Marcella - Seizoen 1-3

Recensent:
Rogier Burghout
01-06-2023

Totaalbeoordeling:

8.8
Streaming

Marcella - Seizoen 1-3 (Streaming)
Samenvatting

Ondanks huwelijksdrama, een tragisch verlies, geheugenproblemen en haar taken als moeder, weet een Londense rechercheur als geen ander hoe ze moordenaars moet pakken.

Commentaar

Marcella (uit te spreken op zijn Italiaans: "Mar-chella") is een Brits misdaad-drama, geproduceerd door de Britse zender ITV. De eerste twee seizoenen werden uitgezonden door die zender, voor de derde ging de zender een samenwerking aan met Netflix om het derde seizoen eerst uit te zenden op het streaming-kanaal, alvorens het te bekijken was op ITV. Saillant detail hierbij was dat het derde seizoen al in 2019 op Netflix te bekijken was, behalve voor de Britse kijker, die kon het pas in 2021 op ITV bekijken, en toen ook op Netflix. Marcella is een sterk misdaad-drama, dat helemaal draait om de Britse agente Marcella, gespeeld door Anna Friel. Aan het begin van de serie is ze gestopt bij de politie om voor haar kinderen te zorgen, net na een stormachtige scheiding van haar ex-man Jason (Nicholas Pinnock). De rode draad door de serie is een seriemoordenaar en de jacht op de dader. Omdat deze zaak lijkt op een eerdere zaak die Marcella heeft opgelost, schakelt de leiding van de lokale politie haar hulp weer in. De leider van het onderzoek Rav (Ray Panthaki) heeft zo zijn reserves bij haar onderzoeksmethodes, maar ziet al snel in dat Marcella briljante ingevingen heeft die leiden tot nieuwe aanwijzingen naar de dader. De serie kent een bekend stramien, maar brengt alles erg goed in beeld. Anna Friel speelt haar rol van de verstoorde, maar briljante agente die tegelijkertijd meerdere ballen omhoog moet houden met de nasleep van een scheiding en de opvoeding van twee tieners heel erg goed. Ook haar tegenspelers hebben goede vertolkingen, en krijgen gelukkig soms zelf ook wat meer aandacht. Het is wel duidelijk wie de ster van de show is, en dat leidt soms een beetje af. Voorderest is alles dik in orde: productie-ontwerp, scène-opbouw, sets, lokaties: aan alles is erg veel aandacht besteed. Het lijkt is dat opzicht ook veel op Scandinavische misdaad-drama's. Seizoen drie van Marcella is echter een heel ander verhaal. Na de seriemoordenaars van seizoen 1 en 2 gaat Marcella diep undercover bij een misdaad-familie in het Noord-Ierse Belfast, om deze zo ten onder te brengen. Het is een heel andere toonzetting en ondanks de aanwezigheid van Rav voelt dit seizoen echt heel anders aan. Het seizoen is goed geschreven en kent een goede ontknoping, maar het is aan het begin wel even wennen, want veel bekende sets, lokaties en opbouw van scènes zitten er niet meer in. Marcella is een aanrader voor wie van Britse misdaad-drama's houdt en door de Scandinavische opzet is deze ook heel interessant voor liefhebbers van dit subgenre. Een aanrader.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Jaar: 2016-2021
Speelduur: 60 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Ondanks huwelijksdrama, een tragisch verlies, geheugenproblemen en haar taken als moeder, weet een Londense rechercheur als geen ander hoe ze moordenaars moet pakken. Marcella is een aanrader voor wie van Britse misdaad-drama's houdt en door de Scandinavische opzet is deze ook heel interessant voor liefhebbers van dit subgenre. Een aanrader.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

tmvde  |  01-06-2023

Erg goeie serie en inderdaad 1 en 2 zijn de beste uit de reeks.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.