Get Over It

Recensent:
Alexander de Mol
04-07-2002

Totaalbeoordeling:

4.1
DVD

Get Over It (DVD)
Samenvatting

Berke Landers zit in zijn laatste jaar van high-school en heeft het perfect voor elkaar!
Hij heeft verkering met het perfecte meisje, zijn jeugdvriendin Allison.
Zij lijken het perfecte stel, het ideale high-schoolpaar. Voor Berke is alles rozengeur en maneschijn, een romance als Romeo & Julia, maar voor Allison is het gewoon…… uit!
Allison krijgt een nieuw vriendje, Striker. Berke is totaal van de kaart.
Een gebroken hart lijm je niet zomaar. Is er dan nog een sprankje hoop, om Berke van zijn obsessie van Allison af te helpen? De redding komt uit een onverwachte hoek. Het zusje van Berke’s beste vriend blijkt de enige te zijn die hem er overheen kan helpen.

Commentaar

In de enorme stortvloed aan ‘teenmovies’ van de laatste tijd is ‘Get Over It’ de volgende film die mikt op het jeugdige publiek. Ook bij deze film kunnen, zoals het bij dit genre betaamt, de grijze hersencellen gerust in ‘sleep mode’ gezet worden.
Neem een vleugje ‘Legally Blonde’ en lardeer dit met de typische Farrelly Brothers humor uit ‘..something about Mary’ en je hebt een beetje een idee van wat de aanpak is van ‘Get Over it’. Origineel is het allemaal niet, maar vermakelijk (mits het genre je aanspreekt) is het dan gelukkig weer wel.
Kirsten Dunst (o.a. ‘Bring It On’ en ‘Spider-Man’) speelt de rol van de charmante en behulpzame Kelly Woods, het jonge zusje van de beste vriend van Berke Landers.
Berke, gespeeld door Ben Foster, wordt op een bijzondere manier over zijn liefdesverdriet geholpen door Kelly.
Een bijzondere rol is overigens weggelegd voor Martin Short. Short speelt de ietwat nichterige Dr. Desmond Forrest-Oates waarin hij zich, als docent dramatiek, lekker kan uitleven. Mocht je Martin Short niet kunnen velen dan is het verstandig om deze film aan je voorbij te laten gaan.
De soundtrack is één van de pluspunten van ‘Get Over It’. Elvis Costello’s ‘Alison’ komt voorbij en bij de aftiteling neemt R&B-artiest Sisqo de disco-klassieker ‘September’ van Earth Wind & Fire voor zijn rekening.

Op de cover staat overigens geheel ten onrechte de vermelding ‘16’. Bij het opstarten van de schijf wordt ons gelukkig dan ook keurig verteld dat de film geschikt is voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 83 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045202910

Extra's

  • 3 cross-promotrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

‘Get Over it’ wordt anamorf gepresenteerd in het originele bioscoopformaat van 2.35:1. Compressiefouten komen af en toe voor maar zijn geen storende factor en ook de hoeveelheid beeldruis is absoluut acceptabel. In een klein aantal scenes is wat lichte edge enhancement te bespeuren.
De transfer is verder verschoond gebleven van filmspots en andere ongerechtigheden en het zwartniveau is voldoende. De kleuren zijn overwegend goed, maar doen in een aantal scenes wat flets aan.

De film is verdeeld in slechts 9 tracks. De DVD is van het type DVD-5, wat betekent dat hij enkelzijdig, enkellaags is. Een laagwisseling is derhalve dus niet aan de orde. De ondertiteling (wit) is duidelijk en staat redelijk netjes geplaatst in het beeld. Iets lager nog had gemogen.

Geluidskwaliteit

Ten aanzien van het geluid zijn we wat minder positief.
De nadruk van de soundtrack ligt grotendeels op de voorkanalen met hier en daar wat ondersteuning (in split-surround) vanuit de surroundspeakers bij met name de muzikale fragmenten. Het LFE-kanaal wordt daarbij netjes maar zeker niet overdadig aangestuurd. Tot zover het positieve gedeelte…..

Op diverse systemen hebben we namelijk een vreemd soort ‘galm’-effect kunnen waarnemen tijdens het afspelen van de Dolby Digital 5.1 (448kb/s) geluidstrack. De dialogen blijken namelijk niet alleen uit het centerkanaal te komen maar komen daarnaast ook uit de linker- en rechterfrontspeaker en beide surroundspeakers. Hierdoor ontstaat een bijzonder hinderlijk en onnatuurlijk geluidsbeeld.
Helaas is de geluidsmix dus behoorlijk mislukt en dit mag RCV zich toch aanrekenen. Een extra kwaliteitscontrole had dit probleem gemakkelijk kunnen voorkomen.

Extra's

Voor de extra’s hoef je deze DVD zeker niet in huis te halen. Een vergelijking met de regio 1 versie, die vol zit met allerlei toevoegingen, gaat dan ook volledig de mist in.
De cover maakt geen melding van extra’s, maar als we de DVD bekijken dat vinden we nog wel een drietal promotionele trailers van ‘Fear and Loathing in Las Vegas’, ‘Bring it on’ en ‘Scary Movie 2’. Een schrale troost.
Het menu is verder statisch en achtergrondmuziek is niet aanwezig. Daarnaast ontbreekt volledig de mogelijkheid om direct via het menu scenes te selecteren.

Conclusie

’Get over it’ is een film die voor liefhebbers van tienerkomedies wellicht interessant is.
De film manouvreert heen en weer tussen de luchtige humor en romantiek van films als ‘Legally Blonde’ en de wat platvloersere grappen en grollen die we kennen uit films als ‘There’s Something About Mary’. Helaas wordt het niveau van deze twee films zeker niet gehaald.
De beeldkwaliteit stemt tot tevredenheid maar het zgn. ‘galm’-probleem die we hebben ondervonden ten aanzien van het geluid stemt ons veel minder vrolijk.
Hier heeft RCV toch een behoorlijke steek laten vallen.
Voor liefhebbers van het genre is de film op zich een leuk tussendoortje, maar de karige uitvoering en de problemen met het geluid rechtvaardigen een aanschaf zeker niet.

Laatste reacties

Danielle Gerards  |  11-07-2002

Not another tiener-movie.:mad: :mad: Is het even slecht? slechter??? zijn er enige verschillen?
Lees meer >

Henk Heideveld  |  10-07-2002

Not another tiener-movie.:mad: :mad:
Lees meer >

Wesley  |  08-07-2002

Ik vond de trailer die ik op Bring It On (wanneer wordt die ge-reviewed? ;)) gezien heb niet zo leuk. En ik neem aan dat ik em eerst moet huren, voordat ik em k...
Lees meer >

patrick1975  |  06-07-2002

Kirsten Dunst, altijd leuk ;)
Lees meer >

Euphoria  |  04-07-2002

Ik vond het wel een vermakelijke film...maar kopen zou ik hem niet! ;)
Lees meer >

F. Philipsen  |  04-07-2002

c..r..a..p......, kort maar krachtig
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:3
Extra's:1
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 20
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.