Creed II

Totaalbeoordeling:

7
UHD

Creed II (UHD)
Samenvatting

Adonis Creed (Michal B. Jordan) is de zwaargewicht bokskampioen van de wereld. Dit heeft hij bereikt met de hulp van niemand minder dan de legendarische Rocky Balboa (Sylvester Stallone). Het leven is Adonis goedgezind. Hij gaat trouwen met zijn mooie vrouw Bianca (Tessa Thompson) en over geld heeft hij ook niets te klagen. Aan deze comfort zone komt abrupt een einde, wanneer er plot vanuit het koude oostfront een nieuwe dreiging ontstaat. Adonis wordt uitgedaagd door Ivan Drago (Dolph Lundgren) en zijn zoon Viktor (Florian Munteanu). Tegen het advies van Rocky en zijn familie in, kiest Adonis ervoor om de uitdaging voor een gevecht te aanvaarden. De vader van Adonis is immers gedood door Ivan Drago. Dit is zijn kans om eindelijk terug te slaan en zijn familie-eer te verdedigen. Zonder de hulp van Rocky en met een karige voorbereiding stapt Adonis in dit gevecht. Maar is zijn bokscarrière hem zijn leven waard? En is Adonis een ander lot toebedeeld dan destijds voor zijn vader?

Commentaar

Creed II is het vervolg op Creed, de eerste film in de spin-off-serie van de Rocky-saga. De regisseur van de eerste film, Ryan Coogler (bekend van Black Panther), was niet beschikbaar voor dit vervolg en de regie is nu in handen gekomen van Steven Caple Jr. Deze jonge regisseur heeft nog niet heel veel films op zijn CV staan en deze zijn helaas ook niet noemenswaardig. Creed II volgt een bekend verloop van de gevallen held die vecht voor een terugkeer en uiteindelijk (uiteraard) zegeviert. Omdat Sylvester Stallone door de beslissing van zijn karakter naar de achtergrond wordt verwezen als bijrol en Dolph Lundgren helaas niet kan overtuigen draagt Michael B. Jordan de gehele film op zijn schouders. Dit doet hij prima, en je ziet dat hij er alles aan doet om de film geslaagd te maken. Helaas sleept de film zich bij tijd en wijlen wat voort en zit er weinig tempo in. Het script biedt ook niet veel diepgang en inhoud om echt te blijven boeien. De Russische kant wordt ook nog belicht, maar helaas worden deze karakters erg eenzijdig en oppervlakkig neergezet. En dat is jammer, want de confrontatie tussen Stallone en Lundgren, voor het eerst samen sinds Rocky IV, zou toch wel vuurwerk op moeten leveren. Helaas wordt dit niet benut en vervallen deze scènes een beetje in over-en-weer gekrakeel wat niet echt indruk maakt. De boxscènes zijn de moeite waard en zijn erg goed gefilmd en gemonteerd. Uiteindelijk komt de film een beetje verwarrend over als eindresultaat. Als standalone film zou deze best erg goed kunnen zijn, maar door de connectie met de Rocky-saga verwacht je als kijker wel meer. De meeste fans hebben alle Rocky-films wel gezien en welicht Creed ook wel. Dit vervolg is zeker een redelijke opvolger en alleen voor de bekende karakters best het bekijken waard.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Drama, Sport
Regio: A, B, C
Jaar: 2018
Speelduur: 129 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160
Beeldverhouding: 2.40:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Atmos - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Pools
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Video Benelux
EAN: 5051888246597

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Fathers and Sons
 • Casting Viktor Drago
 • The Woman of Creed II
 • Rocky's Legacy

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Creed II is in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1 op een UHD-disc gezet. De film is digitaal gefilmd en heeft uiteindelijk een output gekregen met een resolutie van 2.88K. Deze is vervolgens geupscaled naar 4K voor release op UHD met Dolby Vision en HDR10 als beeldverbeteraar. De film is bekeken met Dolby Vision. Creed II heeft een nogal donker karakter met weinig scènes bij daglicht met felle kleuren en zonnig weer. Alle karakters kleden zich nogal grauw en donker. Ook de scènes in de boksarena spelen zich af in donkere ruimtes met kunstlicht. De 4K-transfer weet dit prima weer te geven. Dolby Vison geeft een extra dimensie voornamelijk aan contrast en schaduwscènes. De verhoogde resolutie vertaalt zich voornamelijk in meer scherpte en meer details, vooral van de lichamen van boxers en gezichtsuitdrukkingen. De transfer is over het algemeen sterk te noemen, maar door het beeldkarakter van de film minder opzienbarend dan men gewend is van films op UHD.
De bijleverde Blu-ray Disc beschikt ook over een prima beeldkwaliteit, alhoewel wat softer dan de UHD. Op zichzelf zeker een prima transfer.

Geluidskwaliteit

Creed II heeft naast een DTS-HD Master Audio 5.1-track (waar de film standaard mee opstart) ook een Dolby TrueHD 7.1-audiotrack met Dolby Atmos-extensie. De film is met laatstgenoemde track bekeken. Het bieden van twee lossless tracks is best een opzienbarende keuze, want andere uitgaven van andere films krijgen weer een Atmos-track met daaronder slechts een lossy Dolby Digital-track in plaats van een lossless. De keuzes van Warner blijven ondoorgrondelijk. De Atmos-track is wel weer een feest voor het oor. Als kijker waan je je in de boksarena met van alle kanten geluid en wordt echt een ultieme sfeer neer gezet. Dynamisch bereik van de track is werkelijk fantastisch. Bij rustigere scènes is de track erg subtiel maar wordt nergens stil. Dialogen komen netjes en duidelijk uit de centerspeaker en ook de subwoofer doet erg goed mee. Een geweldige audiotrack die eigenlijk geen minpunten kent en echt de film naar een hoger plan tilt.
Ook de bijgeleverde Blu-ray Disc beschikt over beide lossless audiotracks, dus ook de Atmos-track.

Extra's

De UHD-uitgave van Creed II krijgt de volgende selectie mee aan extra's die allemaal op de bijgeleverde Blu-ray Disc staan.

Deleted Scenes (10 min)
Verschillende verwijderde scènes die best het bekijken waard zijn. Echter omdat de film zelf al best lang duurt is het begrijpelijk waarom ze geknipt zijn.

Fathers and Sons (7 min)
Cast en crew vertellen over de verschillende connecties van de karakters in de film.

Casting Viktor Drago (6 min)
De featurette gaat over het casten van deze belangijke rol.

The Woman of Creed II (6 min)
Hier wordt meer verteld over de vrouwen achter de boksers.

Rocky's Legacy (15 min)
Dolph Lundgren geeft in vogelvlucht een beeld van de Rocky-saga en de invloeden ervan. Niets nieuws, maar leuk om een keer te zien.

Conclusie

Adonis Creed komt voor zijn ultieme tegenstander: de zoon van de vader die zijn eigen vader heeft vermoord. Adonis wil ultieme wraak, maar trainer en coach Rocky Balboa denkt hier anders over. Wat is nu de beste keuze? Het gevecht aangaan en eerherstel? Of toch je eigen weg te kiezen en niet van je vader, met zijn noodlot dat om de hoek loert. Creed II vertelt een bekend verhaal en heeft een bekend stramien. Michael B. Jordan draagt de film met de andere bekende karakters meer op de achtergrond. De regisseur is nog wat jong en onervaren, en dat merk je aan de beperkte diepgang in het script. De boksscènes zijn uiteindelijk wel het bekijken waard. Als standalone film is de film prima, maar als Rocky-film verwacht je wel wat meer. De UHD-uitgave heeft een prima, hetzij niet opzienbarende 4K-transfer, maar zeker met een uitmuntende audiotrack. Met een kleine maar best interessante selectie aan extra's is dit best een redelijk goede uitgave geworden, zeker voor de fans van de Rocky-saga.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Dolby Atmos Dolby Digital Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots