Encanto

Recensent:
Rogier Burghout
25-01-2023

Totaalbeoordeling:

7.8
Streaming

Encanto (Streaming)
Samenvatting

Encanto, van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek - een encanto genaamd. De magie van de encanto heeft elk kind van de familie gezegend met een unieke gave, uiteenlopend van spierkracht tot geneeskracht - elk kind op één na, Mirabel. Als ze ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is.

Commentaar

Encanto is alweer de 60e Disney animatie-film die in 2021 is uitgebracht. Encanto verhtelt het verhaal over Mirabel en haar familie, gesitueerd in Colombia. De film is erg kleurrijk met veel felle kleuren en mooi weer en tropische omgevingen. De film start met een introductie van de familie en het dorp door middel van liedjes, en dat werkt eigenlijk heel erg goed. Sowieso zit Encanto vol met vrolijke en aanstekelijke leidjes maar het donkere en drama wordt ook niet geschuwd. Encanto vertelt een meeslepend verhaal over familiebanden en als je het zwarte schaap bent, en hoe je daarmee om kan gaan. Encanto is niet moralistisch plus de makers hebben goedd gekeken naar de verschillende Latijns-Amerikaanse gewoontes en tradities, en hebben er geen sociaal-maatschappel;ijk verantwoord Westers moralistische boodschap in verwerkt (zoals bij bijvoorbeeld Strange World wel het geval was). Er is veel humor in te vinden en ook wat ironie en satire (bijvoorbeeld over het koffiegebruik). Encanto werkt daardoor erg verfrissend en origineel, en als kijker leef je volledig mee met de familie Madrigal en hoofdpersonage Mirabel. Je maakt de zoektocht van Mirabal mee en je kan jezelf goed in haar verplaatsen. Encanto is echt een geslaagde Disney-film die zeker ook herkijkwaarde heeft. 

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Animatie, Familie, Komedie
Jaar: 2021
Speelduur: 102 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

Encanto, van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek - een encanto genaamd. De magie van de encanto heeft elk kind van de familie gezegend met een unieke gave, uiteenlopend van spierkracht tot geneeskracht - elk kind op één na, Mirabel. Als ze ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is. Encanto is echt een geslaagde Disney-film met veel humor en emotie, en als kijker leef je volledig mee met hoofdpersonage Mirabel en haar familie. Encanto is ook een Disney-film die zeker ook herkijkwaarde heeft. 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.