Watcher, The - Seizoen 1

Recensent:
Rogier Burghout
01-01-2023

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Watcher, The - Seizoen 1 (Streaming)
Samenvatting

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

Commentaar

De Netflix-serie The Watcher gaat over een rijk Amerikaans gezin dat een grote villa koopt ver weg van de drukke stad in een rustige voorstad. Maar dan komen ze erachter dat het huis meer geheimen heeft dan dat ze dachten en dat vorige bewoners werden gestalkt door een geheimzinnige vreemdeling die vreemde en bedreigende brieven stuurt en zo laat zien dat hij het gezin dagelijks begluurt en alles weet wat ze doen en laten. De onbekende brievenschrijver noemt zichzelf De Gluurder (The Watcher). Dit alleen al zijn ingrediënten voor een spannende serie, maar het is ook nog eens zo dat deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Er was namelijk een paar jaar geleden echt een gezin die een nieuw, groot huis kocht in een voorstad en die deze dreigbrieven kreeg. Voor de serie zijn er een hoop karakters en verhaallijnen bij verzonnen, maar de essentie is al spannend genoeg en zorgt voor een erg spannende serie. Naomi Watts en Bobby Canavale spelen hun rollen erg goed, maar ook Jennifer Coolidge (vooral bekend als Stifler's Mom uit de American Pie-films) en Mia Farrow spelen hun bijrollen ook erg angstaanjagend. Het eerste seizoen telt 7 afleveringen en is echt een grote aanrader. The Watcher is erg spannend opgezet en laat je als kijker achter vol met vragen die je zelf mag invullen. Wellicht komt er een tweede seizoen, maar deze eerste is al echt heel erg sterk.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Mysterie, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 60 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd. The Watcher is erg spannend opgezet en laat je als kijker achter vol met vragen die je zelf mag invullen. Wellicht komt er een tweede seizoen, maar deze eerste is al echt heel erg sterk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.