2 Fast 2 Furious

Recensent:
Rogier Burghout
20-05-2020

Totaalbeoordeling:

6.5
UHD

2 Fast 2 Furious (UHD)
Samenvatting

Ex-agent Brian O'Conner (Paul Walker) moet zelf op de vlucht voor de politie nadat hij een verdachte opzettelijk heeft laten gaan. Hij houdt zich schuil in het wereldje van de illegale straatraces waar hij zijn geldt weet ter verdienen met het winnen van races. Hij wordt echter opgepakt na een race en wordt gedwongen om undercover voor de FBI te werken, anders wacht hem de gevangenis. Door deze speling van het lot wordt Brian weer partners met een oude vriend van hem, Roman Pierce (Tyrese Gibson) die in ruil voor het undercoverwerk wordt verlost van zijn elektronische huisarrest. De twee gaan dus tegen wil en dank aan de slag om zo van hun strafblad af te komen. Dat verandert echter al snel als ze hun bedrijfsauto's te zien krijgen. Brian krijgt de beschikking over een Lancer EVO VII terwijl Roman een Mitsubishi Eclipse Spyder mag rijden. Deze auto's hebben ze nodig omdat een grote drugdealer in Miami, Verone, op zoek is naar chauffeurs die transporten voor hem kunnen verzorgen. Al snel krijgen ze de baan en is aan hen de taak om samen met de mooie Monica Fuentes (Eva Mendes) te zorgen dat Verone gepakt kan worden.

Commentaar

2 Fast 2 Furious is het vervolg op de zeer succesvolle actiefilm The Fast And The Furious. Hoofdrolspeler Paul Walker keerde terug voor de tweede film, Vin Diesel bedankte waardoor er een script werd geschreven waarin zijn personage niet meer voorkwam. 2 Fast 2 Furious gaat weliswaar verder waar het eerste deel stopte, maar het verhaal en ook de toon van de film is heel anders. Dit komt niet in de laatste plaats doordat het tweede deel werd geregisseerd door (de helaas intussen overleden) John Singleton, die eerder onder andere tekende voor de regie van Boys in the Hood. Ook zien we in deze film de introductie van het personage Roman Pearce (Tyrese Gibson) die in latere vervolgen weer terugkeert om zo de connectie tussen alle films te behouden. In deze tweede film draait het veel minder om de auto's dan in de eerste film, zo ontbreken de karakteristieke quarter-mile races in deze film en draait het geheel wat meer om het verhaal dan om de auto's. Dat verhaal is overigens redelijk, maar niet meer dan dat. In een film in dit genre kunnen we uiteraard rekenen om flinke plotgaten en grote onwaarschijnlijkheden. Als we die op de koop toenemen is 2 Fast 2 Furious best een leuke film met mooie mensen, mooie auto's en veel actie. Een popcornfilm pur-sang.

2 fast 2 Furious is eerder op DVD uitgebracht en daar hebben we hier een recensie van. Later werd de film op Blu-ray disc uitgebracht. Recent is er een UHD+BD-uitgave gekomen met de bestaande Blu-ray Disc en een nieuwe UHD. De BD is hetzelfde als de eerste uitgave, de UHD heeft een nieuwe 4K-transfer en een geupgrade audiotrack gekregen. Deze uitgave wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2003
Speelduur: 103 min
Verpakking: UHD Duo Keepcase
Resolutie: 3840 x 2160P
Beeldverhouding: 2.35:1 Ultra UHD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS:X - Engels
 • DTS 5.1 - Duits
 • DTS 5.1 - Frans
 • DTS 5.1 - Italiaans
 • DTS 5.1 - Spaans
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083155599

Extra's

 • Fast Females
 • Hollywood Impact
 • Prelude to 2 Fast 2 Furious
 • Deleted Scenes
 • Outtakes
 • Inside 2 Fast 2 Furious
 • Actor Driving School: Tyrese, Paul and Devon
 • Tricking Out a Hot Import Car
 • Supercharged Stunts
 • Making Music with Ludacris
 • Actor Spotlights: Tyrese, Paul and Devon
 • Car Spotlights: The Spyder, The Evo VII, The S2000
 • Furious Afterburners
 • Feature Commentary with Director John Singleton

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Blu-ray Disc
2 Fast 2 Furious krijgt op Blu-ray Disc een 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1 en ook deze transfer straalt van het scherm af. Kleuren zijn helder en duidelijk en overdag zie je de zon letterljk starlen op je scherm alsof je zelf in Miami zat. Huidtonen komen natuurlijk over en ook contrast en zwartniveau is zeer netjes gedaan. Een prima transfer.

UHD
2 Fast 2 Furious krijgt op UHD een geweldige 2160p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat en met HDR10- en Dolby Vison-beeldverbetering. Het beeld is nu nog scherper, strakker en helderder. Kleuren zijn nu nog feller en spatten van het scherm af. Dolby Vision laat nog meer detail zien, ook in de nachtelijke scènes. Een geweldige transfer.

N.B. screenshots zijn van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Blu-ray Disc
2 Fast 2 Furious krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-track mee die heel erg goed klinkt. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte en de rest van het geluid komt over de overige kanalen. De bas dreunt goed door je subwoofer. Een prima audiotrack.

UHD
2 Fast 2 Furious krijgt op UHD een DTS-HD Master Audio 7.1-track met een DTS:X-extensie erbij. Die klinkt nog bombastischer dan de reguliere 5.1-track. De track is veel dynamischer en heeft een betere spreiding over de kanalen. Ook uit de hoogte klinken nu wat geluidseffecten die bijdragen aan een vol geluidsbeeld. Een geweldige track.

Extra's

Ook 2 Fast 2 Furious heeft vele extra's meegekregen die allemaal op de bijgeleverde Blu-ray Disc staan. Alle extra's zijn voornamelijk in SD-beeldkwaliteit en Nederlands ondertiteld.

Fast Females (8 min)
Een featurette over de snelle vrouwen uit het eerste en tweede deel van de franchise.

Hollywood Impact (13 min)
Hier zie je meer achtergrondinformatie over de rol van auto's in Hollywood-films.

Prelude to 2 Fast 2 Furious (6 min)
Dit is dezelfde extra als op deel 1 en geeft het verhaal van wat er met Brian is gebeurd in de tijd tussen deel 1 en het vervolg.

Deleted Scenes (6 min)
Wat verwijderde scènes.

Outtakes (3 min)
Wat korte outtakes uit de film.

Inside 2 Fast 2 Furious (10 min)
Een standaard making-of featurette waarin iedereen vertelt hoe leuk ze de productie hebben gevonden.

Actor Driving School: Tyrese, Paul and Devon (7 min)
Hier zie je hoe de acteurs hebben leren rijden zodat ze aardig wat rijstunts zelf hebben kunnen uitvoeren.

Tricking Out a Hot Import Car (3 min)
Een kortere versie dan de extra op het eerste deel. Hier zie je at tips en tricks hoe je je auto kan aanpassen.

Supercharged Stunts (6 min)
Meer achtergrondinformatie over de stunts.

Making Music with Ludacris (5 min)
Meer informatie over de gebruikte muziek in de film.

Actor Spotlights: Tyrese, Paul and Devon (7 min)
Meer achtergrondinformatie over de acteurs in de film.

Car Spotlights: The Spyder, The Evo VII, The S2000 (9 min)
Een featurette over de voornmaaste gebruikte auto's in de film.

Furious Afterburners (3 min)
Nog een paar korte verwijderde scènes uit de film.

Feature Commentary with Director John Singleton
Wijlen regisseur John Singleton vertelt honderduit over zijn ideeën over dit vervolg en het maken ervan.

Conclusie

In dit tweede deel van de Fast and The Furious-franchise moet agent Brian O'Connor op de vlucht van de politie. Die achterhaalt hem al snel en hij moet weer een undercover-operatie uitvoeren. Brian kan niet meer aankloppen bij Dom en dus gaat hij op zoek naar een oude jeugdvriend, Roman Pearce (Tyrese Gibson). Die kan Brian wel schieten want die heeft ervoor gezorgd dat hij in de bak terecht is gekomen. Brian moet hem overtuigen om samen met hem te infiltreren in een bende drugssmokkelaars in Miami die op zoek is naar een stel nieuwe koeriers. 2 Fast 2 Furious is het tweede deel uit de franchise en Vin Diesel besloot om niet mee te doen. In de plaats ervan is Tyrese Gibson gecast en dat is een goede zet geweest, want de chemie tussen hem en Paul Walker is aanstekelijk. Het verhaal stelt wederom niet zoveel voor maar dat mag de pret niet drukken. Er komen genoeg mooie auto's, mooie mensen en snelle actie voorbij om een leuke film te garanderen. De UHD+BD-uitgave is ook een aanrader met geweldig beeld en geluid op de UHD en alle extra's op de Blu-ray Disc. een aanrader. 

Laatste reacties

rogue  |  25-05-2020

Ik zie niet hoe het cijfer 8 die je voor de film geeft, te rijmen valt met de tekst "Dat verhaal is overigens redelijk, maar niet meer dan dat. In een film in ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld DTS HD Master Audio DTS:X
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:9
5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots