De Grote Sinterklaasfilm

Recensent:
Rogier Burghout
30-10-2020

Totaalbeoordeling:

7
Bioscoop

De Grote Sinterklaasfilm (Bioscoop)
Samenvatting

Sinterklaas (Bram van der Vlugt) en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief (Chris Tates) zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?

Commentaar

De Grote Sinterklaasfilm is een charmate familiefilm omtrent het grootste kinderfeest van het jaar. Het feest heeft de laatste jaren best wat stof doen opwaaien door het uiterlijk van Piet. In deze film hebben de Pieten soms het uiterlijk van een schoorsteen-Piet. De enige die er wat viezer uitziet is Willem Wortel omdat tijdens het maken van zijn uitvindingen er nogal wat roet en stof op zijn gezicht komt. Verder is dit een zeer charmante kinderfilm met de enige échte Sinterklaas in de hoofdrol, namelijk Bram van der Vlugt. De rest van de rollen zijn ook erg leuk in elkaar gezet, o.a. Erica Tersptra als de Burgemeester, en de cameo van 's lands bekendste misdaadbestrijder aan het einde van de film doet voornamelijk de ouders lachen. De Grote Sinterklaasfilm is leuk vermaak in de bioscoop, in een tijd waarin naar de bioscoop gaan uberhaupt niet zo makkelijk is en er weinig nieuwe films draaien. De film is zeker een aanrader voor ouders van kleine kinderen die nog in Sinterklaas geloven. De film heeft een nette speelduur (ietwat meer dan een uur) waarbij de kinderen nog stil kunnen  blijven zitten. Het levert een leuke tijd op in de bioscoop en meteen een leuk uitje. Mocht je de gelegenheid hebben en naar de bioscoop mogen gezien de richtlijnen, dan is De Grote Sinterklaasfilm zeker een erg leuk familie-uitje.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Familie, Komedie
Jaar: 2020
Speelduur: 73 min
Uitgever: WW entertainment

Conclusie

Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden? De Grote Sinterklaasfilm is een charmante familiefilm met leuke acteurs in de rollen van de Pieten én natuurlijk de enige echte Sinterklaas. De Grote Sinterklaasfilm duurt lang genoeg voor een leuk bioscoopbezoek met de gehele familie. In deze tijden is dat meer dan welkom, dus als je in de gelegenheid bent en zin hebt in een paar uurtjes weg met de kinderen, gaat dat zien!

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.