Ferry

Recensent:
Rogier Burghout
17-05-2021

Totaalbeoordeling:

7.6
Streaming

Ferry (Streaming)
Samenvatting

Ferry Bouman (Frank Lammers) is de rechterhand van misdaadbaas Brink (Huub Stapel) en lost alle losse eindjes op. Dat wil zeggen dat hij schulden int, op niet een niet altijd zachtzinnige manier, en dat hij andere criminelen uit de weg ruimt als ze een probleem gaan vormen. Brink en Ferry vormen een heel goed team en ze vertrouwen elkaar blind. De band van hen is zo goed dat Brink in Ferry zelfs een soort zoon ziet. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Daar ziet hij zijn zus (Monic Hendrickx) en zwager John (Raymond Thiry) weer terug na een lange tijd ruzie en onderlinge verwijten. Ook gaat hij weer een stacaravan huren en brengt dit het leven terug dat hij ooit had afezworen. Dan ontmoet hij de charmante buurvrouw Danielle (Elise Schaap), die weet met haar onbevangen houding het pantser van Ferry een beetje te doordringen. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Commentaar

Ferry is een film geproduceerd door Netflix en fungeert als prequel op de serie Undercover. Fans van de serie waren erg gecharmeerd van het karakter Ferry Bouman en gingen na seizoen twee een beetje mopperen over het feit dat Ferry haast niet te zien was. Fans wilden meer van Ferry zien, dus besloot Netflix een film te maken geheel gewijd aan Ferry Bouman en hoe hij zich heeft opgewerkt tot misdaadbaas. De film Ferry heeft een vlot tempo en er wordt in het script niet al te veel aandacht besteed aan bijzaken. Dat is fijn, want dat geeft de film een vlot tempo, waarbij gebeurtenissen goed in elkaar overlopen. Ook de ruzie tussen Ferry en zijn zus krijgt wel wat aandacht, maar gelukkig niet al te veel, zodat het de aandacht van het hoofdverhaal afleidt. De productie ziet er verder kwalitatief hoogstaand uit. Het productieontwerp, de decors en locatie, alles klopt in de film en komt authentiek over. Ook de vertolkingen van de hoofdpesonages zijn erg goed. Frank Lammers gaat helemaal op in zijn rol en ook Elise Schaap is weer geweldig als Danielle. De chemie tussen de twee acteurs spat van het scherm en het is overduidelijk te zien dat ze veel lol hadden tijdens het maken van de film. Ferry is aan alle kanten geslaagd en laat een leuk kijkje zien in het bestaan van Ferry en wat zijn achtergrond is en hoe hij opklimt op de criminele ladder. Het leuke is er ook van dat er nog best een gat zit tusssen het einde van Ferry en het begin van seizoen 1 van Undercover. Er is dus nog zeker ruimte voor een vervolg. Nu maar duimen hierop!

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Misdaad
Jaar: 2021
Speelduur: 106 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Ferry Bouman (Frank Lammers) is de rechterhand van crimineel Brink (Huub Stapel) en lost alle vuile zaakjes op. Als de zoon van Brink na een brute overal zwaar gewond wordt achtergelaten, stuurt Brink Ferry erop uit om de daders te vinden. Dat leidt Ferry naar een camping in de streek waar hij vandaan komt. Het verschuilt zich in een stacaravan maar loopt daar al snel de charmante Danielle (Elise Schaap) tegen het lijf en er bloeit een prille liefde op. Maar Ferry moet wel de aandacht erbij houden, want de daders liggen op de loer. Ferry is een prequel op de serie Undercover en laat de achtergrond van de crimineel Ferry Bouman zien. Het is een goede film, verteld in een vlot tempo met een mooie aankleding. Ook de decors en locaties kloppen helemaal. De vertolkingen van Frank Lammers en Elise Schaap zijn degene die het hem echt doen; die chemie is weer geweldig en zeker aanwezig op het scherm. Ferry is voor de fans zeker een aanrader. Nu maar hopen op een vervolg, want qua verhaal valt er nog genoeg te vertellen tot aan de gebeurtenissen van seizoen 1.

Laatste reacties

Marcel v/d H.  |  01-06-2021

Persoonlijk vind ik een 9 wel een erg hoog cijfer voor een vermakelijk tussendoortje. Eigenlijk een soort van dubbele serieaflevering om nog wat verder te lifte...
Lees meer >

Edgar Smit  |  01-06-2021

Heerlijke film inderdaad en vooral de ruimte voor een vervolg is prettig. Acteerwerk is goed, setting is goed, maar ook de atiescenes zitten goed in elkaar.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Drugs Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.