Lansky

Recensent:
Rogier Burghout
17-12-2021

Totaalbeoordeling:

8.5
Blu-ray

Lansky (Blu-ray)
Samenvatting

David Stone (Sam Worthington), een gerenommeerde schrijver met wat tegenslag, krijgt de kans van zijn leven als hij een onverwacht telefoontje krijgt van Meyer Lansky (Harvey Keitel). Al decennia proberen de autoriteiten Lansky's vermeende negencijferige fortuin te vinden en dit is hun laatste kans om de ouder wordende gangster te vangen voor hij sterft. Met de FBI op de hielen onthult de Godfather van de georganiseerde misdaad de onvertelde waarheid over zijn leven als de beruchte baas van Murder Inc. en het National Crime Syndicate.

Commentaar

Lansky is geschreven en geregisseerd door Eytan Rockaway, een redelijke nieuwkomer en dit is zijn eerste lange speelfilm. De film vertelt de geschiedenis van een redelijk onbekende, maar grote misdaadbaas in de jaren 30. Lansky vertelt het verhaal in flashback vorm, en is verrassend genoeg erg interessant en spannend. Lansky heeft een vlot tempo, en de aanwezigheid van Harvey Keitel doet de film erg goed. Sam Worthington is ook erg goed in zijn rol maar Keitel draagt de film volledig. Zijn charisma is ongenaakbaar en elke scène die hij speelt is goud. Lansky is een erg goed misdaad drama en ziet er ook nog eens goed uit. De sets, de aankleding, alles is dik in orde en laat niet zien dat dit geen big-budget-productie is. Een aangename verrassing.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Misdaad
Regio: B
Jaar: 2021
Speelduur: 114 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083242152

Extra's

  • Making of featurette
  • Harvey Keitel featurette
  • Jim Planette featurette

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Lansky staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1 op Bluray Disc in een 1080p HD-transfer. De film is een recente productie en de BD laat dat prima zien. Scherpte, kleuren, contrast, alles is dik in orde. Schaduwdetail is in donkere scènes ook prima. Kleuren komen natuurgetrouw over en de verschillende settings worden goed weergegeven. Een prima transfer.

Geluidskwaliteit

Lansky krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse taal. Een zeer verdienstelijke audiotrack, zonder verdere poespas. Dialogen klinken helder en duidelijk, en muziek en ambiance-geluiden komen uit de surroundkanalen. Verder niks op aan te merken.

Extra's

Lansky krijgt drie korte featurettes op Blu-ray Disc. Alles is in HD en Nederlands ondertiteld.

Making of featurette (8 min)
Een korte featurette die alle aspecten in vogelvlucht bespreekt over het maken van de film.

Harvey Keitel featurette (5 min)
Hier wat meer informatie over de carrière van acteur Harvey Keitel.

Jim Planette featurette ( 5 min)
Hier wat meer informatie over de carrière van acteur Jim Planette.

Conclusie

David Stone (Sam Worthington), een gerenommeerde schrijver met wat tegenslag, krijgt de kans van zijn leven als hij een onverwacht telefoontje krijgt van Meyer Lansky (Harvey Keitel). Lansky vertelt het verhaal in flashback vorm, en is verrassend genoeg erg interessant en spannend. De film heeft een vlot tempo, en de aanwezigheid van Harvey Keitel doet de film erg goed. De Blu-ray Disc van Lansky zit prima in elkaar met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een paar extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:6
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots