Spike en de Magische Steen

Recensent:
Rogier Burghout
25-02-2020

Totaalbeoordeling:

8
Bioscoop

Spike en de Magische Steen (Bioscoop)
Samenvatting

Al een tijdje stroomt er geen water meer door het bos. De rivierbedding is leeg en al het laatste water wordt gehamsterd. Er wordt echter gefluisterd over een magsiche watersteen die overal water laat verschijnen waar het wordt neergelegd. Echter, deze steen is gestolen door berenkoning Bantur de Schuldige en niemand durft op hem af te stappen en de steen terug te vragen. Spike (stem van Vajèn van den Bosch) is een dappere, maar eigewijze egel die deze steen wel even gaat halen. Tsjum (stem van Dorian Bindels) is een eenkhoorntje die voor niets en niemand bang is gaan samen op pad om de steen te halen. Spike denkt dat hij het alleen wel afkan maar ziet al snel in dat hij de hulp van Tsjum nodig heeft. Want die heeft zo zijn eigen truukjes om een listige lynx en een sluwe wolvenfamilie om de tuin te leiden. Hun speurtocht leidt ze naar de berenkoning, maar zijn ze slim genoeg om hem te verschalken? Ze komen er achter dat ze samen meer kunnen dan alleen en hebben elkaar meer nodig dan ooit om de watersteen te veroveren.

Commentaar

Spike en de Magische Steen is een van oorsprong Duitse animatiefilm. Het is een knap geanimeerde film met realistische ontwerpen van de verschillende dieren. Ook de bossen, struiken en andere natuurverschijnselen zijn knap gemaakt. Alleen het water oogt niet zo realistisch. Maar is dat belangrijk? Niet voor de doelgroep, want dat zijn de jeugdige kijkers onder ons. De film bevat thema's als vriendschap, samenwerken, koppigheid en dat iedereen verschillend is maar toch gelijk. De egeltje Spike en het eekhoorntje Tsjum zijn de hoofdpersonen en zijn best leuk en schattig. Het verhaal lijkt erg op dat van Ice Age (en de vervolgen) maar dat mag de pret niet drukken. Spike en de Magische Steen is een leuke kinderfilm en ook als ouder kan je er prima naast zitten voor zo'n anderhalf uur vermaak.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie, Familie, Jeugd
Jaar: 2020
Speelduur: 82 min
Uitgever: Independent Films

Conclusie

Help! Er is geen water meer en de berenkoning Bantur de Schuldige heeft de magische watersteen! Spike en Tjsum gaan deze steen wel even bij de boze berenkoning ophalen. Maar dat lukt ze alleen als ze samenwerken! Spike en de Magische Steen is een leuke kinderfilm die niet heel opzienbarend of onderscheidend is maar wel voor anderhalf uur vermaak zorgt. En ook voor de ouders is dit een meer dan prima familiefilm voor een regenachtige zondag.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.