Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

Recensent:
Rogier Burghout
29-11-2018

Totaalbeoordeling:

7.5
Bioscoop

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (Bioscoop)
Samenvatting

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…? 

Commentaar

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht is een familiefilm en gemaakt voor de jeugd. De film heeft een fris uiterlijk en Sinterklaas en de Pieten hebben zich aangepast aan de moderne tijd. Smartphones, apps, Pieten in een rode Mini, alles in de film voelt modern aan. Het verhaal van de verwende Floor die altijd haar zin krijgt en dat haar vader alles doet om haar zin te geven is niet echt pedagogisch verantwoord, maar regisseur Armanda de Boer (ook bekend van de TV-serie De Club van Sinterklaas) geeft er een luchtige draai aan en maakt het zo ridicuul dat zelfs kinderen het niet serieus nemen. De hoofdrollen van vader Leon (Marijn de Valck) en dochter Roos (Yenthe Bos) zijn goed gecast en de interactie tussen de twee is erg grappig. De rest van de cast heeft er ook overduidelijk veel lol in en dat stralen ze ook uit. Vooral Wilbert Gieske als Sinterklaas en Soy Kroon als Junior Piet zijn erg leuk om naar te kijken. Qua productie ziet de film er ook gelikt uit met mooie beelden vanuit de lucht naar de luchtballon en ook bij de achtervolging door de Pieten in de rode Mini. Het verhaal is niet al te zwaar en met een goede speelduur van 67 minuten duurt de film ook niet te lang voor de kleinsten en is het allemaal goed behapbaar. De film is zeker een aanrader tijdens de komende feestdagen!

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Familie, Jeugd
Jaar: 2018
Speelduur: 67 min
Uitgever: Dutch FilmWorks

Conclusie

Floor is het enige kind dat nooit haar schoen zet. Dit omdat ze ALLES krijgt van haar steenrijke vader. Maar hoe moet dat nu als zelfs haar vader geen 1 miljoen chocolademunten kan krijgen? Juist, je vraagt het aan Sinterklaas! Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht is een erg leuke jeugfilm geworden waar je als volwassene ook goed van kan genieten. De film ziet er qua productie goed uit en alle acteurs hebben overduidelijk veel lol in hun rol. De humor werkt aanstekelijk en met een prettige speelduur van 67 minuten is de film ook voor de kleinsten prima te doen zonder dat ze zich gaan vervelen. Een aanrader voor tijdens de feestdagen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.