Ready or Not

Recensent:
Rogier Burghout
10-03-2020

Totaalbeoordeling:

6.5
Blu-ray

Ready or Not (Blu-ray)
Samenvatting

Het moest de mooiste dag van haar leven worden. De jonge Grace (Samara Weaving) staat op het punt met haar geliefde, Alex Le Domas (Mark O'Brien), in het huwelijksbootje te stappen. De acceptatie binnen de even excentrieke als rijke familie verloopt echter volledig anders dan verwacht. Volgens de traditie moet het nieuwste familielid tijdens haar huwelijksnacht een proef doorstaan. En voordat ze het weet, is Grace onderdeel van een verradelijk spelletje verstoppertje op leven en dood. Nietsontziend en met alle mogelijke wapens wordt er jacht op haar gemaakt. De kersverse echtgenote is echter geenszins van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden...

Commentaar

Ready or Not is een horrorfilm die van de kijker nogal wat verwacht, namelijk dat je alle logica laat liggen en jezelf volledig overgeeft aan het verhaal. Het gaat erom of je een deal wilt maken met de duivel en wat er kan gebeuren als je dit niet doet. Ready or Not heeft een interessant uitgangspunt, maar het verloop van de film is niet helemaal logisch. De motieven van het duivel-karakter worden niet helemaal toegelicht. Verder wordt de familiare traditie ook niet helemaal verder uitgelegd. De gore-scènes zullen fans van horrorfilms zeker wel bekoren, maar op het gebied van een goed verhaal weet deze film niet veel te brengen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Horror, Komedie, Mysterie
Regio: B
Jaar: 2019
Speelduur: 95 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Italiaans
  • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
EAN: 8712626065326

Extra's

  • Let the Games Begin: The Making of Ready or Not
  • Bloopers
  • Audiocommentaar door Radio Sielnce en Samara Weaving
  • Galerij
  • Red Band Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Ready or Not wordt in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc gezet. De transfer is op zich pirma met een goede scherpte en een net contrast. Donkere scènes, en dat zijn er nogal wat, bevatten genoeg schaduwdetail en een goede zwartwaarde. Deze transfer is niet opzienbarend, maar gewoon degelijk.

Geluidskwaliteit

Ready or Not krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse taal. De track kent een voldoende spreiding en dynamiek, en vooral de gore-scènes kennen veel schrik-reacties. Dialogen zijn netjes verstaanbaar. Een prima audiotrack.

Extra's

Ready or Not kent een aardige selectie aan extra's. Alles is in 1080p HD en Nederlands ondertiteld.

Let the Games Begin: The Making of Ready or Not (42 min)
Een leuke making-of over het maken van de film.

Bloopers (4 min)
Allerlei grappen op de set.

Audiocommentaar door Radio Silence en Samara Weaving
Radio Silence is het trio van makers bestaande uit de twee regisseurs Tyler Gillett and Matt Bettinelli-Olpin en uitvoerend producent Chad Villella. Tezamen met hoofdrolspeelster Samara Weaving vertellen ze meer over het maken van de film.

Galerij (2 min)
Een fotogalerij met stills uit de film.

Red Band Trailer (2 min)
De bioscooptrailer die niet voor alle leeftijden geschikt is.

Conclusie

Grace (Samara Weaving) stapt in het huwelijksbootje maar moet tijdens haar huwelijksnacht een wel heel gruwelijk spelletje doen. Ready or Not is een aardige horrorfilm die vooral de doelgroep zal aanspreken met aardige gore-scènes maar ook veel plotgaten en onlogica. De Blu-ray Disc van Ready or Not bevat prima beeld en geluid en een aardig pakket aan extra's. Voor de fans.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots