See for me (Mira por mi)

Recensent:
Rogier Burghout
25-07-2022

Totaalbeoordeling:

5
Blu-ray

See for me (Mira por mi) (Blu-ray)
Samenvatting

Sinds de jonge Sophie (Skyler Davenport) blind is geworden staat haar ski carrière op een laag pitje. En wanneer ze de kans krijgt om tegen betaling op een afgelegen landhuis te passen grijpt ze deze dan ook met beide handen aan.

Commentaar

See for me is een Canadese thriller waarvan de originele titel in het Spaans is: Mira por mi. Een erg opvallende keuze, want Canada is half-Frans en niet half-Spaans. Ook in de film wordt half-Engels en half-Frans gesproken dus dat maakt de keuze voor de Spaanse titel nog curieuzer. Een andere opvallende, maar positieve, keuze zit in de casting: Skyler Davenport speelt de hoofdrol van de blinde Sophie, maar in het echte leven is zij ook blind. Dus ze speelt deze rol erg overtuigend. Verder valt er niet veel over deze thriller te vertellen. Het is een onderhoudende thriller, maar net zo vergetelijk. De speelduur is niet al te lang, dus verder prima voor een avondje ontspanning.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2021
Speelduur: 89 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels/Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8719372015384

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

See for me krijgt een redelijke 1080p-transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. Kleuren zijn prima maar zijn voornamelijk erg vaal en gedesatureerd, maar dat lijkt een stijlkeuze te zijn. Scherpte is prima en vooral overdag is de transfer goed. 's Avonds en 's nachts is deze transfer wel erg matig, weinig schaduwdetail en de donkere scènes lopen toch wel wat dicht.

Geluidskwaliteit

See for me krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD MA 5.1-track in de oorspronkelijke Engelse en Franse taal. Dialogen komen netjes en helder uit het centergedeelte, met de rest van de audiotrack verspreid over de surround kanalen. Er vallen wel veel stiltes en de track is verder niet heel erg dynamisch. Veder ook soms wat onevenwichtig.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van See for me.

Conclusie

Sinds de jonge Sophie (Skyler Davenport) blind is geworden staat haar ski carrière op een laag pitje. En wanneer ze de kans krijgt om tegen betaling op een afgelegen landhuis te passen grijpt ze deze dan ook met beide handen aan. See for me is een onderhoudende thriller, maar net zo vergetelijk. De speelduur is niet al te lang, dus verder prima voor een avondje ontspanning. De Blu-ray Disc is redelijk in orde met redelijke beeldkwaliteit, voldoende audio maar verder zonder extra's.

Laatste reacties

rogue  |  25-07-2022

Een andere opvallende, maar positieve, keuze zit in de casting: Skyler Davenport speelt de hoofdrol van de blinde Sophie, maar in het echte leven is zij ook b...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:5.5
Extra's:0
5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots