Batman, The - The Complete Series

Recensent:
Rogier Burghout
28-03-2022

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Batman, The - The Complete Series (Blu-ray)
Samenvatting

Kan een jonge Batman Gotham City redden van de duisternis? In deze animatieserie zien we hoe Bruce Wayne uitgroeit tot de enige echte Caped Crusader. Hij moet de balans vinden tussen zijn publieke imago als vrijgezelle miljardair en zijn dubbelleven als de Dark Knight, terwijl hij zijn vaardigheden verbetert en zijn eigen methodes ontwikkelt om zijn strijd tegen de misdaad naar een hoger niveau te tillen. Onderweg ontmoet hij de bekendste bondgenoten van het DC Universum: Robin, Superman en Batgirl. En hij neemt het op tegen een heel leger slechteriken, zoals de Joker, Penguin, Catwoman, Riddler en Mr. Freeze – maar slechts een paar zullen de wereld van de vastberaden vigilante voorgoed veranderen. Laat je meevoeren door de complete serie van The Batman en zie hoe de jonge Bruce verandert in een legendarische superheld!

Commentaar

Er zijn in de afgelopen decennia verschillende animatieseries gemaakt rondom de bekende DC-superheld Batman. Ook zijn er diverse (TV) films gemaakt, elk met een andere invalshoek en verhaallijn. Deze animatieserie The Batman werd valk na de zeer succesvolle Batman: The Animated Series uitgebracht, in een tijd dat ook de live-action-speelfilms van Christopher Nolan werden uitgebracht. Deze serie concentreert zich meer op de vroegere jaren van Batman, en ook heeft een meer detective-achtige invalshoek (net als de live-action film The Batman die in 2022 uitkomt) en vertelt zoveel mogelijk een compleet verhaal binnen een aflevering. Dat werkt best goed en is best leuk om te bekijken. De bekende slechterikken komen uiteraard aan bod, zoals The Joker, The Penguin, Catwoman, Mr. Freeze en Poison Ivy. Ook komen uiteraard Alfred en Commissaris Gordon in de serie voor. Veel bekende acteurs lenen hun stem aan de verschillende karakters, maar de meest opvallende is Adam West, de acteur die Batman speelde in eerste live-action TV serie Batman in de jaren '70. Hier spreekt hij echter niet de stem van Batman in, maar van de burgemeester. The Batman - The Complete Series heeft de tand des tijds best goed doorstaan en is erg leuk om weer eens terug te zien.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Animatie, Avontuur
Regio: A, B, C
Jaar: 2004-2008
Speelduur: 1385 min
Verpakking: Boxset
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 2.0 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Frans
 • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888259849

Extra's

 • The Dark Dynasty Continues
 • Season 3 Unmasked
 • Joining Forces: The Batman's Legendary Team-Ups
 • Season 4 Unmasked
 • The Batman Junior Detective Challenge
 • The Batman Junior Detective Exam - Level 2
 • Building The Batman
 • Gotham PD Case Files
 • New Look, New Direction, New Knight

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Batman - The Complete Series staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.78:1 in 1080P HD op Blu-ray Disc. Voor de TV-uitzendingen werden de afleveringen gecropt tot 1.33:1 dus het is nu best een keer leuk om deze serie in het oorspronkelijke breedbeeldformaat te zien. De transfer ziet er goed uit, met strakke, felle kleuren. Contrast en scherpte is erg goed en ook het zwartniveau is goed gedaan. Een erg goede transfer.

Geluidskwaliteit

The Batman - The Complete Series krijgt op Blu-ray Dic een DTS-HD MA 2.0-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De track biedt ondanks de stereo-opzet genoeg spreiding en klinkt prima. De stemmen zijn goed te horen en alle actie- en ambiance-geluiden worden prima verdeeld over de speakers.

Extra's

The Batman - The Complete Series krijgt op Blu-ray Disc een aantal extra's mee, verdeeld over de verschillende schijfjes. Hieronder een overzicht en bespreking ervan.

Disc Eén:

The Dark Dynasty Continues (16 min)
Deze retroperspectieve featurette vertelt de oorsprong van de serie en de totstandkoming ervan.

Disc Drie:

Season 3 Unmasked (8 min)
Een overzicht van het derde seizoen.

Joining Forces: The Batman's Legendary Team-Ups (25 min)
Deze featurette vertelt meer over de team-up met de Justice League.

Disc Vier:

Season 4 Unmasked (9 min)
Een overzicht van het vierde seizoen.

The Batman Junior Detective Challenge (5 min)
Een interactieve trivia game.

The Batman Junior Detective Exam - Level 2 (5 min)
Nog een interactief spel.

Building The Batman (7 min)
Deze featurette vertelt over het maken van de speelgoed pop die in de winkels verkocht zou gaan worden.

Disc Zes:

Gotham PD Case Files (6 min)
Een overzicht van een aantal fictieve dossies van slechterikken die in de serie terugkomen.

New Look, New Direction, New Knight (6 min)
Hier vertellen een aantal crew-leden over o.a. de vernieuwde look van de serie.

Conclusie

In Batman - The Complete Series zien we hoe Bruce Wayne uitgroeit tot de enige echte Caped Crusader. Hij moet de balans vinden tussen zijn publieke imago als vrijgezelle miljardair en zijn dubbelleven als de Dark Knight, terwijl hij zijn vaardigheden verbetert en zijn eigen methodes ontwikkelt om zijn strijd tegen de misdaad naar een hoger niveau te tillen. The Batman - The Complete Series heeft de tand des tijds best goed doorstaan en is erg leuk om weer eens terug te zien, vooral in het oorspronkelijke breedbeeldformaat. Deze 6-disc Blu-ray Disc-set bevat een prima beeld- en geluidskwaliteit en een leuke selectie van extra's.

Laatste reacties

Roger B.  |  28-03-2022

Ah oké, Zo ver had ik niet gekeken.
Lees meer >

rogue  |  28-03-2022

Die is niet Nederlands ondertiteld. En die zou ik niet kopen, bij amazon is hij veel goedkoper te krijgen als je 'm wilt.
Lees meer >

Roger B.  |  28-03-2022

Jammer dat de tv serie uit de jaren 60 met Adam West hier nooit is uitgebracht. Hier zit ik niet op te wachten. Is toch uitgebracht. Staat bij bol.com https...
Lees meer >

navarone  |  28-03-2022

Jammer dat de tv serie uit de jaren 60 met Adam West hier nooit is uitgebracht. Hier zit ik niet op te wachten.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

9 Dolby Digital DTS HD Master Audio 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7.5
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots