zeker. Lekker film met voor de vrouwen lekkere mannen en voor de mannen lekkere vrouwen...
Lees meer >

Diana  |  12-07-2005

Lekkere actiefilm. Deze film heeft mij goed vermaakt.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-06-2004

ik ben het helemaal met Nathan eens TOPPER Daar ben ik het ook helemaal mee eens, laat 3 maar komen! Voor mij hoeft het niet.
Lees meer >

Wizz-Art  |  05-06-2004

ik ben het helemaal met Nathan eens TOPPER Daar ben ik het ook helemaal mee eens, laat 3 maar komen!
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  04-06-2004

Gáááááp!
Lees meer >

Rut  |  14-08-2003

Ik heb nu alleen nog de VHS thuis staan :cry: Maar deze komt echt wel als dvd in de kast, vind het een lekkere film om naar te kijken, gewoon verstand op nul...
Lees meer >

Athlon_2o0o  |  14-08-2003

Veel overdreven (maar dan wel aardig vermakelijke) actie, maar qua verhaal een beetje slappe hap...
Lees meer >

Hessel Visser  |  12-08-2003

MI2 vond ik 'an sich' een aardige actiefilm. Woo pur sang, zou ik haast zeggen. Maar om nou te beweren dat dit vehikel in dezelfde filmserie (?) thuishoort als ...
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  30-05-2003

Dit is de enige "over the top" film die mij kan boeien, tot dusver iig. 8)
Lees meer >

Tom L.  |  29-05-2003

In de bioscoop vond ik deze film geweldig. Nu ik hem een paar keer heb gezien vind ik hem wat tegenvallen. Wel leuk dat Anthony Hopkins erin meespeelt. Vond dee...
Lees meer >

Rochan  |  15-09-2002

Vind dit een lekkere actie film. Lekker genieten, geen moeilijke film. Vind MI 2 beter als 1. Kan deze film ook meerdere kerne zien, zonder dat het gaat vervele...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
3.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 247
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.