All-Star Superman

Recensent:
Rogier Burghout
26-04-2023

Totaalbeoordeling:

7
UHD

All-Star Superman (UHD)
Samenvatting

Aangewakkerd door jaloezie en een intense haat beraamt Superman aartsvijand Lex Luthor een ingenieus plan om de man van staal te doden – en met succes. Als gevolg van een overdosis zonnestraling is Superman ten dode opgeschreven. Na vruchteloze pogingen een geneesmiddel te vinden en met nog maar enkele weken te leven, bereidt Superman zich voor op zijn naderende einde door zijn dromen te vervullen, waaronder de onthulling van zijn ware identiteit aan Lois Lane.

Commentaar

Als een een superheld is wiens dood de grootste fascinatie oproept, dan is het wel die van Superman. De onverwoestbare "man van Staal", hoe kan die nu dood gaan? Nou, op vele verschillende manieren, zo zien we uit diverse verhalen die naar voren zijn gekomen. Ook in de comic, geschreven door Grant Morrison, gaat Superman dood, en deze keer komt dat door straling die hij krijgt van de zon. Het verhaal van de comic is omgezet naar een animatiefilm, één van vele die Warner heeft gemaakt in hun DC Animtated Movie-lijn. All-Star Superman stamt alweer uit 2011, en biedt de kijker een spannend verhaal. vertolkt door een goede stemmencast. Het geheel komt een beetje gek over, want je ziet Superman diverse voorbereidinge treffen op zijn niet-te-voorkomen lot. Het is een welkome afwisseling van andere Superman-verhalen en het geeft het karakter meer diepgang en emotie. Wel hebben de makers iets teveel ontwikkelingen gepropt in de film die amper 5 kwartier duurt. All-Star Superman is een mooi gemaakte DC Animated film met een redelijk goed verhaal, goede vertolkingen maar die wel soms te vol zit met teveel ontwikkelingen.

All-Star Superman stamt als film alweer uit 2011, maar krijgt dit jaar een 4K UHD-only-uitgave. Deze wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Animatie, Avontuur
Regio: A, B, C
Jaar: 2011
Speelduur: 76 min
Verpakking: UHD keepcase
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 1.78:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888264331

Extra's

  • An All-Star Adaptation
  • An All-Star Salute to the Silver Age
  • The Creative Flow: Incubating the Idea with Grant Morrison
  • Commentary
  • All-Star Superman Digital Comic
  • Superman Now

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

All-Star Superman krijgt op UHD een native 4K-transfer in de oorspronkelijke beeldverhouding van 1.78:1. De beeldkwaliteit is erg goed te noemen. Wat vooral opvalt is de schertpe en de kleuren, deze zijn uitstekend in orde. Verder geeft HDR10 een mooie kleurenschakerking en is het rood mooi fel en het zwart mooi diepzwart. Verder zijn er geen fouten of artefacten. Een erg mooie transfer.

NB: vanwege technische redenen was het niet mogelijk om van deze UHD screenshots te maken. De bijgevoegde screenshots zijn niet van deze UHD en zijn dus niet representatief voor de beeldkwaliteit van deze UHD. Deze zijn puur ter illustratie bijgevoegd.

Geluidskwaliteit

All-Star Superman krijgt een DTS HD MA 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. Deze track klinkt prima. Dialogen klinken netjes en helder uit de centerspeaker, en alle muziek, actie- en ambiancegeluiden klinken netjes door de voorste speakers en waar nodig uit de surroundkanalen. Een prima track.

Extra's

Er staat best een uitgebreid en ook zeker interessant pakket van extra's op deze UHD van All-Star Superman. Alle extra's zijn in 4K-resolutie en zijn Nederlands ondertiteld.

An All-Star Adaptation (8 min)
In deze featurette wordt meer verteld hoe de verhalen uit de All-Star comics zijn vertaald naar een script voor deze film.

An All-Star Salute to the Silver Age (7 min)
Hier wordt verteld hoe de film eer aandoet aan de Silver Age-periode van de Superman-comics.

The Creative Flow: Incubating the Idea with Grant Morrison (9 min)
In deze featurette legt schrijver Grant Morrison uit hoe het idee is ontstaan voor deze film.

Commentary
Audiocommentaar van producent Bruce Timm en schrijver Grant Morrison.

All-Star Superman Digital Comic
Een digitale comic van All-Star Superman nummer 1.

Superman Now (34 min)
In deze langere featurette leggen de makers uit hoe de Superman van toen zich verhoudt tot de Superman van deze tijd.

Conclusie

Aangewakkerd door jaloezie en een intense haat beraamt Superman aartsvijand Lex Luthor een ingenieus plan om de man van staal te doden – en met succes. Als gevolg van een overdosis zonnestraling is Superman ten dode opgeschreven. Na vruchteloze pogingen een geneesmiddel te vinden en met nog maar enkele weken te leven, bereidt Superman zich voor op zijn naderende einde door zijn dromen te vervullen, waaronder de onthulling van zijn ware identiteit aan Lois Lane. All Star Superman is een mooi gemaakte DC Animated film met een redelijk goed verhaal, goede vertolkingen maar die wel soms te vol zit met teveel ontwikkelingen. Deze UHD-only-uitgave van All-Star Superman bevat erg goed beeld, prima geluid en een best uitgebreid en interessant pakket van extra's. Voor de fans zeker een aanrader.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  26-04-2023

Verbazend dat voor een eerder bescheiden titel Warner toch een 4K biedt. Wat ik alleen maar kan goedkeuren natuurlijk. Ja, best opvallend ook omdat er geen eer...
Lees meer >

Werner  |  26-04-2023

Verbazend dat voor een eerder bescheiden titel Warner toch een 4K biedt. Wat ik alleen maar kan goedkeuren natuurlijk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:8
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots