Red Notice

Recensent:
Rogier Burghout
30-11-2021

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Red Notice (Streaming)
Samenvatting

Interpol-Agent John Hartley (Dwayne Johnson) is op jacht naar 's werelds meest gezochte kunstdief, The Bishop (genoemd naar het loperstuk uit het schaakspel) (Gal Gadot) die het derde verloren gewaande kunstei van Cleopatra wil stelen en darvoor eerst de andere twee eieren heeft gestolen. Tijdens zijn zoektocht loopt hij letterlijk de beruchte zwendelaar Nolan Booth (Ryan Reynolds) tegen het lijf die beweert de locatie te weten van het derde ei. Tegen wil en dank gaan de twee continue kibbelend samenwerken om het derde ei, (en daarmee ook The Bishop) te vinden. Maar is iedereen wel wie ze zeggen te zijn?

Commentaar

Red Notice is een speelfilm geproduceerd door Netflix en is de meest dure productie van het streaming-platform geworden. Dat kwam grotendeels door de salarissen van $20 miljoen van de drie hoofdrolspelers. De film is groots opgezet, met een verhaal dat zich afspeelt op diverse locaties over de gehele wereld, ondanks dat het merendeel gewoon in Amerika is opgenomen. Regisseur Rawson Marshall Thruber is geen onbekende met zowel actie als komedie, met de succesvolle films Skyscraper en Central Intelligence op zijn CV, waarbij hij al samenwerkte met Dwayne Johnson. Red Notice is een erg amusante actiekomedie, die je zeker niet serieus moet nemen. De drie hoofdrolspelers hebben zichtbaar lol in hun rollen en het onderlinge samenspel. Veel grappen zijn geïmproviseerd en daardoor zijn sommige reacties niet gespeeld en komen daardoor extra grappig over. De actie zit ook goed in elkaar en komt energiek over. Red Notice is een erg geslaagde actiekomedie en hopelijk komt er een deel 2!

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Jaar: 2021
Speelduur: 117 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Interpol-Agent John Hartley (Dwayne Johnson) is op jacht naar 's werelds meest gezochte kunstdief, The Bishop (Gal Gadot) genaamd, en moet daarvoor tegen wil en dank samenwerken met de beruchte zwendelaar Nolan Booth (Ryan Reynolds). Met zn tweetjes kibbelen ze continue gedurende de jacht op het ei en The Bishop. Maar zijn ze allemaal wel wie ze zeggen te zijn? Red Notice is de duurste Netflix-film tot nu toe, en komt vooral door de hoge salarissen van de hoofdrolspelers. Die hebben overduidelijk erg veel lol in hun rollen. De film zit leuk in elkaar en door de geïmproviseerde grappen zijn veel reacties van de acteurs oprecht. De actie zit ook goed in elkaar en dat maakt Red Notice een erg amusante film. Hopelijk komt er een deel 2.

Laatste reacties

edwinvb  |  30-11-2021

En het verbaast me nog meer dat er een 8,5 voor gegeven word!
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  30-11-2021

Film met een hoog budget, met hoge verwachtingen en met 3 acteurs met grote namen. En helaas was de film een teleurstelling. De dynamiek tussen acteurs mis ik. ...
Lees meer >

edwinvb  |  30-11-2021

Film met een hoog budget, met hoge verwachtingen en met 3 acteurs met grote namen. En helaas was de film een teleurstelling. De dynamiek tussen acteurs mis ik. ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.