Mission: Impossible - Fallout

Recensent:
Rogier Burghout
11-12-2018

Totaalbeoordeling:

8.4
Blu-ray

Mission: Impossible - Fallout (Blu-ray)
Samenvatting

Na de arrestatie van Solomon Lane (Sean Harris) door Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team is er nog een grotere dreiging ophanden. De restanten van de volgers van Lane, The Syndicate, hebben zich nu The Apostles genoemd en zijn uit op de volledige destructie van de aarde. Hunt en zijn team, bestaande uit Benny (Simon Pegg) en Luther (Ving Rhames) moeten drie nucleaire kernkoppen onderscheppen voordat deze groep ze kan gebruiken. De eerste keer mislukt dat, waardoor Hunt en zijn team in het verdomhoekje zitten. Ze krijgen nog een kans van minister Hunley (Alec Baldwin), maar de CIA, onder leiding van Erica Sloan (Angela Basset), wil de missie onder toezicht houden en stuurt en nogal hardhanidige agent mee, August Walker (Henry Cavill). Tezamen moeten ze een ontmoeting van een tussenpersoon en The White Widow (Vanessa Kirby) verstoren door een lid van het IMF in te zetten als dubbelganger. The White Widow kan Hunt en zijn team leiden naar The Apostles en de kernkoppen. De zaken worden nog ingewikkelder als oude bekende Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) ten tonele verschijnt en een nog onduidelijkere en wellicht tegenstrijdige agenda heeft. Hunt moet nu vaker dan ooit kiezen tussen twee kwaden en of hij een lid van het IMF-team opoffert voor het grote goed.

Commentaar

Mission: Impossible - Fallout is alweer de zesde film de reeks. Het is ook de eerste keer dat een regisseur terugkeert voor een tweede deel in zijn oeuvre. Regisseur Christopher McQuarrie, tevens verantwoordelijk voor het deel Rogue Nation, wilde nog een keer achter de camera om zo, naar eigen zeggen, wat gemiste kansen goed te maken. Rogue Nation is een zeer interessant deel, maar ook wat onevenwichtig en sommige opgegooide intriges en hints kwamen niet zo goed uit de verf. In dit deel is McQuarrie bedachtzamer te werk gegaan. Het verhaal en script hebben een grotere nadruk op spionage en het spel van misleiding en minder op spectaculaire actie. Geen zorgen, dat laatste is zeker aanwezig, dus dat is zeker niks om je zorgen om te maken. De film begint rustig en heeft een opbouwend karakter. Veel tijd wordt besteed aan de opbouw van het verhaal en de verschillende karakters. Het spel en de trigies worden wat ingewikkelder en geraffineerder neergezet en het verhaal krijgt wat meer ruimte om te ademen binnen de speeltijd. Dat is ook zeker de verdienste van de indrukwekkende cast. Tom Cruise zet zich zoals altijd volledig in en geeft een prima vertolking van de ervaren agent Ethan Hunt. Ving Rhames is sinds deel 1 een vast teamlid en ook Simon Pegg is nu al een vertrouwd gezicht geworden. Gelukkig wordt hij wat serieuzer neergezet en is er gelukkig wel wat humor aanwezig, maar minder dan in de vorige films.  Rebecca Ferguson is net zoals in het vorige deel zowel mysterieus als intrigerend en Sean Harris blijft geweldig maniakaal spelen alhoewel maar in een kleine bijrol. De rest van de bijrolllen hebben zeer grote namen als Alec Baldwin en Angela Basset en geven een zeer verdienstelijke prestatie. Henry Cavill speelt de hoekige August Walker, en het spel van Cavill is zelf ook wel wat hoekig en komt niet helemaal uit de verf. 
De Mission: Impossible-films staan ook bekend om de spectaculaire actie en stunts, die acteur Tom Cruise vaak grotendeels zelf uitvoert. Ook is er vaak één grote stunt van Cruise die groots wordt gepresenteerd. In Rogue Nation hing Cruise aan een vrachtvliegtuig terwijl het opsteeg en in Ghost Protocol hing hij buiten aan de Burj Khalifa-toren op ruim 500 meter hoogte. In Fallout is er geen één grote stunt, maar wel genoeg achtervolgingen, schietpartijen en andere actiescènes. Vooral de auto-achtervolgingen en de achtervolging tussen twee helikopters zijn zeer spannend en spectaculair. 
Mission: Impossible - Fallout is een zeer goed deel van de franchise en weet de spanning tot het laatste moment vast te houden. De karakters worden nog strakker tegen elkaar opgezet en het spel wordt steeds hoger gespeeld. Sommige elementen zijn bekend maar ook dit blijft zeker genieten. Na dit deel kan je al zeker uitkijken naar een volgende Mission: Impossible!

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2018
Speelduur: 147 min
Verpakking: Blu-ray Duo Keepcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1/1.78:1 HD IMAX niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Noors, Zweeds
Uitgever: Paramount Home Entertainment Benelux
EAN: 5053083163914

Extra's

 • Audio Commentary: Director Christopher McQuarrie and Actor Tom Cruise
 • Audio Commentary: Director Christopher McQuarrie and Editor Eddie Hamilton
 • Audio Commentary: Composer Lorne Balfe
 • Isolated Score Track
 • Behind the Fallout
 • Deleted Scenes Montage
 • The Ultimate Mission
 • Storyboards
 • Theatrical Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Mission: Impossible - Fallout krijgt op de Blu-ray Disc-uitgave een 1080P-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. Er zitten twee 1.78:1-IMAX segmenten verwerkt in de film. De kwaliteit van het beeld is erg goed, bijna referentiemateriaal zelfs. Het enige wat een beetje mist is iets sprankelends in het beeld. Kleuren spatten niet echt van het beeld en het beeld ziet er af en toe wat minder strak uit. Je hebt soms het gevoel dat net even wat mist in de transfer. En, dat er soms wel iets teveel grain kan zitten in het beeld. Maar dat mag over het algemeen de pret niet drukken want er valt genoeg te genieten en de kleine puntjes zullen echt niet afleiden van het kijkgenot. Het zorgt er echter wel voor dat de volle score net niet gehaald wordt.

Geluidskwaliteit

Mission: Impossible - Fallout krijgt op de Blu-ray Disc-uitgave een Dolby TrueHD 7.1-audiotrack mee met een Atmos-extensie in de oorspronkelijk Engelse taal. Deze track is gewoon top, klaar. Echt de absolute top. Er komen superlatieven tekort om te beschrijven hoe goed deze audiotrack is. De geheel track zorgt voor een ultiem geluidsbeeld waardoor je als kijker echt middenin de film zit. De helikopter-sectie aan het einde van de film is echt het beste wat je in Atmos momenteel kan beluisteren. Dit is echt bizar goed. Een perfecte audiotrack.

Extra's

Mission: Impossible - Fallout krijgt op de Blu-ray Disc-uitgave een hele goede selectie aan extra's mee. En dat het leeuwendeel van de extra's op een aparte Blu-ray Disc is gezet is erg positief. Zo krijgt de film alle schrijfruimte op de eerste Disc voor een optimale kwaliteit. Alle extra's zijn in 1080P HD en zijn Nederlands ondertiteld.

Disc Eén (Film):

Audio Commentary: Director Christopher McQuarrie and Actor Tom Cruise
Audiocommentaar waarbij de regisseur en de hoofdrolspeler allerlei anekdotes vertellen over het maken van de film en hun hernieuwde samenwerking.

Audio Commentary: Director Christopher McQuarrie and Editor Eddie Hamilton
Een meer technisch audiocommentaar tussen de regisseur en de editor over hoe je de kracht van bepaalde scènes kan verhogen door middel van effectieve montage.

Audio Commentary: Composer Lorne Balfe
Een solo-audiocommentaar met de componist van de film.

Isolated Score Track
Een aparte audiotrack met alleen in de muziek in Dolby Digital 5.1-geluid.

Disc Twee (Bonus-disc):

Behind the Fallout (53 min)
Een hele goede making-of van bijna een uur. Opgedeeld in aparte segmenten die verschillende onderdelen van het maken van de film belichten. Wat heel prettig is is dat Tom Cruise een groot aandeel heeft in deze making-of en dat maakt het zeker nog interessanter.
 
Deleted Scenes Montage (4 min)
Een montage van een aantal verwijderde scènes

Foot Chase Musical Breakdown (5 min)
Hoe maak je opzwepende muziek voor een sleutelscènes in de film? Deze featurette vertelt daar meer over.

The Ultimate Mission (3 min)
Acteur Tom Cruise vertelt wat hem zo aantrekt aan de Mission: Impossible-franchise en waarom hij elke keer weer de lat hoger legt voor de productie en voor zichzelf.

Storyboards
Verschillende getekende storyboards van de film.

Theatrical Trailer (3 min)
Bioscooptrailer van de film.

Conclusie

In Mission: Impossible - Fallout is agent Ethan Hunt en zijn IMF-team naarstig op zoek naar drie kernkoppen voordat deze gebruikt worden om de wereld op te blazen. Hij krijgt tegen wil en dank "hulp" van agent Walker en ook andere oude bekenden komen ten tonele. Maar wie kan hij nu vertrouwen? Dit zesde deel in de Mission: Impossible-reeks legt de nadruk wat meer op het verhaal en de intriges en minder op de actie, want de bekende grootse stunt met Tom Cruise is afwezig. Het verhaal blijft spannend tot de laatste minuut en de actie is zeker wel dik in orde, vooral de spectaculaire helikopter-achtervolging. Dit zesde deel is zeker een aarader en gelukkig is daarmee een volgend deel al bijna gegarandeerd. Ook de Blu-ray Disc-uitgave is dik in orde met een hele goede beeldtransfer, een perfecte audiotrack en een pakket vol met interessante extra's. Een top uitgave!

Laatste reacties

F.A. Haring  |  04-05-2019

Ik heb inmiddels begrepen dat Paramaount wereldwijd geen Bluray 3d dvd's meer uitbrengt. Vandaar dat Mission Impossible Fallout niet in 3d is verschenen. Ook B...
Lees meer >

F.A. Haring  |  03-05-2019

In de bioscoop heb ik de film in 3d gezien. Jammer dat er geen 3d versie op Bluray is verschenen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Dolby Atmos Dolby TrueHD
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:9
7.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots