Boys, The

Recensent:
Ludo Keeris
02-08-2019

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Boys, The (Streaming)
Samenvatting

Superhelden zijn heel gewoon geworden in Amerika. Ze zijn overal te vinden en helpen de wereld tegen het kwade. De zeven beste superhelden met de meest bijzondere superkrachten zijn bijeengebracht in The Seven. Ze zijn razend populair bij het volk. De rechten zijn in handen van mediabedrijf Vought, dat achter de schermen veel geld verdient aan merchandise, portretrechten en smoezelige contractdeals met corrupte burgemeesters. Iemand die niet zo veel op heeft me de superhelden is de suffige elektronicaverkoper Hughie (Jack Quaid). Als zijn vriendin dan letterlijk uiteen wordt gereten door superheld A-Train (Jessie T. Usher) heeft hij het helemaal gehad met hen. Maar hij heeft het lef niet om er werk van te maken. Totdat hij benaderd wordt door FBI-agent Billy Butcher (Karl Urban), die al tijden de corruptie binnen de superheldengroep aan de kaak wil stellen. Maar hoe krijg je zo’n enorm mediaconcern op de knieën? Hughie heeft helemaal geen zin om daaraan mee te werken.

Commentaar

Superhelden zijn big business in Amerika. Elke stad heeft wel z’n eigen superheld. Of meerdere. Ze zijn populair bij de bevolking, de reclame- en merchandise opbrengsten zijn enorm en de aandelen in het bedrijf dat de eigendomsrechten heeft staan zeer hoog. Maar achter de schermen blijken onze helden het niet altijd even nauw te nemen met hun meest bijzondere taak: om de mensheid te redden van alle kwaad in de wereld. De Amazon Original-serie The Boys heeft een andere kijk op het superheldengenre dan we van de (Marvel-)films gewend zijn. Geen knappe Thor, vriendelijke Spider-Man of onbaatzuchtige Wonder Woman. In The Boys zijn het de dodende A-Train, oversekste The Deep en de sneaky Translucent die de dienst uitmaken. En zolang het bedrijf achter de superhelden winst maakt is alles geoorloofd. Want zo gaat het er in het echte leven ook aan toe, dus waarom niet in The Boys?
In deze serie, gebaseerd op de gelijknamige comics, zijn het de anti-helden die de meeste sympathie bij de kijker op weten te brengen. Om in dit geval specifiek te zijn betreft het Hughie Campbell, een suffige verkoper in een elektronicazaak, wiens vriendin letterlijk uiteen wordt gereten door de superheld A-Train. Met behulp van een FBI-inspecteur probeert Hughie gerechtigheid te krijgen voor het ontstane leed, maar tegen zo’n groot mediabedrijf is het lastig vechten. Een klassiek voorbeeld van David tegen Goliath, waarbij David gelukkig wat hulp krijgt.
Net als de originele comics van Garth Ennis uit 2005 zit de The Boys vol satire, met kwinkslagen naar de bekende superhelden. De comics zijn soms heel expliciet, waar de serie iets gematigder is. Maar toch is het niet geschikt voor tere zieltjes. Men neemt geen blad voor de mond, de seksistische opmerkingen zijn niet van de lucht en het geweld wordt wel heel expliciet in beeld gebracht, vaak in slow motion. De nodige droge humor relativeert gelukkig alles weer een beetje. Al met al is dit een verfrissende kijk op het superheldengenre. Voor de fans is het net weer even anders en voor diegene die normaal niet zo van superheldenfilms houdt moet The Boys toch eens een kans geven. Het is namelijk toch net allemaal even anders dan we gewend zijn.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur, Komedie, TV
Jaar: 2019
Speelduur: 480 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Superhelden zijn hot in Amerika. Elke stad heeft zo z’n eigen superhelden. De meest krachtige zijn verzameld in The Seven. Ze zijn enorm populair, maar achter de schermen blijken ze toch vooral een egoïstisch en arrogant karakter te hebben. De suffe elektronicaverkoper Hughie voelt zicht gepiepeld als zijn vriendin voor zijn ogen uiteen wordt gereten door een van die superhelden. Hij wil gerechtigheid, maar dat is tegen zo’n enorm mediabedrijf zo goed als onmogelijk. The Boys is een Amazon Original naar de comics uit 2005 van Garth Ennis. Grof, gewelddadig en humorvol zijn de voornaamste kenmerken van de serie, die een andere kijk geeft op het superheldengenre waarmee we de laatste jaren zijn omgeven. The Boys is origineel en naast de superhelden-fans ook zeker geschikt voor diegene die niet zo weg is van de standaard superheldenfilm.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Amazon Prime Video.

Lees meer

Laatste reacties

rogue  |  14-08-2019

Zeer geslaagde serie, die tevens heel geloofwaardig is. Eigenlijk heel logisch als je er over nadenkt, wie zei ook al weer met grote kracht komt grote verantwoo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Seks
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.