Jack Ryan - Seizoen 3

Recensent:
Rogier Burghout
13-01-2023

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Jack Ryan - Seizoen 3 (Streaming)
Samenvatting

In het derde seizoen van de actie-thriller serie werkt Jack Ryan als een CIA case officer in Rome, wanneer hij wordt getipt dat het Sokol Project – een geheim plan om het Sovjet Rijk te herstellen – opnieuw wordt opgestart meer dan 50 jaar nadat werd verondersteld dat het was stilgelegd. Jack begint aan een missie om de informatie te bevestigen, maar het loopt al snel mis en hij wordt ten onrechte betrokken bij een grotere samenzwering. Jack wordt beschuldigd van verraad en er is een opsporingsbericht uitgegeven voor zijn arrestatie. Hij wordt gedwongen zijn eigen regering te ontvluchten als hij enige hoop wil hebben om de schurkenstaten te ontmaskeren voordat het te laat is. Dwars door Europa, terwijl hij wordt opgejaagd door zowel voormalige bondgenoten als nieuwe vijanden, vecht Jack tegen de klok om de aaneenschakeling van destabiliserende conflicten, die leiden tot een wereldwijde catastrofe, te stoppen.

Commentaar

De TV-serie Jack Ryan heeft in de eerste twee seizoenen prima beoordelingen gekregen van zowel pers als publiek (zie ook recensies hier en hier). Het was dus geen verassing dat er een derde seizoen uit zou gaan komen. Uiteraard werd de productie ervan vertraagd door de Covid-pandemie, maar eindelijk is het derde seizoen nu daar. De eerste twee seizoenen en ook dit derde seizoen zijn niet gebaseerd op reeds geschreven verhalen van Tom Clancy maar zijn volgens medeproducent en hoofdrolspeler John Krasinski verhalen die gebaseerd kunnen zijn op de voorpagina's van alle nieuwsbronnen. En in het geval van seizoen drie is dat wel heel erg letterlijk te nemen, want het verhaal gaat om een conflict dat aanstaande is met Rusland en die op zoek zijn naar een escalatie in Oost-Europa. En met de gaande oorlog in Oekraïne is dit wel verhaal wel heel erg dicht bij de waarheid. Seizoen drie begint bijna meteen met volle actie en er wordt maar weinig tijd besteed aan randzaken. Het persoonlijke leven van Jack, o.a. rondom zijn romance met Cathy, komt totaal niet aan bod. Jack moet meteen plangas geven door heel Europa heen, en het feit dat er ook daadwerkelijk in Oost-Europa is gefilmd draagt zeker bij aan de authenticiteit en geloofwaardigheid. Leuk detail in de casting is dat de Nederlandse acteur Derek De Lint een kleine bijrol heeft als een afvallige Russische kapitein. Seizoen 3 van Jack Ryan heeft een hoge snelheid, en als kijker moet je soms best bijbenen wie nou wie is ten opzichte van wie en welke gebeurtenis. Het is een energieke serie met weinig ruimte voor rust. Het verhaal is best goed en meespelend, maar af en toe een beetje warrig qua motieven van sommige karakters. Desalniettemin is seizoen 3 zeker geslaagd, en kan het volgende seizoen zeker niet snel genoeg komen.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Drama, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 60 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

In het derde seizoen van de actie-thriller serie werkt Jack Ryan als een CIA case officer in Rome, wanneer hij wordt getipt dat het Sokol Project – een geheim plan om het Sovjet Rijk te herstellen – opnieuw wordt opgestart meer dan 50 jaar nadat werd verondersteld dat het was stilgelegd. Jack begint aan een missie om de informatie te bevestigen, maar het loopt al snel mis en hij wordt ten onrechte betrokken bij een grotere samenzwering.  Seizoen 3 van Jack Ryan heeft een hoge snelheid, en als kijker moet je soms best bijbenen wie nou wie is ten opzichte van wie en welke gebeurtenis. Het is een energieke serie met weinig ruimte voor rust. Het verhaal is best goed en meespelend, maar af en toe een beetje warrig qua motieven van sommige karakters. Desalniettemin is seizoen 3 zeker geslaagd, en kan het volgende seizoen zeker niet snel genoeg komen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.