One Way Out

Totaalbeoordeling:

4.4
DVD

One Way Out (DVD)
Samenvatting

Harry Wolitz (James Belushi) is een ervaren moordrechercheur die al heel wat moordzaken succesvol heeft opgelost. Met zijn vroegere partner Gwen Buckley (Angela Feathterstone) heeft hij een relatie gehad, maar dat is voorbij. Harry heeft een drank en gokprobleem. Door dit gokken heeft hij een te grote schuld bij de gebroerders ‘Russell’. Deze criminele broers hebben een bar die als dekmantel dienst doet voor een illegaal casino. De broertjes Russell (Angelo Tsarouchas en Mike Tsar) hebben nog een vrouwelijke partner, Evans Farrow (Guylaine St-Onge), een bloedmooie, zeer rijke, nymfomane vrouw die met menig man naar bed gaat. Zij gebruikt John Farrow (Jason Bateman), haar echtgenoot en voormalig tennisleraar als slaafje en daarvoor haat hij haar.
Om van zijn gokschuld bij de Russell’s af te komen moet Harry John helpen zijn vrouw te vermoorden en wel zodanig dat de politie niets vind. Met tegenzin, ook om zijn partner Gwen te beschermen, neemt Harry de taak op zich. Als het zover is, loopt niet alles zoals gepland. En Gwen Buckley wordt samen met collega rechercheur Corelli (Jack Langedijk) op de zaak gezet. Na een maand onderzoek duikt opeens bewijsmateriaal op dat in de richting van Harry wijst. De gerespecteerde rechercheur moordzaken wordt opeens zelf verdacht van moord.

Commentaar

One Way Out is een dertien in een dozijn politiefilm. Een degelijk verfilmd en weinig verrassend verhaal over een zeer ervaren politieman die langzamerhand zelf in de problemen raakt. James Belushi zet hier overtuigend een ervaren, ogenschijnlijk goedmoedige oude rot in het politievak neer. Al sinds 1981 speelt Belushi in vele films de hoofdrol, waarbij zijn films met de hond, K9 en K911 wel tot de bekendere horen. Ook The Principal, waarin hij een schooldirecteur speelt die niet buigt voor de terreur van een jeugdbende is erg bekend. In meerdere films heeft Belushi een vergelijkbare rol neergezet als in One Way Out, een type rol die blijkbaar goed bij hem past. Voor zover bekend is de film niet in de bioscoop verschenen en rechtstreeks op video/DVD uitgebracht, alleen nog meer in Nederland.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 95 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Focus Film Facts
EAN: 8712806991636

Extra's

  • Bioscoop trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de beeldverhouding van 1.78:1 anamorf (niet anamorf) op deze DVD. De beeldkwaliteit is goed. Kleuren zien er goed en natuurlijk uit. Zowel de scherpte van het beeld als de detaillering zijn beide ook goed. Maar wel met de kanttekening dat voor zo’n recente film scherpte en detaillering wel iets beter konden zijn. Het contrast en het zwartniveau zijn beide prima. De film is van zeer recente datum, de filmprint is totaal vrij van ongerechtigheden. Het beeld heeft wel last van filmgrain, wat ook een negatieve invloed op de scherpte heeft. Edge enhancement, aliassing of andere ongerechtigheden zijn verder niet waargenomen.
De film is verdeeld in 12 chaptersstops. De DVD is van het type DVD-5 (enkelzijdig, enkellaags), dus er is geen laagwisseling. De ondertiteling (wit) is duidelijk met een net klein lettertype en staat mooi laag in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. De soundtrack klinkt uitstekend. Alle kanalen worden goed gebruikt voor een mooi surround geluid. Het aanwezige laag is, dankzij een goed gedoseerd gebruik van het LFE kanaal, prima in verhouding met de rest van de soundtrack. De achterkanalen worden voornamelijk gebruikt voor de ruimtelijkheid van de muziek en een enkel effectgeluidje. Het hoog klinkt goed helder en is ook prima gedetailleerd. Dialogen komen goed verstaanbaar uit de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes en voorzien van achtergrondgeluid. Als enig extra is er een:

‘Theatrical Trailer’ (1:56 minuten), in 1.78:1 letterbox beeldformaat met DD5.1 – 448 kb/s geluid.

Tevens staan nog enkele promotionele trailers van andere Focus Film Facts uitgaven op de DVD.

Conclusie

One Way Out is een vrij voorspelbaar en weinig vernieuwend dertien in een dozijn politiefilms. De film is onderhoudend, maar door zijn voorspelbaarheid een beetje saai. James Belushi speelt in deze film een goedige, ervaren politierechercheur die steeds dieper in de problemen raakt en zelf verdacht wordt van moord.
De beeldkwaliteit van deze uitgave is goed, het geluid klinkt uitstekend. Naast de film staat op de DVD alleen nog een bioscooptrailer en trailers van andere Focus Film Facts uitgaven.
Voor liefhebbers van dit soort politiefilms zeker een aanrader.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Focus Film Facts.

Lees meer

Laatste reacties

Philippe  |  23-07-2002

Heb de film nog niet gezien maar volgens mij vertoont de rol van Belushi gelijkenissen met zijn rol in Criminal Intent. En die film vond ik zeer sterk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:1
2.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.