Odwilz (The Thaw) - Seizoen 1

Recensent:
Rogier Burghout
21-02-2023

Totaalbeoordeling:

8.5
Streaming

Odwilz (The Thaw) - Seizoen 1 (Streaming)
Samenvatting

Als het lichaam van een jonge vrouw onder het ijs wordt aangetroffen, heeft de recherche veel vragen. Wie is het, hoe is ze gestorven en heeft ze familie die naar haar zoekt?

Commentaar

The Thaw (originele titel Odwilz) is een origineel geproduceerde titel van HBO. Het is de eerste Poolse serie die door een buitenlandse producent en tevens streaming-kanaal is gemaakt. De miniserie bestaat uit zes afleveringen van elk een uur. Wat direct opvalt is dat de makers goed hebben gekeken naar hun Scandinavische collega's, want in die series krijgen de locaties en omgevingen een prominente rol, en dat is bij The Thaw ook zo. En dat hebben ze goed gedaan, want de gefilmde lokaties laten een naargeestige en sombere sfeer zien die in het verhaal ok zit. Het verhaal is een standaard "who-dunnit" maar er zit een diepere laag onder, en dat is met name voor de hoofdpersoon Katarzyna Zawieja, gespeeld door Katarzyna Waida (waarom voor dezelfde voornaam is gekozen is wellicht voor het gemak, want in de serie wordt ze alleen met haar achternaam, aangesproken). Ze speelt haar rol erg sterk. Ze speelt een weduwe en moeder van een meisje van ongeveer 5 jaar oud, en wordt heen en weer geslingerd tussen haar falende moederschap en de jacht op de moordenaar en de verloren baby. Haar moederinstinct richt ze voornamelijk op de baby en niet op haar eigen dochter, en deze innerlijke strijd weet ze goed over te brengen op de kiijker. Het verhaal over de jacht naar de moordenaar is ook goed gedaan, want dit blijft tot de laatste aflvering spannend en onbekend. The Thaw is een sterke Poolse politieserie en met name uitermate geschikt voor fans van Scandinavische crime-drama's. Het verhaal is spannend en meespelend, en de acteerprestaties van zowel de hoofdpersoon als bijrollen zijn dik in order. Het geheel is gefilmd op "mooie" en naargeestige locaties die de sfeer en geloofwaardigheid verhogen. Zeker een aanrader.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad
Jaar: 2022
Speelduur: 60 min
Uitgever: HBO Max

Conclusie

Als het lichaam van een jonge vrouw onder het ijs wordt aangetroffen, heeft de recherche veel vragen. Wie is het, hoe is ze gestorven en heeft ze familie die naar haar zoekt?  verhaal over de jacht naar de moordenaar is ook goed gedaan, want dit blijft tot de laatste aflevering spannend en onbekend. The Thaw (originele titel Odwilz) is een sterke Poolse politieserie en met name uitermate geschikt voor fans van Scandinavische crime-drama's, want de "look and feel" van deze serie komt er erg mee overeen. Het verhaal is spannend en meespelend, en de acteerprestaties van zowel de hoofdpersoon als bijrollen zijn dik in order. Het geheel is gefilmd op "mooie" en naargeestige locaties die de sfeer en geloofwaardigheid verhogen. Zeker een aanrader.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.