Fantastic Beasts and Where to Find Them

Recensent:
Rogier Burghout
12-12-2022

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Blu-ray)
Samenvatting

Op zijn reis naar New York heeft Newt Scamander (Eddie Redmayne) niets dan zijn koffer bij zich. Meer heeft hij ook niet nodig. Eenmaal in New York wordt al snel duidelijk dat tovenaars en heksen in Amerika anders worden behandeld, magische dieren helemaal. Laat dat laatste nu net zijn waar Newts koffer van vol zit en waarom hij überhaupt de oceaan overgegaan is. Wanneer verschillende dieren uit zijn koffer ontsnappen, tracht Scamander ze één voor een terug te halen. Tegelijkertijd ontdekt hij een complot dat heel Amerika bedreigt.

Commentaar

Na het gigantische succes van de acht Harry Potter-films leek het slechts een kwestie van tijd voordat Warner Bros. een nieuwe film in de tovernaarswereld zou maken. Met Fantastic Beasts and Where to Find Them - net als de laatste vier Harry Potter-films geregisseerd door David Yates - is deze nieuwe film een feit. De vraag is of het hier gaat om iets wat puur bestaat om geld te genereren of dat de film op zichzelf ook het kijken waard is. Alle acteurs doen hun uiterste best wat duidelijk te zien is. Dan Fogler is de echte ster van de film, die met zijn innemende en oprechte personage elke scène steelt waarin hij zit. Eddie Redmayne zet een vrij diverse rol neer, dat bij tijd en wijlen doet denken aan Doctor Who. Katherine Waterston en Colin Firth zijn meer op de achtergrond, maar zeker de eerstgenoemde maakt in enkele scènes een grote indruk. Er zijn verschillende vrij donkere momenten waar er ook visueel niet geschuwd wordt om de horror van de situatie duidelijk over te brengen. De actie is redelijk ingetogen, maar desalniettemin spectaculair en zeker de animatie van de verschillende magische dieren maakt grote indruk. Fantastic Beasts and Where to Find Them is de eerste film in de Fantastic Beasts-franchise en is een leuk begin vol met leuke creaties en Harry Potter-achtige omgevingen en sfeer.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Avontuur, Familie, Fantasy, Komedie/Humor
Regio: A, B, C
Jaar: 2016
Speelduur: 132 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • En vele andere
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888227558

Extra's

  • Before Harry Potter: A New Era of Magic Begins!
  • Characters
  • Creatures
  • Design
  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Fantastic Beasts and Where to Find Them krijgt op Blu-ray Disc een 1080P HD transfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.40:1. De beeldkwaliteit is uitstekend. Kleuren zijn helder en natuurgetrouw en ook de vele CGI-dieren en objecten komen erg natuurgetrouw over. Contrast en schaduwdetail zijn ook erg goed en bieden genoeg detail in donkere scènes. Een geweldige transfer.

Geluidskwaliteit

Fantastic Beasts and Where to Find Them krijgt op Blu-ray Disc een Dolby Atmos-track mee met een Dolby TrueHD 7.1-track als basis. En ook deze track is van hoogstaande kwalteit. De track beidt een continue surround-beleving met veel muziek, ambiance en detail uit alle kanalen. Dialogen klinken helder en duidelijk en oiok de subwoofer ondersteunt goed in het laag. Een uitstekende track.

Extra's

Fantastic Beasts and Where to Find Them krijgt op Blu-ray Disc best een aardig pakket aan extra's mee. Alles is in 1080p HD en Nederlands ondertiteld.

Before Harry Potter: A New Era of Magic Begins! (16 min)
Een leuke featurette waarin de makes uitleggen hoe deze film na de Harry Potter-films tot stand is gekomen.

Characters (25 min)
Een vijftal featurettes waarin verschillende karakters worden toegelicht, tot kledingkeuze aan toe.

Creatures (23 min)
Idem zo voor de verschillende beesten en andere creaties in zeven featurettes.

Design (35 min)
Hier worden in zes featurettes verschillende lokaties toegelicht.

Deleted Scenes (15 min)
In totaal elf verwijderde scènes met vaak volledig afgeronde CGI dus deze scènes werden er op het laatste moment uitgehaald. Leuk om te zien.

Conclusie

Op zijn reis naar New York heeft Newt Scamander (Eddie Redmayne) niets dan zijn koffer bij zich. Meer heeft hij ook niet nodig. Eenmaal in New York wordt al snel duidelijk dat tovenaars en heksen in Amerika anders worden behandeld, magische dieren helemaal. Laat dat laatste nu net zijn waar Newts koffer van vol zit en waarom hij überhaupt de oceaan overgegaan is. Wanneer verschillende dieren uit zijn koffer ontsnappen, tracht Scamander ze één voor een terug te halen. Tegelijkertijd ontdekt hij een complot dat heel Amerika bedreigt. Fantastic Beasts and Where to Find Them is de eerste film in de Fantastic Beasts-franchise en is ene leuk begin vol met leuke creaties en Harry Potter-achtige omgevingen en sfeer. De Blu-ray Disc is dik in orde met geweldig beeld en geluid en een leuk pakket van extra's. Een prima uitgave.

Laatste reacties

Werner  |  12-12-2022

Het verhaal werd toch oorspronkelijk voorzien voor 3 delen en niet meer? Nee, 5.
Lees meer >

jurgen42u  |  12-12-2022

Zeer jammer dat dit de zoveelste franchise is die de nek is omgedraaid na deel drie. Het verhaal werd toch oorspronkelijk voorzien voor 3 delen en niet meer?
Lees meer >

Werner  |  12-12-2022

Zeer jammer dat dit de zoveelste franchise is die de nek is omgedraaid na deel drie.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

9 Angst Dolby Atmos Dolby TrueHD DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:9.5
Geluidskwaliteit:9.5
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots