Frozen II

Recensent:
Rogier Burghout
26-11-2019

Totaalbeoordeling:

7.8
Bioscoop

Frozen II (Bioscoop)
Samenvatting

In het koninkrijk Arendelle is de rust wedergekeerd. Ook de ijstijd is voorbij en er hangt een fijn warm herftzonnetje. Elsa (Idina Menzel) is weer teruggekeerd en brengt haar dagen als koningin door. Anna (Kristen Bell) heeft nog steeds verkering met Kristoff (Jonathan Groff) en samen met Olaf (Josh Gad) en Sven het rendier hebben ze de grootste lol. Dan begint Elsa een stem te horen, een zang die haar lijkt te roepen. Ze is de enige die dit hoort en doet alsof het niks is. Dan begint ze het echter steeds vaker te horen, totdat ze 's nachts besluit de stem te volgen. Ze komt erachter dat de stem komt uit het Betoverde Bos. Dit kent ze van vroeger van een verhaal van haar vader. Haar vader vertelde Anna en Elsa voor het slapen gaan over het bos en over de vier elementen die toegang geven tot het bos: water, vuur, aarde en wind. Dan wordt Arendelle aangevallen door de elementen en slaat de bevolking op de vlucht. Elsa besluit naar het bos te gaan om op ondezoek uit te gaan. Anna gaat ook mee om haar te helpen, samen met Kristoff, Sven en Olaf. Elsa wil nu eens eindelijk weten wat haar rol in dit geheel is en wat haar plek is in de wereld. En ook wil ze nu eindelijk eens weten wat de oorsprong van haar krachten zijn, en die kan wel eens dichter bij huis liggen dan ze dacht. Intussen wil Kristoff Anna ten huwelijk vragen maar telkens wordt hij gestoord of kan hij zijn verhaal niet afmaken. Tijdens deze ontdekkingreis in het Betoverde Bos komen ze vele verrassingen tegen, goede en kwade, en worden ze geconfronteerd met verhalen uit het verleden die wel eens grote invloed kunnen hebben op het heden. En wat is er nu precies met hun ouders gebeurd? Hebben ze nu echt schipbreuk geleden? Om achter deze antwoorden te komen hebben Anna en Elsa elkaar meer nodig hebben dan ze ooit hadden gedacht.

Commentaar

Het kon natuurlijk ook niet anders: een vervolg op de immense megahit Frozen uit 2013. Er is flink de tijd voor genomen want de makers wilden er uiteraard voor zorgen dat ze weer een megahit in handen hebben, niet in de laatste plaats om alle verkoopopbrengsten van merchandise veilig te kunnen stellen. Nu is de vraag, is ze dat ook gelukt? Nou ja, op zich wel. Ten eerste is de animatie verbluffend mooi. Omdat het nu ook herfst kan zijn in Arendelle zie je de mooiste herftkleuren naar voren komen. Ook de effecten in het Magische Bos zijn prachtig, zoals het vuur dat het kleine beestje Bruni afgeeft, en daarnaast natuurlijk alle ijseffecten. Ook is het feit dat je iedereen al kent erg fijn want na de introductie in deel 1 kun je als maker nu verdergaan met de karakteruitwerking. Maar, dan moet je dat wel doen natuurlijk. Want Anna en Elsa maken wel een karakterontwikkeling mee, maar Kristoff blijft een beetje achter. Hij loopt er een beetje bij als vijfde wiel aan de wagen en het enige wat hij te doen heeft is te zorgen voor een goed huwelijksaanzoek. Beetje mager. Daarnaast is de opzet van het verhaal van het Magische Bos erg intrigerend en vooral de connectie met de ouders van Anna en Elsa wekt veel verwachtingen. Daarnaast komen er ook nog vele verrassingen in de film die ook een ontknoping nodig hebben. Maar beide verhaalelementen worden een beetje afgeraffeld. Van een echte anticlimax kan je niet spreken, maar het voelt wel een beetje stuntelig aan. Verder is de rol van Olaf wel heel leuk gedaan en krijgt hij een prominente rol in het verhaal wat ook erg aandoenlijk is. Met de emotie is het verder wel in orde want alle gevoelige momenten werken erg goed. Frozen II zal ook wel een hit worden gezien alle positieve punten en dat is eigenlijk ook wel terecht. Want ondanks de mindere punten is het een film die de moed erin houdt en wederom sprookjesachtig op het scherm vertoond wordt. En dat alleen al verdient alle lof.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Jaar: 2019
Speelduur: 103 min
Uitgever: Walt Disney Pictures

Conclusie

Anna en Elsa zijn als zusjes weer herenigd en leven hun leven plezierig in het koninkrijk Arendelle. Anna is nog steeds gelukkig met Kristoff en hij vindt het tijd voor een huwelijksaanzoek. Veel tijd om dat te doen heeft hij niet, want er loert een nieuw gevaar op de loer wat het vijftal. Ja, Olaf en Sven zijn uiteraard ook weer van de partij. Tezamen gaan ze op onderzoek uit om het mysterie van het Magische Bos te ontfutselen en wat de familie van Anna en Elsa hiermee te maken heeft. Frozen II heeft lang op zich laten wachten en maakt de verwachtingen best goed waar. De animatie is prachtig en er wordt een mooie sprookjesachtige sfeer neergezet met vele emotionele momenten die zeker zullen scoren bij het publiek. Verhaaltechnisch is het af en toe wat wankel en stuntelig en vooral de rol van Kristoff is erg mager uitgewerkt. Desalniettemin is Frozen II zeker wel een aanrader, zeker om alvast in de kerstsfeer te komen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.